Så skönt att komma hemifrån!

Ja, när man nu suttit härhemma och häckat i sin ensamhet med snuttan i en vecka så var det väldigt skönt att komma ut idag. Även om bussresor lämnar mycket att önska emellanåt så hade vi ju trevligt när vi nått målet!

Vi började med en promenad till Maxi när vi kommit fram till S & T. Jag passade på att köpa laktosfri gröt när jag var där men glömde titta efter en vååååg!!! Behöver verkligen en badrumsvåg om jag ska komma tillrätta med mig själv här! De där stackars små kilona som jag retar mig på är ju inte många, men ack så envisa och utan en bekräftelse på att något händer är det ju så lätt att inte göra något åt dem. Nåväl nog om det och åter till dagen. Det var ju superskönt väder idag, det känns verkligen som att våren är på väg med stora steg nu, även om det kan bli bakslag långt in i maj, jag vet... Idag hade vi i alla fall vårjackan på med bara en tunn tröja under och det var så skönt. Efter promenixandet fikade vi på valnötsbröd som var mycket gott. Får säga att det var ett bra bord att sitta och snacka en massa strunt vid ;)

Sen har vi ju omåttligt söta ungar också som satt och kuckelurade med varandra. Riktigt roligt att se att de börjar intressera sig för varandra även om de inte leker med varandra så att säga.
 

Matilda och Tristan var supersöta och höll varandra i handen när de låg i Tristans babygym.


Detta babygym som Matilda gillade så skarpt att vi fick gå inom Barnens hus efteråt och köpa ett likadant. Jag sålde ju det första jag köpte till Matilda... Dumt gjort, ja ja ja, men nu är det som det är och nu har hon fått ett nytt fint Labangym istället :) Just nu ligger hon och pratar med sina figurer trots att hon är supertrött, så det var en bra investering!

 




Kickboxning

Det har mammas prinsessa pysslat med hela natten... Hur pigg är jag nu då? Inte alls *gäsp* Tur att det står en massa kul på agendan idag, annars hade jag nog knoppat in hela förmiddagen! Men eftersom vi ska till Sophie och Tristan på fika och promenad idag så får vi se till att få fart på maskineriet här!

Ikväll kommer mamma och pappa och hjälper oss att göra det sista på C:s rum (lister undantaget, de får vi tjata om först i ett halv år, eller hur honey;) ) så att det är möblerat och klart imorgon när hon fyller år.

Work in progress del 3



Välfylld bokhylla (utanför C:s rum) igen och då har jag ändå rensat ut hälften av böckerna...

 

Pink Flower Power :)

Recept

...på en lyckad måndagkväll...

CSI och en dejt med Ben & Jerry... (nu tog min motståndskraft slut, de har skrikit efter mig hela dagen ju!) *muttrar*


Första smakisen!

  
  
 

Idag bjöds det på första smakisen, potatismos med bröstmjölk. Mums tyckte Matilda som gapade stort så fort hon såg skeden! Hela "iskuben" gick ner minsann. Mammas lilla matvrak!

Här är bilder på stolen med pappas legobygge med:

 



Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Awarder

Oj vad jag är glad :) Jag har fått mina första awarder, av Mamma Russin. Tack så mycket :D

 




Jag ger dem vidare till:
Milo och Mies krypin
Filippa
Sicka - kort och gott
Fru Begovic
Vardags-Liv
Sofiesofie
Jennie med tre
Lillagrodden´s weblog

Aktiv söndag

Jaha, så hade den här helgen sprungit sin väg. Huj vad tiden går!

Idag fyller min söta bonusdotter år. GRATTIS STUMPAN! Hoppas att du haft en bra dag :)

Vad har vi hittat på här idag då? Jo, vi fick besök av min kusin Rasmus med dotter Alma i förmiddags. Så det blev lite fika och mycket skitsnack. Mycket trevligt och tösabiten är ju såååå söt! Riktigt charmtroll. Mamma Anette och lillasyster fick vara hemma eftersom den lilla bara är 10 dagar. Ser framemot att åka ut och hälsa på dem sen om ett tag, när Matildan är frisk och de har landat lite. Hur som helst, trevligt hade vi.

Eftermiddagen spenderades på IKEA... Vi och en hel del andra... Fast det kändes inte speciellt jobbigt, utan det var gott om utrymme trots allt folk. Matilda sov hela tiden så vi lyckades plocka på oss allt vi bestämt och lite till ungefär. Det köptes en byrå och ett vitt cd-skåp i plåt till Cajsan och en hylla med backar, taklampa och "resebarnstol" till Matilda. Pappa fick två nya stekjärn och mamma en "lattevisp" (vilken investering... 9 spänn!!!) bland annat. Vi tyckte att det var lika bra att handla allt möjligt bra på en gång, det är ju ytterst sällan vi åker till IKEA. Däremot glömde jag köpa nya våriga handdukar till toaletten här uppe... Gahhh! Så jag får ta och besöka hemtex en dag i veckan istället...

Efter IKEA for vi till mor och far och drack kaffe. Jag tyckte såklart att Matilda skulle få provsitta sin nya stol och hävdade att det är klart att den är monterad eftersom det är en sån ihopfällbar... Den var inte monterad utan det fick Micke och pappa fixa :) Med en del gliringar riktade mot undertecknad... Men hallå! Det var ju inte som om man behövde en examen i kvantfysik för att reda ut det! Det är en IKEA-stol...

Ikväll har vi målat lite till på C:s rum och börjat röja undan, så det tar sig härhemma. Snart klara! Jippi! Gissa om jag längtar efter att få ordning i vårt hem igen!

Just det, måste också berätta att Micke har byggt lego idag... Han har pluttat ihop en förhöjning till Matildas stol med legobitar... Och ja, det funkar! Helt otroligt, jag blev faktiskt imponerad för jag trodde inte på det från början!



Liten bild på mammas sötnos måste ju också få vara med! Dagens outfit, helt och hållet från PoP! Känns riktigt vårig.


Earth Hour(s) i Ugglehuset

Vi missade att det var 20,30 som man skulle släcka och släckte ner redan 19,30! Så vi har suttit ett bra tag i mörker nu (datorn kör jag på batteri!)... Ätit middag, badat Matilda och fixat och donat, allt i belysning från levande ljus... Förvirrade? Jadå, men oj vad vi bidragit till miljön ;) Lite besviken på våra grannar dock, för det är minsann inte många här som släckt ner bland ugglehusen. Ser lite bättre ut på andra sidan cykelstigen.
Nu ska vi mysa vidare bland stearinljusen, med lite Ben & Jerry´s till efterrätt och en kopp kaffe till det (vi fuskade med kaffebryggaren...) GOTT!


Work in progress del 2

 

Väggarna är färdigmålade i sin rosa färg vid namn "clematis" Jag har även kletat på lite vit färg på den öppna spisen. Nästa moment är måla tak (tråkigt, M får gärna assistera gällande den biten) och göra mönster på väggarna (mycket roligare!). Har inte bestämt mig för vad jag ska måla för något, men det kommer att vara svart och cerise-aktig färg vid namn "rose" som används.

