Gott gotti gott gott...

Jag lyckades komma iväg på julmarknad i år! Missade det helt förra året. Inte så konstigt kanske med tanke på att det är jäkligt tidigt med julmarknad men eftersom det alltid finns så goda saker på de här slottsmarknaderna så är de trevliga att gå på. Vi shoppade den obligatoriska enbärsmusten (mycket godare än "vanlig" julmust), julmumma (fy vad gott det var!) whiskeykorv och grönpeppar/rödvinskorv, hjortkorv och hjortskinka, den mycket viktiga citronhonungen (som jag längtat efter den...) en fläder och champagnehonung, lite senap och en ost. Så nu har vi lite gott att mumsa på här hemma och lite som ska sparas till jul.

Ser framemot att ta en (eller många) rostad macka med citronhonung snarast möjligt och ett stort glas mjölk till det så att min lite lätt laktosintoleranta mage freakar ut helt!

I övrigt har dagen varit passiv. Sov förvisso gott i natt, men jag är så seg om dagarna nu. Har kommit in i en fas där jag faktiskt uppskattar att lulla runt i mjukisbyxor och göra ungefär ingenting. Det som jag kan ge mig klapp på axeln för idag är att jag gjorde pannbiffar med potatis till middag och att den i princip stod på bordet när Micke och Fille kom hem. Men det var å andra sidan ett måste att maten var klar när de kom hem, annars hade det inte blivit någon julmarknad inte!

Nu är det snart nattidax. Måste vara pigg imorgon när det är gravidshopping på gång!

Allting är bra!



Idag har vi varit på ultraljud igen och lyckan är total! Bebisen har vänt sig rätt av sig själv och håller just nu på att borra ner sitt lilla huvud. Inte konstigt att jag börjat springa och kissa stup i ett de senaste två dagarna. Misstänker att den vände sig natten till igår för därefter har jag fått ett vansinnigt illamående och en massa magsyra som åker hiss i min hals.

När vi ändå var på ultraljudet så frågade jag givetvis om vi kunde få se vad det var och läkaren försökte... Men vår lille plutt behagade inte visa upp sig, utan låg med rumpan upptryckt under mina revben, så nu återstår bara väntan. Allt var bra i alla fall. Där är lagom mycket fostervatten, den rör sig fint och väger numera 2702 gram och ligger mitt på tillväxtkurvan.

Längtar så efter att få träffa den lille busen som huserat i min mage sen i mars.

Lite svammel bara

Jaha då hade man varit på utvecklingssamtal med lillfjollan. En duktig tös som pratar för mycket och inte koncentrerar sig på det man ska... Hmmm så lik sin mamma?!?!?!

Helgen flöt på i en väldans fart. Micke var ju på whiskeyträff och jag fastnade hos I efter att ha levererat männen! Mycket snicksnack blev det. Riktigt trevligt när man får ösa ur sig diverse saker och får lite medhåll :) Ovanpå alltihop så var det tjejmiddag hos I dagen efter så då blev det lite mer snicksnack, dock fick man hålla sig ifrån vissa ämnen!

Imorgon är det tid för ultraljudet. Lite nervös? Ja kan man säga... Känns inte som h*n ligger rätt än... Lill* busbebisen! Ska bli kul att få se den igen iaf, inget ont som inte har ngt gott med sig!


(S)lö(a)rdag

Min sambo har det väldigt tyst och skönt härhemma för tillfället... Jag har nämligen inte kunnat prata på två dagar nu! Det hindrade dock inte mig från att kraxa med i låtarna i Doobidoo igårkväll *hehe*  och kraxigt värre var det! Jag har heller inga som helst problem med att förmedla vad jag anser behöver göras så just nu står Micke med händerna i diskbaljan (måtte de kunna laga diskmaskinen på måndag)

Dagen i övrigt idag har varit ganska lugn och skön. Att slippa vakna till väckarklockan är ju helgens höjdare och eftersom det var fint väder idag och vi inte har några barn denna helg, passade vi på att åka till stan och promenera lite. Givetvis lyckades vi (jag) shoppa också. Något annat hade ju varit otänkbart! Var bland annat inne på Gömstället (igen) och köpte en änglakanin modell lite större som jag sytt fast ett band i och hängt i vagnen nu. Blev så sött så!

