Yes! och Oh, nooooo!!!!

Solen lyckades ta sig fram idag och eftermiddagen blev riktigt härlig. Tyvärr kunde jag inte följa med ner till hamnen när Micke skulle sjösätta båten, eftersom vi drabbades av mayor stopp i avloppet i köket. Jag fick stanna hemma istället och ta emot allas vår favoritrörmokare... Lille far! Vad skulle man göra utan pappsen sin? I två timmar körde han med högtryckstvätten i rören och jädrar i havet vad det stank... Men det är ju skönt att slippa ringa Sydspol eller dylikt för att åtgärda det. Timpengen hade förmodligen blivit annorlunda då! Nu är rören rensade i alla fall här hemma och vattnet svischar ut så fint, så fint i vasken :)

Hela eftermiddagen gick i alla fall till detta men till sist lyckades jag ta mig ut i det fina vädret en liten stund när Matilda (äntligen) sov middag, vid halv fem-snåret! Lillan tycker inte alls att det är kul att sova utan sin mamma för tillfället och även om mamman tycker att det är mysigt att vila lite med lillan, så håller det ju inte att ligga hos henne HELA tiden varje gång hon ska sova! Tramsfia..

Eftersom solen värmde upp tillvaron rejält runt ugglehuset åkte Matildans plaskepöl fram ikväll (äntligen) och hon fick testa att bada utomhus. Det var ju hur kul som helst och hon satt och var så lycklig det lilla trollet. Det gjorde ju inte saken sämre att alla satt runt omkring emellanåt och beundrade henne:) Tala om att vara "center of attention";)


Nu har det grillats i ugglehuset och monterats tält. Japp, los biggos kiddos ska tälta på gräsmattan! Matilda har efter många om och men somnat i sin säng. På magen!?! Ja ja, bara hon sover så och andningslarmet är inkopplat som vanligt så det ska väl vara lugnt då? Hon är ju så pass stor nu att det borde vara ok att nanna på mage om hon vill det. Hur sover era bebisar egentligen och har de sovit likadant hela tiden eller det har ändrats efterhand? Matilda har ju sovit på rygg eller sida fram tills idag i princip, men ikväll låg hon bara och kastade sig fram och tillbaka tills jag vände över henne på magen. Lilla tösen. Nu hoppas mamman på en lugn kväll och några timmar för sig själv i bingen i natt hade hon inte heller blivit upprörd över minsann!

Tjipp friends!

Kommentarer
Postat av: Anna-Karin med Filippa

Här har det också premiärbadats idag :) Vi har en liknande pool som ni, fast vår är en flugsvamp :)



Filippa brukar sova på rygg eller sidan, men visst har hon sovit på magen också.



Kram

2009-05-30 @ 23:38:05
URL: http://filippalinnea.blogspot.com/
Postat av: Angelica

tjoho! Najs med bad! A har sovit på mage sen han var 1 månad gammal. nu rullar han runt som en jag vet inte vad, men sover gott gör han iaf. =)



Ses snart!

2009-05-31 @ 00:09:10
URL: http://frubegovic.blogg.se/
Postat av: Erika

låter som en bra dag ändå..



vars har ni köpt den där babypoolen?

kram

2009-05-31 @ 08:00:55
URL: http://stoltmammatillmira.blogg.se/
Postat av: Susan

Go morron.



Va mysigt hon har det där i lilla poolen=)



Mina barn har sovit på mage från dag 1. Enda sättet dom somnade på men det har aldrig varit någon fara för dom.



Kramar

2009-05-31 @ 08:08:56
URL: http://eliottsmamma.blogg.se/
Postat av: Mamma Russin

hej gumman..

men så fint bad hon har!!!



båda mina teens har sovit på magen.. :) då var det ju inte farligt, heller.. ibl kan man tro att det är ett mode det där hur ungarna ska sova..

stina däremot blir as förbannad om hon hamnar på magen, hihi..



hoppas du får en fin morsdag!! KRAM

2009-05-31 @ 08:30:36
URL: http://enburkrussin.blogspot.com
Postat av: Mie och Milo

Tjenixen i Ugglehuset! Ni fick också en fin kväll kan jag förstå:) Bassängen var jättefin, jag får också ta och fixa en nu när det ska vara så varmt för här finns ju också ett bad(o)djur:)



Milo har sovit på mage sedan han var i princip nyfödd och här har också andningslarmet varit vår lilla trygghetshjälp. Nu har jag varit lite extra nojjig med Milo:) Kan inte hjälpa det...

Nu sedan han själv väljer så ligger han på alla håll.

Hörde att ni skulle på Tomatens hus idag, mysigt!! Ät lite för mej också:)

Kram och go morsdag!

2009-05-31 @ 08:58:56
Postat av: emma - mamma till meja

meja har sovit på mage sen första början, med larm. nu har vi dock plockat bort larmet då hon blivit så stor och stark.



på bvc säger dom att så fort bebis är så stark så hon kan vända sig själv åt båda hållen så är det inga problem att dom sover på mage...

2009-05-31 @ 09:33:29
URL: http://emmaoskrutten.blogg.se/
Postat av: Lise-Lotte

Usch, inte kul att få stopp i avloppet. Tur att din pappa kunde fixa det.

2009-05-31 @ 10:19:42
URL: http://supermum.blogg.se/
Postat av: Linda Jönsson

Lukas har sovit på mage sen han var 2 månader och jag har inget andningslarm. Han kan sova på rygg i vagnen men hamnar han på rygg i sängen vaknar han direkt. Tyvärr vänder han sig inte själv från rygg till mage.



Han blev nog rädd för läkaren om att inte äta på natten, inatt sova han 21-08. (men var mycket ledsen en sväng vid 22.30 så då fick han komma upp och mysa och smaska lite mjölk, sen sov han gott igen) Det var kändes konstigt att ha sängen för sig själv inatt! Och brösten läckte en massa....



Ser mysigt ut med en plaskepool, ska vi också köpa till Lukas. Måste köpa parasoll med eftersom vi har sol i trädgården heeeeeeeela dagen och jag vill inte sitta i gassande sol med honom.

2009-05-31 @ 12:10:39
URL: http://krabba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0