En erfarenhet rikare

Har jag blivit denna vecka och det är ju alltid trevligt, även om denna erfarenheten i sig inte är så kul. Att det är lätt att misstolka det skrivna ordet var ju ingen nyhet för mig i och för sig, men att jag inte kan använda mig av "min stil" i skrivandet på vissa ställen var däremot en nyhet. Kaxig attityd har jag fått veta att jag har. Hmm, det har aldrig slagit mig att mina formuleringar kan tolkas som kaxiga. (iofs intressant att det finns folk som tycker att jag är kaxig, hihi) Jag har i regel för avsikt att vara lite ironiserande över saker och ting. Att upprepa vad andra redan skrivit ligger ju inte heller för mig riktigt (även om det blir så emellanåt när man ska kommentera saker) utan jag försöker hitta andra vinklingar på saker och ting. Ibland använder jag mig själv som exempel, men det uppskattas inte heller i alla lägen. Nåja, det är ju ingen fara på taket. Nu vet jag hur man inte skriver i ett forum på nätet! Om man inte vet att man enbart har med likasinnade att göra, det vill säga. Kanske ska tipsa S om att använda sig av detta i sitt arbete, hur lätt det skrivna ordet kan misstolkas... Det kan man ju säkert göra en arbetsuppgift av. Kan jag vara så skärpt att jag kommer ihåg det den dagen jag börjar jobba? Det märker vi!

Nu ska jag dock inte sitta här och framhäva mig som en allaccepterande varelse, för det är jag inte! Det finns ju helt klart saker jag retar mig på när folk skriver, men det är inget jag är road av att förmedla till dem (även om det i vissa fall kanske skulle behövas rent språkligt) eftersom alla har sitt sätt att skriva. Oavsett hur jag tolkar saker är det inte min sak att hoppa på folk för mina tolkningar eller för mitt höga nöjes skull. Jag har annat att lägga min energi på!

Så, nu har jag fått ur mig detta. Alltid skönt att få ner sina tankar i ord. Dagen i övrigt har här bestått av målning och tröstande av lille sjuker. Pappa kom och hjälpte mig att grundmåla och sen har jag blaskat på en omgång av den rosa färgen själv. Nu ska vi dock hålla fredag här och inte måla eller fundera över hur ord tolkas!

Fridens liljor gott folk!

Ytterligare en sjukdag

Usch vad detta är trist. Matilda är fortfarande rejält kass och min hals låter som en rosslig gammal tupps! Blä! Ingen lekdejt idag heller!

Var på City Gross en liten runda och då slank det ner en liten leksak med till Tjorvas. Något kul måste ju hända när man är sjuk! Hon tyckte om den i alla fall, så det var ju bra...

 

Uppenbarligen har vi dock ett problem här i form av nivåskillnad, men visst borde det finnas typ en bordsskiva till tripp trapp stolen?

Work in progress

   

Bästa stället att sova på



När man är hostig och snorig finns det ett oslagbart ställe att tillbringa sin tid på, vaken eller sovande spelar ingen roll, nämligen mammas famn! Jag vill inte ligga själv och jag vill helst inte vara hos någon annan. Jag är ju sjuker!!!

Fortsatt risiga

Matildas hosta är värre idag... Känns som om hon har lite feber med, ska tempa henne när det är tid att byta blöja. Har precis satt henne i sjalen så hon får sitta här och sova en stund nu. När jag skulle sätta henne i den, fick hon en rejäl hostattack som i sin tur genererade en kaskadspya. Mindre mysigt men det var bara att städa av tösen, mig och badrummet! 

Själv är jag rosslig i halsen och har sovit så jäkla dåligt i natt, så jag är inte heller den mest allerta i tillvaron. Blir alltså inget utvecklingssamtal för min del idag, utan sonens pappa får avlägga rapport sen.


Fortsättning på en förkyld onsdag

Blev laxburgare till middag här idag. Det är så GOTT! Fast 3/4 av de stora barnen tycker tvärtom... Hopplöst att få i dem fisk nästan, men skam den som ger sig! Suss och ungarna gjorde oss sällskap idag så det blev våfflor till efterrätt våffeldagen som det är. I min mage fick det plats en våffla, skulle nog nöjt mig med en halv känner jag nu...

Eftermiddagen härhemma fortsatte som dagen börjat, med hostningar och snörvel. Det har dock inte varit mycket gnäll så jag ansåg att vi var pigga nog för en liten promenad. Det märktes att hon tyckte om det, för hon satt och tittade sig så förtjust omkring hela tiden. Synd att det blåste så kallt bara, när man kom i lä var det superskönt. Snäckan var klädd i "våroverallen" en stickad overall som jag hade när jag var liten (hon hade rejält med kläder undertill så hon blev inte kall) med matchande mössa och vantar.



När vi kom hem från vår lilla promenad satt vi i solen en liten runda och jag drack en munfull kaffe... Det var vad jag hann med innan det blev småtraggigt och boppedags!

Nu är jag rätt trött minsann, så det blir nog sängen tidigt här ikväll. Imorgon ska jag på utvecklingssamtal med F. Brukar vara en trevlig upplevelse, så det är inget att bekymra sig över och jag har ju redan läst hans omdömen så jag vet att det inte kommer att vara något ofördelaktigt. Min duktiga påg!

Vägen mot Cajsas rum

...känns lång! Det ska röjas, målas och möbleras... Och så här ser det ut nu!
Fler foto kommer efterhand som arbetet fortskrider!


 

Förkylt läge!



Matilda snorar, snörvlar och hostar så det står härliga till! Vi fick med andra ord ställa in lunchen idag... Gah! När ska jag få träffa mina flicks! Har ett stort behov av att få en del gapflabb i deras sällskap nu! Brukar ju vara mycket av den varan när vi umgås.

Det var upp i tid här imorse eftersom lille Fill (lille?) skulle till tandregleraren och få tandställning (trodde vi) Det blev dock ingen tandställning idag, för först ska en tand dras ut så att hörntanden kan få plats att växa ner. Sen ska rälsen in, vilket tandläkaren räknade med kommer att ske efter sommaren någon gång. Så besöket tog ca fem minuter... Därefter var det buss som gällde i nästan en timme för att komma hem... Hurraaaaa!

Skönt att det är fint väder idag, har "städat" lite i trädgården nu när M sover i vagnen och det var superskönt i solen. Ska försöka komma ut på en promenad lite senare idag med, eller röja mer i trädgården! Den behöver verkligen lite kärlek...


Dagens bilder på stumpan


Ett aprilskämt och en fisk...

Det var ju väldans skönt att bara vara hemma idag. Fick, förutom en massa Matildamys, undan en massa tvätt och påbörjade målningen i källaren. Jag HATAR att måla microliteväv det suger ju som bara den! Konstaterade att om rummet ska vara klart till den  första april (när mitt lilla aprilskämt fyller år) så måste jag ha målarhjälp! Pappa? Honey? Hjälper ni mig?



Här är hon ju! Mitt aprilskämt :) Tänk att hon fyller 9 år om en vecka... Tänk vad det hänt mycket efter att hon föddes och tänk att jag har fått det bra igen. Att jag skulle få det så här bra och bli så här lycklig, kunde jag aldrig tro efter att min värld rasade. Gissa om jag är noga med att ta vara på det!