Igår var det fn-konsert på skolan och eftersom Cajsa är med i skolkören åkte vi dit och tittade. De var duktiga, men vissa koncentrationssvårigheter förekom.... Typ varför ska man titta på fröken som dirigerar hela tiden när man kan fnissa med kompisen och titta lite på bildspelet bakom ryggen. Men söta och duktiga var de som sagt.

Ikväll är det whiskeykväll för herrarna så aktivitetsnivån på mig lär inte vara så hög här hemma. Men för all del... att gräva ner sig under ett täcke framför tv:n och frossa i choklad ska nog funka alldeles utmärkt. Sen kompenserar vi imorgonkväll med tjejmiddag (ja en söndag)...

Busunge!

Idag har vi varit hos bm... två gånger... Vi hade sett fel på tiden och var en timme för tidiga så vi fick gå och ta en fika först. Fast det gjorde ju egentligen inte så mycket, det är alltid mysigt att fika med min älskling och en latte och kondismacka med skagenröra sitter ju aldrig fel i en gravidmage! När vi väl kom in var iaf allting hur bra som helst, lågt blodtryck förvisso (95/55) men det är vi ju vana vid. Riktigt positivt är att mitt hb gått upp från 95 till 110. Bebisen mår också bra, men den busar fortfarande runt i magen och vill inte alls lägga sig tillrätta! Lill* fjant! Så nu sitter jag här och väntar på att bm ska ringa upp mig och ge mig en tid till ultraljud nästa vecka.  Så nu får jag ju mitt sena ultraljud som jag ville ha... Fast det var ju inte av denna anledning jag ville ha ett! Hade varit mycket bättre om bebisen hade legat rätt så jag sluppit noja mig över kejsarsnitt.

Förkylningen börjar bli bättre nu. Eller det beror på hur man ser det, jag har ingen feber längre iaf, men luftrören är inte så roliga och den mysiga hostan är på ingående med. Så jag tänker inte vara överaktiv idag heller, flåsar som en blåsbälg så fort jag måste röra på mig. Alltså rör vi oss inte i onödan idag heller...


Som en strandad val!

Börjar bli något trött på detta nu! Vill inte alls vara sjuk utan jag vill vara pigg och orka fixa med en massa ju! Men istället sitter jag här som en strandad val framför tv:n med datorn i knät. Blä! Har precis kommit upp ur ett mysigt bad vilket iofs hjälpte på humöret lite grann.

Blev så besviken igår förresten. Jag var ju på Me & I party förra veckan och beställde bl.a. ett par rosa plyschbyxor som var såååå mysiga och skulle packas ner till bb. Igår kom paketet och mina byxor var slut!!! Fan alltså... Jag ville ju ha dem! Nu får jag ut och leta upp ett par andra mysiga byxor istället. Sköldistrosorna som jag också köpte kom iaf och de är nerpackade nu! Är rätt nöjd med att ha lyckats packa ungefär halva väskan hittills. Gillar att vara ute i god tid helt enkelt.


Vilket passande väder...

Urrk här sitter man med graviditetskrämpor OCH ont i halsen och värk i leder. Humöret är inte på topp på grund av detta kan man säga...  Vädret är ju dock passande till att bara sitta inne och glo. Orkar ju inte göra något ändå. Dammsugade och tvättade golven i morse trots allt, men det var ju som att springa ett maratonlopp så resten av dagen lär jag förhålla mig passiv. Borde iofs ta hand om disken med... diskmaskinshelvetet gick nämligen sönder igårkväll så nu får vi köra manuellt och med fyra ungar så blir det en del som ska diskas. Som om vi inte har tillräckligt att göra ändå! Svärfar ska iaf komma nu under dagen och se om han kan hitta felet på den... Hoppas hoppas hoppas!

