Hallå....

... bebis! Var tar du vägen? Uppenbarligen så har vi det väldigt mysigt i mammas mage för inte vill den komma ut inte. Mamma uppskattar det dock inte lika mycket...

Idag har vi haft en helhysterisk dag med aktiviteter. Morgonen inleddes med att F spelade match. De mötte MIF och det gick inte så jättebra... förlust med 6-0...Men, man kan ju inte vinna alltid. Direkt när matchen var slut körde vi till Höganäs där E hade gympatävling. De gjorde ett jättefint fristående men blev precis nerpetade från en pallplats. Lite trist för det var en och samma förening som knep alla medaljerna i flickornas fristående. Från gympatävlingen bar det av i flygande fläng till IH där det var Julgala (gympauppvisning) och C skulle vara med. Riktigt kul att se vad hon lärt sig dessa två terminer som hon gått på gympa. Sen är det alltid roligt att se elitgymnasterna med. Sablar vad de är duktiga! Nu är i alla fall min kropp helt slutkörd så jag tänker inte alls göra något nyttigt ikväll. Sambon står för kockandet just nu och sen blir soffläge resten av kvällen. Bara myyyysa och hoppas på att bebis kanske vill titta ut snart.

Lägesrapport

Ingen bebis i sikte här inte. Var hos barnmorskan idag och alla värden är alldeles lysande... Däremot så ligger lill* bus fortfarande högt upp, d.v.s. huvudet var rörligt. Detta betyder att jag ska in på förlossningen ganska omgående när jag får värkar eftersom den varit lite busig och legat på alla håll och kanter och det därför behöver kollas så att den inte vänt sig igen.

Efter barnmorskebesöket blev det lunch på Papi´s. Köttfärslimpa med sås, potatispuré, pressgurka och lingonsylt. Såååå gott och alltid mysigt att luncha ute med min älskling.

Kvällens projekt blev lussekattsbak. Snart dags att provsmaka lite!

BF idag...

...men ingen bebis i sikte...

Allt är bara en lååång väntan nu, fortsättning följer en annan dag.

En månad kvar till julafton!

Ja, eftersom man är en julälskare av stora mått så är det klart att man räknar ner till julafton. I helgen är det första advent och då ska ljusstakar och stjärnor minsann ha kommit upp här hemma så att första steget mot julmys är taget. Detta innebär att sambon bör ta sig upp på vinden snarast och plocka ner jullådorna... Idag ska jag i alla fall åka till Väla med mor och far och shoppa julklapp till sambon, kanske det slinker med lite julpynt också! En dörrkrans känns lite obligatorisk faktiskt... Passade på att koka knäck igårkväll och god blev den, så på hemlagat godis-fronten ligger vi bra till. Fördelen med att börja fokusera på julpynt och julklappar är ju även att då går jag inte bara och tänker "Varför kommer inte bebisen..."

Måste passa på att gnälla lite med: Fy faaaan vilka kramper jag haft i min ena vad i natt!!! Gör fortfarande småont när jag går. Det här projektet att vända sig i sängen är också för jävligt nu. För någon månad sen tyckte jag att det var torytr, men det var ju inget mot hur det är nu! Så nog längtar jag efter att lill*n kommer och medicinbollen på magen försvinner.

Stolt mamma!

Alltså bebisen har inte kommit, men sonen gjorde mål på hockeyn idag och då det inte hör till vanligheterna (eftersom han är back) så blev mamma MYCKET stolt :) De vann för övrigt med 9-3 (mot Kristianstad) Duktiga gossar. Heja heja!


Diverse funderingar

Yes! Alla julkappar (utom sambons) är inhandlade. Vi sprang på Väla i 4 timmar igår men det var det banne mig värt för nu är vi klara. Bara Knoll och Totts som ska hämtas eftersom de var tvungna att beställas då de var slut i butiken... Fick även köpt papper och snören och etiketter så jag kan gå här och slå in lite då och lite då när jag har lust/ork/tid. Perfekt.