Eftersom det inte blev babysim idag heller så tog jag och lillan ett dopp i badkaret istället. Hon var så nedrans gnällig runt sju, men när vi kom i vattnet blev det annat ljud i skällan. Lilla fisken... Idag jagade vi badankor i vattnet, mycket roligt!

Imorgon ska vi vara hos tandregleraren med F tio i åtta... Usch vad vi får gå upp i tid! Fast Fille tycker nog mer, usch varför behöver jag tandställning (räls)... Stackaren. Sen har jag tänkt bjuda my girls på någon form av lunch imorgon och det blir ju trevligt! En massa som behöver avhandlas nu när det var ett tag sen vi sågs *hihi*

Ändrade planer typ...

Jaha, det blir inget plask här idag inte. Matilda har börjat hosta och jag är småöm i halsen. Inget jag ser som något problem för att aktivera sig, men att först hoppa i vattnet och sen ut i kylan för att promenera hem känns något onödigt. Vi får ta igen vår missade gång nästa tisdag istället.

Har fixat deklarationen på nätet idag. Ser bra ut och jag är nöjd :) Vilket verkligen behövs! Hade ju bara fattats att man skulle få en skattesmäll med utöver csn. Vi ska väl dock inte ropa hej helt och hållet förrän sambons deklaration är kollad med...

Ska man hitta på resten av dagen då? Börja måla lite kanske?

Förlåt!

Hemskt ledsen att jag spred virus över msn, men så kan det gå när man lånar ut lilla datorn till sonen... Min kväll har därför gått åt till att rensa datorn. Kunde haft roligare! Nu verkar allt vara i sin ordning igen i alla fall. Tack och lov.

Nu sitter jag här och är i valet och kvalet om jag ska ta något litet att tugga på innan jag kryper i sängen. Hungrig, men det är ju inte bra att äta vid denna tiden! Svåra beslut (och i-landsproblem, jag vet).


Blommor och badbyxor


Busfia i sin nya SVEA-body och PoP-jeansen

Lagen om alltings jäklighet säger att när man kommer hem efter att ha varit ute i tre timmar i halvdant väder, då tittar solen fram! Ja ja, bara att gilla läget, för sticker jag ut näsan försvinner den väl igen och nu sitter vi ändå och boppar.

Vi har varit i stan i dag med Mie och Milo (trevligt som alltid!) och ack vad det inte fanns något kul i affärerna idag! Hur är det möjligt? Två shoppingmaniacs som inte shoppar! Eller inte, var inte riktigt sant, för jag köpte ett par nya badbyxor till Matilda (och nog slank det ner en tröja till Milo med), vilket hon faktiskt behöver då de andra börjar bli något svåra att få upp om den lilla rumpan. Nu fick hon ett par röda Ej Sikke Lej som jag tyckte var supersöta.



Sen fick det även med lite blommor hem idag. Tulpaner och pärlhyacinter.

 


Då vi påbörjat vårt nyttiga liv, tog vi lite lunch på Åhléns, veggiebuffén för mig såklart. Idag tog jag dock bara lite av det som såg gott ut och bara EN gång... Sen en slät kopp kaffe på det. Hur gott som helst. När jag kom hem var jag däremot lite sugen på något gott så då slängde jag ihop en smoothie på banan, frysta osockrade hallon och lite laktosfri mjölk, sablar vad gott! Första gången som jag testade att göra smoothie hemma, men det är helt klart mitt nya godis- glass- och kaksubstitut. Visst måste det vara lite nyttigt?



Söt som en polkagris!

Idag har vi sluppit kräkningar tack och lov! Så idag kunde vi använda kameran igen. Den fick vila igår eftersom jag inte ville riskera att få en kaskadspya över den! Dagens outfit består av randig body och byxa från Molo. Hon ser ju nästan ut som en liten polkagris i det! Mamma tycker givetvis att hon är lika söt som en med :D 


Gillar den lilla plutminen här :)


Här provar hon sin stol igen efter att jag sänkt sitsen. Blev betydligt bättre, så jag gjorde om den andra stolen till gunga istället, vilket förhoppningsvis minskar snubbelrisken med! Det snubblades rejält över benen när den stod vid matbordet kan jag säga... Ett tag var det på tal om vi skulle skaffa avspärrningsband och sätta upp runt den ;)


Gungeligung!
Jag kan inte hjälpa det, jag gillar denna stolen skarpt eftersom den funkar i så många läge.

Fototriss - Kraft!

Klurigt tema denna vecka tycker jag, men är rätt nöjd lösningen på mina bilder ändå!


Lyskraft...


Kraftmätning...


Tyngdkraft!

Fler bilder hittar du här!

Cleaning freak!

Jag har stått och skurat köket i nästan tre timmar hittills idag och då har jag ändå inte hunnit ta i lådorna. Ska försöka få lite fason på hemmet här idag, men jag kan säga att det är en brant uppförsbacke jag jobbar i. Sisyfos, min vän, jag vet hur det känns... Tur att man tycker det är roligt att fixa och göra fint i alla fall, annars hade det varit hemskt! Nåja, dammsuga och tvätta golv är väl inte så lattjo, men det måste ju göras ändå.

Pumpis är bättre idag och det känns så skönt, för det var ingen glad bebis vi hade igår inte. Stackarn var så trött och hade så ont i den lilla magen

Nu ska vi gosa en stund, sen är det tillbaka till städningen!

Härlig lördag? NOT!!!

Vaknade sju i morse och var helnöjd eftersom Matilda sovit hela natten. Så skönt. Hon fick komma över för att äta och vi somnade om igen till nio då vi gick upp. När jag bytade på henne märkte jag att hon kräkte upp lite gul vätska och rös av obehag. Konstigt, var min tanke, bara hon inte är magsjuk. Vi satte oss och ammade (till High school musical, vilket är på gränsen till magsjuka det med!) och sen började jag att röja lite, medans Matilda satt i sin stol och rätt vad det var började tösen att spy! Det stod som en fontän ur munnen på henne och hon höll på länge. Alla började flaxa runt här som yra höns för att få in unge och stol i badrummet samt att se till att hunden inte käkade upp kräket... Det sista lyckades inte så bra eftersom helt plötsligt var alla på badrummet och ojade sig. Då fick mamma ryta till här så det blev lite ordning och reda igen. Nu ligger lammfällen i tvätten och huset ska saneras lite. 
Tala om härlig lördag... Stackars liten...

Uppdatering av dagen som gått...
Hon har inte kräkt fler gånger, däremot ligger hon på gränsen till feber istället. Sen får hon sån jäkla magknip emellanåt, hon klamrar sig fast vid mig och joxar med benen och illvrålar. Lilla hjärtat, vad mamma tycker synd om dig. Hon kämpar för att baja med, men det kommer bara lite färgat vatten. För att inte tala om som hon sovit idag! Jag tror hon har varit vaken tre timmar totalt sedan sju imorse, men det är ju skönt om hon kan sova sig frisk. Hoppas att hon är bättre imorgon, vi ska dock inte simma i vilket fall som helst. Känns som att utmana ödet!

Mor och far kom hit idag, så pappa hjälpte Micke att sätta väv i Cajsas rum. Det tar sig! Bara att måla och möblera kvar nu, typ.