Idag är det 35 dagar kvar till bf och det är banne mig inte mycket! Jag har ju en massa jag vill få gjort, men jag pallar ju inte fixa en massa med den här kroppen. Jag ska dock ha målat klart spjälsängen INNAN bebis kommer. Sen har jag knappast lust med det... Sen hade det ju som sagt varit skönt om vi fick iordning Cajsas rum med, men det börjar jag tvivla starkt på :S Det löser väl sig ändå, vi får ju helt enkelt ha hjälp med de större grejerna. Jag längtar ändå mest efter att lill* plutt kommer ut till oss. Får fokusera på mina småprojekt istället nu sista tiden. Som att ta hand om alla fotografier jag framkallat, packa skötväska, fixa ovannämnda spjälsäng osv...

Bläää

Vaknade tidigt i morse med ont i halsen... Fan! Som om man inte är tillräckligt slut som det är med alla graviditetskrämpor. Lille bus i magen verkar må bra iaf för det studsar rundor rejält därinne. Sonen däremot ligger fortfarande och snarkar i sin säng. Sjuk. Jag är helt övertygad om att det är han som har smittat mig... Gaaah jag hatar verkligen att ha ont i halsen. Ska dra filten långt över öronen nu och försöka sova lite till.

Oooops vad det är lätt att spendera pengar...

Ja just det, släpp ut mig och flickorna på ett köpcentra och sen flödar pengarna... Åkte till Center Syd och lyckades nog spendera 2000 spänn utan större bekymmer. Var inne på märkesoutleten och jisses vilken höjdaraffär! Cajsan hittade en rosa (såklart) Puma-jacka för 150 spänn! Ett riktigt kap må jag säga. Själv hittade jag en snygg svart jacka/kappa som passar perfekt i vinter när det ska promenixas med barnvagn också till ett förmånligt pris dock inte samma höjdarkap som Cajsa. Inne på Center Syd shoppade Emma och Cajsa lite tröjor och sovkläder och själv firade jag orgier inne på Lush som vanligt. Mitt senaste beroende är ju att bada och ska det badas så ska det vara med lyxiga badbomber... Luktar såååå gott och är så skönt för min stackars gravida elefantkropp.

Hade eventuellt planer på att åka ner i stan imorgon och leta fler flygande kaniner (vill väldigt gärna ha en hängandes i barnvagnen med). Men sonen är sjuk och ynklig härhemma så jag får nog stanna hemma och hålla honom lite sällskap. Min store lille plutt.

SHIT jag måste översätta Mickes cv idag... Lovat ju! Ujujuj... Fast det får nog vänta tills efter mor och far åkt hem ( de ska få middag idag)

Nu ska jag i alla fall ta och umgås en runda med min bästis... dammsugaren... igen... *suck*

Flygande kaniner på badrummet!!!

Jodå, det har vi nu, flygande små kaniner i badrummet. Anledningen till detta är att jag var i stan idag och "råkade" gå in på Gömstället och hitta världens sötaste mobil (enligt mig...) med kaniner med små änglavingar. Men fasiken vad det är jobbigt att knata på stan nu. Efter en timme är jag helt slut och längtar hem till min fåtölj och sammandragningarna man får på köpet skojar vi inte om. 39 dagar kvar till BF...*suck* plus några "gå över tiden"-dagar med förmodar jag...

Shoppade litet kit på Bodyshop med som ska packas ner i bb-väskan. Pink Grapefruit, luktar riktigt fräscht.  Minns att duschen efter förlossningen var en riktig höjdpunkt och denna gång vill jag lyxa till det lite. Så får pappsen mysa med bebisen under tiden. Har han knappast något emot!

Jaha, då ska man börja blogga...

Då har jag lyckats skapa en blogg. Mitt nya forum för att kräka av mig och formulera mina förvirrade funderingar då med andra ord. Kan väl vara bra med tanke på hur mycket man sitter framför den här dumburken och funderar över både det ena och andra.

Dagen hittills har ju inte varit för aktiv. Mitt mål var att göra yoga en gång om dagen och idag skulle jag börja ta tag i det, men min dator vill inte spela upp yogadvd:n vilket gör mig SUR! Jaglyckades jag iaf att köra ett halvtimmespass ändå baserat på vad jag kommer ihåg från kursen.

RSS 2.0