Bebis tycker fortfarande att det är varmt och mysigt i magen. Inga känningar alls att något skulle vara på gång.

Läste i tidningen idag att huliganer ställt till det i Ängelholm igår inför Röglematchen... Så tröttsamt. Kan inte förstå nöjet i att slåss och förstöra för andra. Hejaklackar är kanonbra, det är jättekul att vara på matcher där klackarna hejar fram sitt lag, men när det riskerar att spåra ur så undrar man Varför? Sportevenemang ska väl vara tillställningar dit man kan gå hela familjen? Som det är nu så har man ju inte alls lust att ta med sig sina ungar på vissa matcher.  Det är ju dock inte bara i de högre divisionerna det inträffar. För något år sedan så hade vi ca 40 poliser på en division 2 match i hockey för att där var en hög med puckon som skulle slåss. IDIOTI!!! Det ska inte behövas! Jag vill kunna gå på matcher med ungarna utan att behöva oroa mig för att de ska komma i kläm bland en bunke nötter.

Idag är det i alla fall tid för sonen att spela match och det ska jag titta på. Där förekommer för det mesta inga huliganer även om vissa föräldrar/lagledare/tränare ibland är på god väg att kvala in i kategorin! Hoppas på en spännande match idag som sätter fart på junior!

En dag i effektivitetens tecken...

Oj vad jag har lyckats vara aktiv idag. Det började i morse med att jag fick krupp på hur köket såg ut så det blev en rejäl omgång med rengöringsmedel och trasor. Därefter tog jag en omgång i källaren med skurmoppen och badrummet åkte också på en runda. Redan där borde jag lagt av för min ryggs skull, men icke icke :-) Vi fortsatte däruppe...

Efter städrycket blev det en liiiten paus i fåtöljen, sen var det bara att hoppa i duschen och åka till stan. Skulle nämligen luncha med lilla moster. Myyysigt. Vi gick på Papi´s och åt penne med kyckling och en sås på svamp, bacon och grädde. Det satt precis som det skulle i en gravidmage! Grymt gott.

En del shopping hanns även det med i staden. Lite julklappar till de kära päronen och svärmor, träningsjox till F, lite lexikon så att barnen klarar sina läxor lite bättre utan att fråga ut oss totalt och en såååå söt vit mjukiskanin till lill*n. Den flyttade in i vaggan på stört när vi kom hem :)

Nu ska jag dock inte anstränga min lekamen mer idag. Bara ta det lugnt hela kvällen och bli pussad på av sambon! Tycker att jag förtjänar det :)

Btw, det snöar i nordvästra Skåne idag...

Mmmmmm Mozartkulor....



Skam den som ger sig! Mozartkulorna är klara :) Ska banne mig göra knäck en dag med, men inte idag...

Fortfarande ingen bebis som vill titta ut...

Hade en liiiten förhoppning i morse då jag började läcka en massa så vi fick åka in på en koll på förlossningen. Men icke, icke, ingen bebis på g där inte. Skulle vattnet gå nu kommer det tydligen att forsa ur mig eftersom lill*n ligger jättehögt igen. Så högt att de gjorde ett ultraljud för att vara  säkra på att det var huvudet som var neråt. Allt såg bra ut i alla fall och vi fortsätter att vänta.

Imorgon tänker jag åka till stan och handla lite mer julklappar. Då har man ju nära till sjukan om något skulle hända med hihi.

I övrigt har dagen varit lugn. Somnade en sväng i fåtöljen när vi kom hem från förlossningen och sen har det mest tjatats på barnen om städning. Är det inte rent och fint på rummen imorgon när de åker så försvinner 10 kronor på veckopengen nästa gång.

Nu är här en son som vill låna datorn så jag får vara färdigpratad för idag :)

Yes!