Lilla söt


En härlig vårdag

I eftermiddags var jag och Matilda ute på en liten promenad... I tre timmar (snacka om att gå in de nya skorna)! Det var så underbart väder och vi bara gick och gick och gick, och sen fick pappsen plocka upp oss på hemvägen för vi hade ingen lust att gå mot hemmet eftersom sista biten där är så trååååkig... Vi hade kameran med oss och letade lite nya vårtecken, skippade dock rabatterna idag!

 
Litet löv på väg fram och påskliljorna har åkt fram i stan


Mams i solbrillor och Matildan vårklädd!


 

Ikväll vankas det tacos här på önskemål från Emma. Gott och enkelt att fixa, det gillar vi!
Sen ska vi titta på Så ska det låta och då ska det verkligen låtas :D


Slut på husfriden, nu kommer familjen hem efter att ha handlat mat och mys!
Tjing, tjing!

Tävla!




"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 1 presentkort a´500 kronor från Kiddoz!
 Var med och tävla
HÄR du med!"

Fin klänning



Se så fin jag blev i klänningen som moster Mie sytt till mig! Jag blev jätteglad när vi kom hem igår och den låg i posten. Tack så mycket!

Idag är min storebror F ledig från skolan för han ska åka på hockeycup snart, så jag passar på att mysa med honom nu. Jag har givetvis hjälpt honom att packa med! Jag är ju lite av en expert på packning nu när jag valsat runt med mamma och pappa en massa. Låt mig dock slippa åka bil på ett bra tag här nu! Så kul är det inte, bara så ni vet det.

Hemma igen!

... och trött som ett åldersomshem. Vi har nämligen hunnit med en hockeymatch ikväll också. Sonen spelade final i DM. Som tur är ska de spela två matcher, för idag förlorade de med 4-5. De var dock såååååå duktiga (MIF är inte lätta att få hål på inte) och det var riktigt spännande.

Nu ska jag i alla fall hoppa i säng, min sköna, sköna säng som jag älskar så mycket!

P.S. Det blev shoppat till mig i Gbg :) Jacka, skor och en blus... Samt en babyrosa(!) SVEA-body till lilla M...

Samla poäng!

...kan ju vara ett sätt att skaffa presentkort på och som alla vet, när man shoppar mycket är alla möjliga sätt för att finansiera sin shopping lysande :) Därför tycker jag att ni andra shoppingmaniacs (och för all del andra med) ska kolla in och regga er på Freestreet.

Godmorgon Göteborg!

My precious

Lite morgonmys med pappa hann Matilda med, innan han stack till jobb. Jag och Matilda passar på att vila lite till nu, innan det är dags att bege sig iväg från hotellet och ut på stan. Sömnen har väl varit si och så inatt med... Det ska bli skönt att få sova i sin egen säng i natt! Borta bra, men hemma bäst.

Dagens bravader

Såja, då är vi installerade på hotellet i Göteborg (jäkla stad att köra bil i, även MED gps... grrr) snuttan är nattad och jag och M sitter och jäser framför tv:n med varsin öl. Det låter ju som om man vore hemma! Hur har dagen då varit i övrigt? Jotack, bara bra!

 

Efter att det ätits, mysts, lekts och sovits lite till, lämnade jag och Matilda hotellet runt halv ett för att leta upp mat till mamma och gå på tur i Jönköping. Vädret var helt underbart så stumpan fick sitta upp i vagnen med suffletten helt nere till att börja med.

Efter att vi fyllt på energidepåerna hos mig, traskade vi runt lite på måfå och ojdå! Helt plötsligt hittade vi en affär med en massa Molo-kläder i skyltfönstret. Givetvis var vi tvungna att gå in där och väl inne visade det sig att allt på entréplan såldes för halva priset så vi köpte fyra bodysuits från Ej sikke lej. Alltid bra att ha när man är hemma och myser, eller som pyjamasar. Vi fortsatte att lulla runt och hittade även en PoP-butik där det handlades litegrann. Har ju spanat på byxorna och den gröna t-shirten ett bra tag och nu gick det inte att hålla sig längre!

 


Efter att vi shoppat "klart" åkte vi ut till kontoret och väntade där tills pappsen jobbat klart. De hade ett bra rum med sköna (och riktigt snygga) fåtöljer i där vi kunde amma och mysa. Matilda provsatt också lite trots kräkrisk!
 

Efter några timmars bilfärd och ett fasligt irrande för att hitta en parkering nära hotellet är vi som sagt på plats nu. Imorgon är det mammas tur att shoppa. Jacka och skor ni vet, som jag babblade om häromdagen.
Så nu är det bäst att man skuttar i säng och får så mycket som möjligt av sin skönhetssömn (dvs så mycket som Matildan tillåter!)

8 sanningar om mig

Jag har blivit utmanad av Jennie att skriva åtta sanningar om mig själv så här kör vi!

1 Jag är fruktansvärt lat egentligen! Kan jag göra något enkelt för mig så gör jag det!
2 Jag är rädd för yxmördare och zombies (!) som det finns oerhört gott om...
3 Jag hatar när min sambo åker på kick-off eller dylikt.
4 Jag har ett stort behov av att ha ordning och reda omkring mig. Var sak på sin plats.
5 Jag vill att det ska vara RENT!!! Tycker inte alls om när dammet flödar och man ser massa skit på golvet. Detta innebär att jag städar varje dag.(=Pedantiska tendenser?)
6 Jag tycker att det är pest att laga mat.
7 Jag kan vara oerhört långsint i vissa fall.
8 Jag ääälskar att shoppa och gör detta i lite stor utsträckning emellanåt!

Jaha, det var om mig det. Nu utmanar jag er att göra detsamma ;)

Fru Begovic
Milo och Mies krypin
Sicka
SofieSofie
Vardags-Liv

Kuckelurar på rummet

Då har vi spenderat vår första natt på hotell med Matilda. Det gick väl helt ok, hon sov i vagnen fram till två-tre (tror jag) sen fick hon komma över och boppa och boppat har hon gjort, en gång i timmen... *gäsp* Att hon sen tyckte vi hade sovit färdigt vid halv sex gör inte saken bättre. Så gissa om jag är trött nu och lilla M med.

Matilda fick duscha med mig idag (första gången det med) och det gick hur bra som helst. Lite halt och meckigt när man tvålade in sig, men skam den som ger sig! Så här glad var snäckan under morgonfixet!


Planen för dagen är att slappa på rummet så länge vi har lust (längst till 14 dock) Vi har placerat oss strategiskt i den ena bingen med dator och leksaker och tv för tillfället. Sen i eftermiddag ska vi ut och kolla läget i Jönköping. Det verkar vara superfint väder här idag så det blir nog bra.




Lägesrapport


Såja, då har vi avverkat Växjö och befinner oss nu på ett hotell i Jönköping. Än så länge har det varit lugnt och ingen shopping har utförts. Det var nära ett tag i Växjö, där det fanns en butik vid namn Krokodila... Molokläder och Rubensdockor som gärna hade fått följa med hem, men M ringde precis då och sa att han var klar på sitt möte. Har han installerat någon jäkla shoppingvarnar-radar eller vad???

Ikväll har vi käkat på Jensens Böfhus (ber om ursäkt för stavningen, men hittar inga danska ö i min dator!) och ätit Whiskeybiff= GOTT!!! Nu slappar vi på hotellrummet och Matilda sussar sött i sin vagn (trots att här är spjälsäng till henne...) Imorgon ska vi kolla läget i Jönköping och sen far vi vidare mot Göteborg.

Det är så mysigt att vara på vift med sambo och Tjorv :)


Going on tour!

Då är vi snart på väg på vår lila "turné"! Sitter och väntar på att M ska komma hem och hämta oss så jag passar på att slänga in ett litet inlägg :) Matilda har varit duktig och hjälpt till att packa idag, men blev lite trött och passade på att vila i väskan en stund...


Jisses vad det blåser här idag. Uff, jag tycker ju inte om blåst! Hoppas att det inte är lika windy i Växjö som är första stoppet. Där ska vi dock bara spendera 1½ timme cirka så den tiden kan man ju slå ihjäl på ett café i värsta fall! Jag har dock tänkt mig en promenad... När M är klar med sitt möte i Växjö kör vi vidare till Jönköping där vi ska vara tills imorgon eftermiddag/kväll. 

Nu skäller Tjorvas på mig! Bäst att sluta... En bild till bara på gullungen!


Dagens outfit - huvjacka och byxor från PoP som vi fick av familjen "Skoghus" när Tjorven föddes

Mammas hjälpreda!


Vilken tvättkorg ska denna ligga i mamma?

Idag har vi varit på långpromenad minsann. Mötte upp Sickan och Eddieponken när de var klara på bvc, för vår promenaddejt. Innan det kunde promeneras var det dock ett nödvändigt ont med mat (kan man vara annat än hungrig runt lunch?) så vi fick ta en sväng inom Max. Underligt system på det stället när det gäller beställningarna och det kändes absolut inte effektivt. Men vi fick mat till sist i alla fall. När vi käkat begav vi oss UPPÅT i staden, inte mot centrum för det är faaarligt när man är shoppingtokig! Promenaden gick till Jordbodalen där vi skiljdes åt och var och en gick hem till sig. (Japp, jag gick hela vägen hem från stan.) Då hade vi fått pratat av oss så vi klarar oss ett tag ;) Det blev ju en rejäl runda, men eftersom det var skönt väder gjorde det ingenting. Ser framemot fler sådana långprommisar efterhand som vädret blir bättre! För att inte tala om till sommaren när vi kan picknicka och mata ankorna där. Mysigt värre!

Nu är det gjort förresten, jag har lagt ut en annons på X... Så får vi väl se när vi hittar rätt husse/matte till henne. Känns ju klart sorgligt att ta det beslutet, men samtidigt det bästa för alla parter. Hon får inte den tid/uppmärksamhet/motion hon ska ha och vi har kroniskt dåligt samvete för det. M jobbar en massa och flänger runt så mycket med alla barnen och jag kan på grund av min axel, inte gå med henne och barnvagn samtidigt, utan blir bara irriterad för att hon drar och jag får ont. Så det kan bara bli bättre, både för henne och oss.

Fototriss - spegelbilder

Detta vill jag ju vara med på!
Mina spegelbilder är tagna på förra årets resa till Florens.


Här har jag två broar mellan mig och Ponte Vecchio och jag har för mig att det är Santo Spirito som sticker upp i bakgrunden!




Här står vi på Ponte Vecchio och fotograferar Corridorio Vasariano



och här ser vi Ponte Vecchio, taget från Corridorio Vasariano.



Hoppla!

Gav mig den på att jag skulle få ha sängen för mig själv i natt, så vid tolv satt jag och stoppade in nappen upprepade gånger när tösen tyckte att vi skulle ha snacketolva. Det funkade, så fram till fyratiden fick min rygg vila själv. Skönt, med tanke på att den senaste veckan har jag inte fått sova själv. Nå, hur som helst, runt fyra i morse började det bökas runt och grymtas i vaggan och eftersom mina bröst var rejält mjölkstinna reste jag mig för att plocka över lilla damen. Så jag stoppar ner händerna och konstaterar att detta känns konstigt, varför är huvudet så högt upp i luften och vad mycket hår här är... Hmmm, Tjorven låg på mage och kuckelurade! Chocka sin mamma så mitt i natten, stolla!

BVC-rapport: Vikt 6040 gr, 64 cm lång och hattmått 42,5 cm. Pigg och glad och ok att bara köra med amningen fortfarande. Hon ökar ju inte mycket i vikt åt gången, men det går i alla fall uppåt. Skönt!

Funderar...

...på vad man ska ha för jacka i vår. Jag har jättefina jackor i garderoben, i storlek small. Jag har INTE small längre ju! Kanske skulle ta och rensa ur ytterklädesgarderoben med... Ska kolla i Göteborg på torsdag i alla fall efter både jacka och skor. Hoppas att man hittar något snyggt och prisvärt. Jag vill ha ett par Converse (eller liknande) vet jag, men hur jackan ska se ut, hmm, ingen aning. Den ska ju vara praktisk och bekväm nu när man är småbarnsmamma igen. Det är med andra ord inte lämpligt att köpa något som måste lämnas på kemtvätt! Sen är ju längden en issue med. Ska den vara midjekort? Kanske inte så smart när man vill förvilla bort extrakilona på magen. En bit ner på höften är nog lagom va? Ska den vara figursydd eller lite "ledigare"? Jag gillar ju figursytt. Men i och för sig så skulle kanske en midjekort men lite "lösare" i modellen-jacka vara ett alternativ och en höftlång, figursydd ett annat?Jeansjacka verkar vara hett i år såg jag när jag surfade runt, men jeansjacka... vet inte det... Trenchcoat då? Det är ju ganska snyggt. Gah! Svåra beslut. Hoppas i alla fall att jag hittar "min" jacka därute i shoppingdjungeln. Någon som har tips kanske?

Rosa, rosa, rosa och babysim

Idag har Matilda, hör och häpna varit jätterosa! Ni som känner mig vet ju att jag har liite svårt för babyrosa. Denna dressen tycker jag däremot är fin, den är så söt med sina förstärkta knän och muddar i annan färg. Matilda gillade också knäna :)



Söndag innebär ju babysim som alltid är mysigt. Här är ett litet dyk!



...och när vi inte dyker kan man ju passa på att ligga och flyta i en ring...



Efter babysimmet åkte vi till Annika och Jimmy och fikade. Annikan var så duktig och bakade kanelbullar när vi kom! Livsfarligt, speciellt efter simmet... det slank ner tre stycken här på denna fronten :S Inte bra, men jävligt gott!

Kalas, kalas och åter kalas...

Ja det är väl vad denna dagen bestått av, att köra fram och tillbaka mellan kalas. Cajsa var på ett magdanskalas och ett bowlingkalas och ikväll har vi varit hos farmor på kalas. Kyckling med potatisgratäng och hallonpaj med glass till efterrätt. Inte dumt alls!

Köpte en dyna till stolen idag så nu är den helt klar. Vi ska dock flytta ner sitsen lite så att hon får mer stöd för ryggen (det var ju inte helt lätt att veta var man skulle sätta den), men visst sitter hon bra i den!