Idag har jag äntligen fått besked från försäkringskassan att allt är ok och att jag kommer att få min föräldrapeng. Skönt! De har skickat en massa underliga papper om att än det ena än det andra ska fyllas i fast de redan har alla uppgifter så jag har fått ringa dem upprepade gånger och förklara samma sak om och om igen. Idag blev jag i alla fall uppringd av en dam som inte kunde förstå vad problemet varit då de har alla uppgifter och jag gjort helt rätt med studier och anmälan till AF. Däremot behövde de exakt datum för när jag slutade jobba för att det ska bli rätt i uppgraderingen av min sgi (enligt konsumentindex...) Det var ju viss skillnad mot de papper de tidigare skickat hem.... Känns så skönt nu i alla fall för nu vet jag att jag kommer att få pengar. Man nojjar ju alltid sig lite när saker krånglar.

Har mått allmänt underligt annars idag och haft en hel del sammandragningar igen, men den här känslan att "nu händer det" som jag haft med F & C, vill inte infinna sig, så det händer väl inget nu heller :S
Aktiviteten är dock på topp därinne! Ett vansinnigt sprattlande idag...

Annars? Nja händer inte speciellt mycket... Har inte gjort klart mozartkulorna heller... Hopplös man kan vara!

Korv i ugn med potatismos serveras i alla fall till middag idag. Längtar är vrååååålhungrig nu!

Mozartkulor och herrskjorta

Oj, oj, oj, vad man är dum ibland. Jag har idag påbörjat projekt mozartkulor men det kommer ju att ta evigheter innan jag blir klar med dem!

Varför påbörjar man då med sådant som man inte kan slutföra meddetsamma?

Anledning 1) Jag har faktiskt sovit hyfsat bra i natt och känner mig så pigg och utvilad
Anledning 2) Uttråkad av alla tv-program
Anledning 3) Man har alla grejer hemma för att göra Mozartkulor
Anledning 4) Hur svårt/jobbigt kan det vara???

Hur känns det nu då?

Jo efter att ha rullat 70 nougatkulor och lyckats packa in 30 (förhoppningsvis) i marsipan så har man vääääldigt ont i ryggen och har stoppat in allt i kylen. Förhoppningsvis finns det viss motivation kvar imorgon, så att man kan slutföra sitt projekt!

Dagens outfit består av ett par mammatights och en av sambons skjortor. Oerhört skönt att ha på sig, men jag ser rätt lustig ut!

Exakt 1 vecka kvar till bf nu...

Senaste värdena från barnmorskebesöket

Då var man hemkommen från barnmorskan. Allting såg bra ut som vanligt med lågt blodtryck (90/60 idag) en mage som hade måttet 38 cm och ett blodvärde på 108. Fick även en uppskattad vikt på lill* bus, 3800 gr... Alltså är sannolikheten för att jag ska få en bebis under 4 kg strecket inte så stor! Inte denna gång heller... Min egen vikt hoppade jag över att ta reda på denna gång. Känns inte alls intressant längre, allting sitter på magen och gör att jag har ont i ryggen som f-n, så om det är ett par kilon till hit eller dit känns som om det kvittar.


Måndag igen...

...och barnvecka med allt vad det innebär i aktivitetsväg... Blir matt bara man tänker på det, men det brukar flyta på bra så jag ska inte klaga.

Helgen har i alla fall flugit iväg, som vanligt. I fredags hade vi en lugn hemmakväll, men sedan har vi faktiskt varit hyfsat sociala och aktiva resten av helgen. I lördags så var det dags att ge lille mor sin födelsedagspresent. Vi (mor & far och jag & M) var på grekisk restaurang och käkade, mumsigt värre och enormt mycket mat, och därefter gick vi på konsert med Vocal Six . Dessa underbara gossar som sjunger så grant och showar loss. Det var verkligen supertrevligt.

Söndagen bjöd på hockeymatch, sonen spelade, och jag hade en förhoppning om att en riktigt nervkittlande match tillsammans med ishallskaffe skulle sätta fart på en viss liten junior i magen, men icke. För övrigt så slutade matchen med 8-1 till våra helsingborgspågar så spänningen var inte direkt olidlig... På kvällen serverades det kalkon i det Holmgrenska/Linderska hemmet och I & N med familj var inbjudna att inmundiga denna delikata lilla pippi tillsammans med oss. Det blev en mycket trevlig kväll med god mat och en massa skitsnack!

För övrigt så är det idag bara åtta dagar kvar tills det är tänkt att fjant ska titta ut, men vi får väl se hur det blir med den saken... I eftermiddag är det i alla fall dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan.

Redan fredag!

Redan fredag och 11 dagar kvar tills lill* plutt är tänkt att komma ut.

Har precis smällt i mig fyra rostade mackor med citronhonung och ett STORT glas mjölk till det. Det är så himla gott! Har bara ett stort problem... Jag köpte för lite citronhonung! Den är ju snart slut *snyft* Jag får nog försöka leja någon att springa på Fredriksdals julmarknad och handla lite mer till mig.

Var hos le friseur igår och blev enligt mig själv väldigt snygg i håret. Fick även skön ryggmassage i stolen när håret tvättades och gissa om min trötta rygg tyckte att det var skönt!
Resultatet blev så här i alla fall:            











Idag har jag hittills roat mig med att fota "lilla" magen igen. Ville ha lite "artistiska" bilder på den alltså åkte kläderna åt pipsvängen en runda. När man sen gjort dem svartvita och klippt till dem lite i datorn så får nog slutprodukten anses vara någorlunda ok. Eller?

Hade man varit smart hade man ju bokat tid hos en fotograf för någon månad sedan, men eftersom man inte är så smart så får man fixa hemma. Blir dessutom billigare :)

Jag är mäkta stolt över min mage faktiskt även om den är tung och jobbig att bära runt på nu. Det slog mig i morse att snart är det över och därefter blir det inte fler bebisar, så det gäller verkligen att suga på den här karamellen nu. Njuta av de små (eller ganska kraftiga) buffarna därinne och inte bara tycka allt är pest och pina. Visst jag kan inte städa och fixa och dona en massa som jag brukar, men jag kan ligga och prata med min mage och det kommer jag inte att kunna göra mer sen. Städa lär jag nog få göra en massa mer av i mitt liv!

 

Suck!

Detta är sååå tråkigt... Händer ungefär 0 och ingenting. Dagarna går bara ut på att vänta på att M ska komma hem så att man får lite sällskap. Idag ska jag iaf till frissan så innan 18 idag får inget hända! Nu ska jag banne mig få lite färg i håret innan bus kommer. Kanske till och med kan hämta mina badbomber idag. Inget kul att bada i vanligt badskum ju! Jag vill ha lyx!!!

Scrappade en sida igår med ultraljudsbilderna. Blev riktigt nöjd med den, nu behöver jag bara köpa ett eget album till bebisen så vi kan göra en egen "Mitt/Mina första år"-bok. Tycker att de man köper och fyller i är lite tråkiga. 

Förlossningsförberedelse...

Aahh nu har jag fått hem en tens-apparat så nu ska det tränas till förlossningen. Sitter just nu med "smärtlindringsprogrammet" inkopplat på ryggen och det känns riktigt bra. Ska koppla om till förlossningsprogrammet sen och testa när jag får sammandragningar.

Någon form av läckage har uppkommit under eftermiddagen med, men jag vågar inte hoppas på att det är vattnet... Det jag tröstar mig med nu i min frustration är att det troligtvis är max 4 veckor kvar innan vi har bebisen här.

Är det en hobbit i min mage???

Då har vi avverkat ytterligare ett barnmorskebesök. Jag gnällde på rejält om sammandragningar, illamående och att min mage är så stor och tung. Hon hade full förståelse, men där är inte så mycket att göra åt det än att bita ihop. Min enorma mage var även föremål för mycket beundran av både barnmorska och sköterska idag. Utöver det så var blodtrycket lågt som vanligt, maggen hade växt 1 cm och hjärtat pickade på i ca 128. Bm fick även känna en fot idag och konstaterade att oj, vilken storfot det bor i magen... Så nu funderar vi på hobbitnamn här hemma :) Micke fick nämligen förslagen Frodo och Bilbo av en kollega! Fast jag tyckte Sam var bättre i så fall.... Min lill* hobbit!