Jösses vilken skräll! Malena Ernman! F-n vad coolt, det hade jag inte väntat mig. Jag var helt övertygad om att Måns eller EMD skulle vinna. De låtarna jag gillar vinner ju aldrig så i år är jag supernöjd. Mina favoriter var just Malena Ernman och Caroline af Ugglas. Ja, jösses Amalia... 

Dagen i övrigt? Tja, jag har meckat blogg och Micke har slipat och spacklat väggar... Tjoho!

Snabb visning...

...av damens outfit idag! Kik Kid kofta och PoP-jeans! Passande till en liten busfia.



Nu ska jag fixa till mig snabbt och lätt, för det ska handlas presenter och microliteväv till Cajsas nya rum.
Hej och hå...

Amningsbh...

... är ju också ett makalöst elände till att hilla in sig! Har suttit den senaste halvtimman och försökt få rätt på det ena bh-bandet som var toksnurrat. Kan det bero på vissa stressmoment som uppstår emellanåt vid amningsstunden?

Lillsnuttan var så gosig ikväll och snackade och tjoade en massa efter att vi kom hem från A. Trevlig omväxling eftersom hon annars har en viss förmåga att vara rejält pissed från 17,30 tills det är sängdags. Var det turen i tvättstugan som var så underhållande eller? Hon hittade sina fötter när jag höll på i tvätten nämligen. Ser så mysigt ut när hon lyfter upp benen och kollar in de små fossingarna. Hon har även börjat dra upp benen som en liten apunge när man håller henne i händerna och lyfter upp henne. Det är sååå roligt för hon bara flinar när hon hänger i luften och sen tar hon emot med fötterna mot min mage. Hmmm, svårt att förklara detta märker jag.

ÄNTLIGEN! Åkte Elisabeth ur Let´s Dance. Allt annat hade ju varit skandal, jag tyckte inte hon var så underhållande i alla fall, även om hon bjöd på sig själv.

Åter till tvätten (dock utan snutta)...


Mammas solstråle!



(Trots klängperiod och utvecklingsfas)

Garderobsinventering del 2

Vi har ju börjat använda stl 68 så smått (som Molo-dressen igår) så här följer fortsättningen på Matildas garderob!

 
Kortärmad body 2
Långärmad body 4
Mjukisbyxor 4
Kofta/Tröja 4
Klänning 2 
Heldräkter 3
Pyjamas 2

På väg i posten från Tradera är ett par PoP-jeans och två Molo-tröjor till... Jag ska nog inte handla kläder på ett bra tag nu till Matilda... Det känns som om vi har tillräckligt! Men jag får ju faktiskt säga att det går åt, för allt i stl 62 är väl använt. Det syntes nu när jag jämförde med de nya oanvända plaggen.

Har konstaterat att Matilda gått in i nästa utvecklingsfas -"händelsevärlden" och därmed har hon även gått in i en ny "klängperiod". Kan bocka av flera olika tecken i Växa och upptäcka världen (som rekommenderas starkt till er som inte läst den). Till exempel boppas det frenetiskt på nätterna och hon kommer över redan vid 00-01... Jag har även märkt att hon behöver lite mer stöd bakom nacken när jag bär henne och att hon vill vara MYCKET med mig och på mig. Denna klängperiod varar mellan 1 och 5 veckor. Inte riktigt bra för mammas rygg och axel kanske, men vi får helt enkelt nyttja Voltarensalvan mer om det blir för illa här.

Heja heja!

Stolt mamma rapporterar att HHC Redskins Team 96 vann semifinalen ikväll mot Limhamn med 5-3! Det är gott, pågar! Ni är så duktiga! Så nu väntar DM-final som kommer att spelas mot antingen MIF eller Rögle. Spännande :)

Effektiv!

Har en liten gosfia som knoppar i min famn här. Så mysigt det är. Kändes helt plötsligt som om det var en evighet sen hon sov i famnen på mig... Hon nannar ju i regel i vagnen eller vaggan nu om dagarna, vilket i och för sig är bra så att jag kan göra lite annat med, men det är ju så mysigt att ha henne nära.

Dagen har mest bestått av hushållsarbete, men vi hann med en promenad med A & A och S & T med idag, vilket var både trevligt och välbehövligt! Jag var grymt effektiv idag. Efter de vanliga morgonbestyren, städning och fått i mig frukost nummer två fick jag till det rejält! Ammade Matilda på ena sidan, ut till bussen, ammade andra sidan på bussen, fjollan somnade. Mötte upp girlsen, gick en runda på en timme, (mycket trevligt skitsnack hanns med på den timmen) landade i precis rätt tid vid en busshållplats, på bussen, Matilda fortsatte sova. In i affären och handla lite smått som behövdes, promenad hem. Fixade till en kycklinggryta med curry, lök och paprika när vi kom hem, slängde in blöt tvätt i tumlaren, på med en ny maskin tvätt och sen vaknade lilla Tjorvas:)

Nu ska vi bara mysa och slappa resten av kvällen. F ska förvisso spela semifinal i DM, men den matchen är för sen för att jag ska ta med Matilda och åka och titta. Jag får hålla tummarna för dem härhemma helt enkelt!

Idag har Matilda haft på sig nya Molo-dressen och jag måste ju visa så fin hon blev i den ;)




Besök hos kusinen och en massa kul i posten!

Vi började dagen med att åka ut till M & M. Det var ju bestämt att vi skulle ut och promenera lite, men vädret var mindre lysande i förmiddags så vi startade med kaffe istället. Milo sov gott när vi kom så Matilda fick provsitta i hans stol en runda. Fast vi fick stötta upp henne med lite handdukar eftersom stolen var lite stor och Matilda lite ostabil;)
Söt var hon ju som alltid i alla fall och hon verkade trivas bra med att sitta i den en liten stund.


Efter en stund blev lilla ryggen trött och resten av Matilda med för den delen, så hon somnade och då hade Milo vaknat och fick sitta och käka lite majskrokar i väntan på att middagen skulle bli klar. Under tiden delade Matilda soffan med en flodhäst...

 


Efter att det käkats (Varma mackor till de stora och barnmat/boppe till de små, mums enligt alla!) hade vädret bättrat sig avsevärt och vi kom ut på vår promenad. 1 timme i det öppna landskapet! Uj, vad det blåser på landet, det hade jag ju glömt *hihi* Fast å andra sidan blåser det rätt bra i staden med, så helt ovan är man inte!

När vi kom hem väntade en massa paket på oss med allt som fyndats den senaste veckan (och ja, lite som inte var fynd, men som inte kunde motstås...) Jag blev supernöjd i alla fall med alltihop. Så fina kläder (och saker)!
     


Den som vill får gärna gissa vad allt kostat! Kan ju vara intressant att se vad ni tror att jag spenderat... (Mie, du får inte gissa eftersom du vet! ;) )

Nöjd med dagens resultat!


Sängen fördigmålad!


Stolen målad första gången.


Paus i målandet och promenad i det fina vårvädret. Matilda satt upp
hela rundan! Go och glad var hon, som framgår av bilden :)


Vårtecken


Snödroppar i rabatten


Sängen bäddad och klar.


Man måste ju prova sin säng med! Matildan ser ut att gilla sin framtida
binge får jag säga...


Stolen målad och monterad


Namnmärkt är den med ;)


Som sagt, mycket nöjd med dagens resultat!


Tanken var...

...att vi skulle på soldejt idag. Det vill säga att en skulle sola och en vagga vagnar typ. Men när vi vaknade i morse efter att det stökats och bökats sen fyra-femtiden, så fattades beslutet att vi stannar hemma idag. Plus att jag kände att jag vill bli klar med Matildas möbler och det är för dåligt ljus på uterummet för att kunna måla på kvällarna. Så nu har det målats febrilt när tösabiten sover. Spjälsängen får nog anses vara klar nu. Spjälorna är jävligt svåra att få helt perfekta utan penseldrag så jag anser att den är snygg nog nu. Den är vit nu i alla fall och om den skulle blivit perfekt slät och fin hade vi fått lämna in den på sprutmålning. Jag har även börjat på tripp trapp-stolen som blir svart. Betydligt enklare att måla! Den går ju att rolla! Sen när den är färdig ska jag trycka "matilda" på den översta ribban till ryggstödet, med mina bokstavsstämplar jag köpte för en evighet sen!

Skruttan har varit på solskenshumör hela förmiddagen och lekt på sitt molntäcke. Ett tag såg det ut som om hon hade tänkt att hon skulle försöka krypa iväg för hon drog upp benen under magen så gott det gick och bökade runt en massa! Lilla fjolla, det förstår hon väl att det går inte när man fortfarande är en liten pyttis! Får minsann vänta några månader till. Vända sig från mage till rygg gör hon i alla fall, men hur mycket som är med vilja och hur mycket som är olyckshändelse låter jag vara osagt :)



Nu kommer snart posten! Hoppas att det kommer lite roliga saker i den idag :) Typ en Polarn-fleeceoverall och en Molo-body, kanske till och med ett par Polarn-jeans om man har tur!

Sötnos!!!



Idag har det softats tillsammans med J & E och A & A. De blev hittvingade för att äta laxburgare :) Svårflörtade? Nääääää! Vi gillar ju att äta och bubbla en massa ;) Plus i kanten till oss för att vi skippade sötsakerna idag!

Sitter här på soffan...

... och andas ut! Har haft extra barn (kompisar till ungarna alltså) till höger och vänster hela helgen men nu har alla åkt hem och resten av familjen är iväg på diverse aktiviteter. Så lugnt och skönt! Matilda hänger för tillfället helt utslagen på min axel efter en liten slurk. Det har ju babysimmats idag så då är hon som regel lite tröttare resten av dagen. Det finns dock ingen garanti för att hon sover hela eftermiddagen, då kan man ju missa något ;)

Det är så mysigt att simma med henne, hon är så totalt avslappnad och verkligen njuter i vattnet. Att dyka med henne är inte heller något problem utan hon bara strålar som en liten sol. Det är superkul när man skickar henne under vattnet från den ena till den andra, för som hon strålar när hon kommer upp till en. Mysfia. En riktig liten fisk är hon.

Igår hade jag min första hudvårdsträff där min mamma och moster fick en galvanic spa-behandling. Bra objekt att göra på första gången så man inte behövde bli nervös. Det var dock inte så svårt så jag vågar nog göra det på fler sen. Fick sålt lite produkter med och hoppas på fler kunder inom kort :) Måste bara träffa A och/eller I så vi får lagt upp mig som distributör, svårt att sälja annars ;) 

Kommentar angående Andra chansen: YES!!!! Tack och lov att Caroline af Ugglas gick vidare. Jag håller på henne i finalen!

I morgon kommer my girls hit och käkar laxburgare och couscous-sallad. Mmmm, gissa om det är gott!

Nu ska jag mysa vidare med min lilla pärla. Kanske jag följer hennes exempel med och stänger ögonen en stund. JAG TÄNKER INTE STÄDA IDAG!!!!!! Kanske måla lite spjälsäng eller tripp trapp-stol sen. Vi får se vad vi gitter!

På förekommen anledning :)

Här är bild på nya hårfärgen som vissa önskat :) Givetvis kommer den att visas upp live med! So don´t worry, ni blir inte av med mig :D Fast den inte blev som tänkt är jag supernöjd, eftersom det var typ denna färg jag hade när jag och Micke träffades och resultatet av det mötet får ju givetvis också vara med på bilden. Lilla snäckan!



Idag drällde det in ett AdLibris-paket i brevlådan med Molly Mus-böcker till Tjorven. Sen har jag blivit förledd av en annan blogg idag som hänvisade till Lilla Max, besöket där ledde givetvis till shopping! Så nästa vecka får vi förhoppningsvis också paket :)


Utmanad igen!

Då hade kära syster utmanat mig att "outa" Matildas garderob här, Tur att det finns fler shoppinggalningar i samhället *asg* Så här kommer den och detta är enbart plagg som passar nu och som inte ska säljas.

  • Heldräkt 4
  • Body 10
  • Mjuka byxor 4
  • Jeans/Manchesterbyxor 3
  • Klänning 2
  • Blus/tunika 3
  • Tröjor 6
  • Strumpbyxor 3
  • Strumpor 19
  • Trosor 2
  • Pyjamas 6
  • Overall 3 (1 lånad av Milo)
  • Fleecejacka 1
  • Tossor 3
  • Mössor 6 (1 lånad av Milo)

Tja... Vad ska man säga? Det är klent på byxfronten tycker jag!


Hemma och myser


Idag är vi hemma och myser bara. Det behövs det med! Goa lilla Matilda vill som vanligt att mamma ska inta förmiddagskaffet på golvet så min frukost nr 2 sitter vi just nu och käkar på golvet :) Vad säger ni om denna laddningen;)



Supersmarrigt!

Matildan busar runt på golvet här idag. Hon passade på att ta en lur i bärselen när jag städade så nu efter förmiddagsslurken är hon på bus och lekhumör, så det är tur att mamma är så rolig och sjunger och tramsar med henne :)




Nu ska vi ta och gosa någon timme på soffan sen i eftermiddag är det dags för utvecklingssamtal med Cajsa. Jag förväntar mig en stor skopa ovett eftersom vi är magiskt bra på att glömma gympakläder :S

Bellydancer...

Wow! Magdans är uppenbarligen betyyydligt jobbigare än man tror... Här är en som stått och sett superfånig ut på golvet ikväll, men roligt var det. Tack Angelica!


Storfika och slingning...

Idag var det dags för en storfika igen. Jessica stod för bakverk (grymt smarriga kladdkakor med frukt och grädde)och jag upplät hemmet :) Vi blev nämligen "några stycken" typ åtta mammor med bebisar. Vi fick tyvärr två återbud, så Tristan och Anton med mammor saknades i sällskapet. Eftersom vi blev så många så tyckte jag att uterummet är ju bra att vara på och satte igång att elda därute igår för att få upp värmen, och varmt blev det så nästa gång kör vi i bikini! *hihi* Trevligt hade vi i alla fall!
 


Givetvis knäppte vi bilder på bebbarna med, vackert uppstaplade i soffan. Tyvärr hade hälften av ligan åkt alternativt låg och snarkade så det blev bara fyra snuttar som fastnade: Tyra, Amir, Matilda och Adéle. Edvin hamnade på egen bild sovandes... Ovanligt? Neeeeej!!!
 