Har även varit med F hos tandreglerare. Han ska få räls eftersom en av hans hörntänder inte kommit fram på grund av ont om plats. Vi blev rejält imponerade av vilka häftiga maskiner de hade där när de röntgade. Det var inte som hos en vanlig tandläkare inte där man tar en liten bit i taget, utan här stod man i en mackapär som körde kameran runt skallen så att  de får med alla tänderna på en bild. Jag blir så imponerad av teknikens framskridande.

Ytterligare en helg till handlingarna

Jaha då har ytterligare en helg sprungit iväg. Det är helt otroligt vad tiden går fort!

I fredags kom min syster med bebis och fikade. Han är såååå söt den lille plutten och han provade både vagn och skötbord. På kvällen blev det BK till middag och jag höll på att få frispel igen. De kan banne mig inte göra helt rätt där uppe när man beställer i drive-in. Jag hade beställt en chokladmilkshake men fick en vanilj grrrrr. Som tur var hade vi chokladsås hemma så det gick att åtgärda.

Lördagen kom och gick utan att jag aktiverade mig jättemycket. Var lite trött efter alla sammandragningar jag haft under ett par dagar så det blev mycket vila och Micke var duktig och tog hand om båten litegrann. På kvällen tog vi en omgång Alfapet då det ändå inte finns något kul att se på tv och gissa vem som vann... Oh yes, yours truly!

Igår åkte vi till mor o far och firade fars dag med lite fika. Fick en jäkla massa sammandragningar igen, så min söta sambo funderar på huruvida det ska åkas till Stockholm på tisdag eller inte. Själv sitter jag och huffar och puffar mig genom dem och längtar så till det sätter igång på riktigt!

Min nya hobby...

...är att sitta och göra diagram över graviditetens utveckling! Knäppt... Men jag tycker att de blir rätt tjusiga :)






I morse fick barnen ge M fars dags presenter eftersom de inte är här på söndag. De var så söta i sitt planerande av hur de skulle göra det och jag har sällan sett dem studsa upp så ur sängarna och sitta klara vid frukostbordet när M kom upp ur duschen! Blev en riktigt mysig morgon, fast vissa var nog lite lätt slitna eftersom det var after work igår hehe!

Har haft sammandragningar var 10-20 minut sedan i går eftermiddag nu och de håller i sig mellan 30-60 sekunder. Så nu är den stora frågan: Är det något på g inom en snar framtid? Mår halv illa med och magen har flippat ut helt och hållet... Vi behöver inga katrinplommon för tillfället i alla fall!
Detta gör i alla fall att jag känner mig liiiiite bekymrad för att M ska åka till Stockholm över dagen på tisdag... Tänk om det sätter igång då och han inte hinner hem! Jag vill fan inte föda vår bebis själv! Ja ja, vi får väl ta och diskutera det ikväll...


 




 


Jag vill också ha min bebis nu!!!!!

Jaha, då har min systerson och hans sambo fått en liten flicka i natt. Grattis grattis. Även grattis till syster yster som blivit FARMOR! Söt liten tös, men usch vad jag är avundsjuk. Jag vill ju också ha vår bebis!!!

Själv har jag varit hos barnmorskan idag och tack och lov så verkar det som om lill*n bestämt sig för att ligga på rätt håll nu för den ligger fortfarande med huvudet neråt och det var ruckbart nu. Skönt! Var allt lite nojig igårkväll för att den skulle ha gjort en liten halvvolt igen! I övrigt var allt bra, lågt blodtryck men det är som vanligt. Jag har heller inte ökat i vikt de senaste två veckorna och det är ju jag nöjd med!

Efter barnmorskebesöket blev det en fikapaus på Espresso House  och sen var det tid att fastställa faderskapet hos familjerätten. Gick snabbt och smidigt så vi hann till och med in i en skoaffär och äntligen hittade jag ett par stövlar som kan ersätta mina svarta lurviga saker. Mycket nöjd med mitt köp och planerar nu begravning av mina trotjänare. Snyft!

Liten fortsättning på dagen:
Nu har vi varit på studiebesök på förlossningen. Mycket trevligt ställe, kändes tryggt och bra med allting däruppe. Både jag och Micke kände oss nöjda med visningen och ser framemot förlossningen ännu mer. Hade en viss förhoppning om att det skulle locka ut den lill* rackaren att vara där men icke icke...
Vi hade även sån tur att vi träffade S med lilla bebisen i hisshallen. Ännu sötare live än på foto.  Så mysigt att få känna lite på nyfödd bebis.

Check this out!



Hmm inte är den liten inte, magen.

Aj...

Nätterna är inte roliga alls längre. Det gör så ont i bäcken och höfter när jag ligger på sidan, som är det enda sätt som  är möjligt att ligga på, så jag får vända mig stup i ett och att vända sig är ju ett projekt i sig som heter duga det med. Idag går vi i alla fall in i vecka 38 (37+0) och har 20 dagar kvar till bf. Försöker att tänka som så att det går fort och snart är lill* plutt här, men det är ju inte så lätt att vara positiv mitt i en smärtsam sammandragning när man vet att det inte är någon förlossning på gång...

Jag fick beröm av min sambo nu på morgonen. Jag har inte dammsugat på två dagar :) Det gör ju för jäkla ont i ryggen att dammsuga nu så jag har börjat släppa lite på det. Men idag ska jag köra ett litet varv med kompisen. Vill ju inte att den ska känna sig försummad!


Tråkmåndag

Uj vad jag borde ta och göra något vettigt. Har snart slöat bort hela förmiddagen i min fåtölj med datorn i knät. Har dock ingen aning alls om vad jag ska göra. Känner inte för att städa eller baka. Magen är i vägen när jag försöker måla klart spjälsängen, så det känns också uteslutet.

Fick bilstol igår av Suss, en sådan som man använder efter babyskyddet. Helt perfekt, de är ju inte direkt billiga om man ska köpa dem nya. Kan meddela att få av tyget var inte det helt lättaste innan jag kom på hur jag skulle ta av selarna... Lite lätt tålamodsprövande! Men nu är tyget tvättat i alla fall.

Det verkar vara helt underbart väder ute idag. Frågan är om jag vågar lulla ut på en promenad med lilla vovven. Hon är ju inte det roligaste man kan ha i koppel direkt, vilket innebär att mina fogar brukar må sådär efteråt... Får fundera en stund, typ en halvtimme i badbaljan!

Helgen som gick...

I fredags var det graviditetsshopping på Väla med A & J. Tydligen så väckte vi en del uppmärksamhet med våra magar för det var ju värst vad folk tittade på oss när vi kom vaggande! Fick shoppat nytt smink, lite grejer till bb-väskan men inga stövlar :( Det slank även med en bok av årets nobelpristagare Le Clezio, så nu ska vi snart vara duktiga och sätta tänderna i den.

På kvällen var det tv-tittande som gällde för mig och sambon, Fille sov borta då det är hockeycup i helgen och de andra 3 ynglen var ute och halloweenade hela kvällen och såg ut så här:
 
Hade en märklig dag igår. Ont i huvudet och domningar i benen. Inget kul alls... Pallade därför inte gå på någon tjejfest utan stannade hemma med la familia och spelade tp med Micke och Fredrik (stackaren var ju utslängd pga tjejfesten...)
Kan dock inte påstå att jag briljerade på tp:t. Det gjorde å andra sidan inte M & F heller, men det slutade iaf med att F vann.

Idag lär det inte heller hända så mycket. Just nu försöker jag mest stänga öronen eftersom ungarna spelar Singstar... Det låter för jäkligt! Tur att de är i källaren! Annars kollar jag just nu Trazan och Banarne på barnkanalen. Tala om kvalitetsprogram :) I love it!

Idag är det 23 dagar kvar till bebisen är beräknad att anlända och jag börjar redan gå in i min asociala dvala. 
Längtar, längtar! Allt är klart och väntar på dig lille vän...

RSS 2.0