Mammas älskling var så fin idag i sin klänning och body från PoP, här lite nersaglad dock;)


Efter fikan skulle jag iväg och lägga lite nya slingor då de andra mattats av rejält och det är ju alltid trevligt att bli lite tillfixad eller hur? Det höll dock på att sluta med en smärre katastrof. När jag satt där inpackad och snygg blev det helt plötsligt väldigt varmt och det började rinna längs ryggen så det var bara att slänga sig i vasken med en gång och få kletet borttvättat. Tydligen blev det någon kemisk reaktion som kan bero på att jag hade i silikondroppar i håret för ett par dagar sedan. Slingorna blev därmed ljusare än tänkt (men ändå bra) och min blus gick åt skogen! Men som sagt shit happens och håret klarade sig så det är inte som att jag gråter över blusen. Plus att jag behövde inte betala på grund av det heller! Inget ont som inte har något gott med sig, eller hur är det nu igen;)

Ikväll ska M på after work... Trååååååkigt, jag som hade ställt in mig på myskväll och förträngt AW:en! Nåja, jag och Matildan får myspysa. Mammas lilla pärla! Ska även hålla koll på mina försäljningar på Tradera som går ut ikväll. Det såg hopplöst ut ett tag, men nu börjar buden trilla in, så förhoppningsvis får vi ihop en bra liten slant:)

3 månader!

Vad tiden går fort, idag är min prinsessa tre månader.

Natten till idag tillbringades i min säng med mig som boxboll, så jag var sådär pigg i morse när vi gick upp. Lilla råtta! Ätit som tusan har hon med gjort i natt, undrar om hon har en tillväxtperiod... Hon hade ju behövt ta sig en rejäl viktökning nu kan jag tycka. Sedan förra bvc-besöket för två veckor sedan har vi ökat 1,5 cm, och det är ju bra, och 110 gram... inte riktigt lika bra och vi har fortfarande inte kommit över 6-kilosgränsen... Det var så Peter (vår bvc-sköterska) föreslog att lite ersättning är ok att ge om jag tycker det är jobbigt att amma mycket på nätterna. Men eftersom man är envis som en liten åsna, kämpar vi på med enbart tuttning en månad till. Därefter börjar vi med lite gröt om inget radikalt hänt på viktfronten! Om någon nu undrar så var även detta helt ok med bvc eftersom Tjorvas är en pigg, glad och aktiv bebis för övrigt. Hon mår således inte dåligt av sin långsamma viktökning.

Det var dock inte enbart vägning och mätning som stod på schemat hos bvc idag, utan även de eländiga sprutorna. Pappa var med och fick sköta den biten medan jag stod i andra rummet med tårarna lätt rinnande. Jag tycker med andra ord INTE om sprutor *ryyyyser* Biverkningar verkar vi i alla fall ha klarat oss rätt bra från. Hon fick en panodil efteråt och har varit lite mer gnällig än hon brukar vara, men det är allt. Ingen feber efter att panodilen släppt och nu sussar hon gott i sin säng.

Eftermiddagen spenderade vi hos Sofie och Tyra-Myran tillsammans med Amir och Edvin och deras mams. God fika och en massa pladder som vanligt när vi umgås. Va? Var det någon som tycker att vi umgås mycket? Näää, kan jag väl inte tro ;) Men va f-n vi har ju kul tillsammans! Samma värderingar och åsikter om saker och ting...

Som avslutning på dagen tog Matildan och mamsen ett mysigt skumbad (svart vinbär, mmmm...). Mammas leder behövde lite värme (sablar vad jag har ont för tillfället) och kvällsbadet kan vi ju inte missa! Ett par badankor fick också vara med ;)

Ooops I did it again!

Ja, vad ska man säga... Åkte till staden idag för att luncha med girlsen och i ett infall av duktighetsmani åkte jag ner lite tidigare för att jag skulle få röra på den stackars kroppen lite. Bra va? Jo men hej och hå! Var hamnar vi nånstans? Lilla Helsingborg kanske... och hoppsan PoP med! Givetvis hittade vi lite "välbehövliga" plagg som fick följa med hem *suck* Obotlig? Oooooh ja! Men fina grejer bidde det och hon blir ju tre månader imorgon... klart man ska få något nytt då;) Att tösabiten fick en docka igår räknas liksom inte... Kläder är ju nyttogrejer... :)


Nå, hur som helst. Lunchen var trevlig som alltid, det är så skönt att få en massa goda skratt med töserna och Åhléns veggiebuffé är hur god som helst! Me like! Dagen till ära hade Matilda på sig sina jeans från kusin Milo som passar lite bättre nu jämfört med förra veckan. Någon som växt tro? Hon blev supersöt i dem i alla fall:) Här är hon i samspråk med dockis.




Måste även visa en bild från igårkväll. Tala om total avslappning och jag undrar just hur länge till hon kan ha sin vagga...


Imorgon är det dags för bvc och spruta. Usch och fy... Tur att pappsen följer med. Det ska ju dock bli kul att se vad som hänt på tillväxtfronten. Efteråt är det besök hos Tyra myra;) Det ska bli trevligt värre! Vad får vi för något gott imorgon;) Sen på torsdag är det storfika som gäller i ugglehuset så nu ska J & E baka! Jag bara upplåter utrymmet *hihi* En vecka in action med andra ord!

Dagens pyssel

What´s wrong with me??? Jag sätter mig och syr både det ena och andra här nu. Moderskapet påverkar mig i helt nya riktningar må jag säga. Idag pysslade vi ihop ett litet blöjfodral. Inte så snyggt med tanke på sömnadskunskaperna, men förhoppningsvis fyller det sin funktion...




Här händer det inte mycket!

Idag gör vi inte mycket inte. Tråkigt väder är det, så vi vill inte alls gå ut. Shopping har vi varken råd eller lust med. Bil har vi förvisso idag så vi skulle kunna åka iväg någonstans men motivationen är inte på topp. Lite trött med eftersom någon tyckte att mammas mage var utmärkt redskap för att träna kickboxning i natt! Fjollan kunde banne mig inte vara stilla utan har vevat runt sedan tre i morse... Vi passar därför på att vara hemma och mysa en massa bara. Aktiviteter blir det ändå tillräckligt av senare i veckan!

Just nu sitter vi på golvet (som vanligt) och lyssnar på barnvisor och sjunger. Det är mys tycker Matilda. Damen är inte på så lysande humör idag så det gäller ju att hitta på saker som tilltalar lilla fröken och musik går hem. Speciellt när mamma sjunger med och gärna gör rörelser till med Matildas händer :) Mycket Imse Vimse och Klappa händer här med andra ord!

Hon är ju så go nu för hon har börjat lägga armarna om halsen på mig när jag bär henne. Världens mysigaste kramar.



Måste bara visa hennes stil när hon ligger på mage. Av någon anledning ska fötterna upp i luften så hon ligger som en liten banan! Detta leder i sin tur att det är lätt att få slagsida och rulla över på rygg! Lilla fjollan!

Vasaloppet

Kan inte förstå vad det är som gör att jag sitter klistrad framför tv:n första söndagen i mars varje år. Är det kanske en fascination över idiotin att åka 8-9 mil på längdskidor? Kul är det i alla fall!




RSS 2.0