Grötiga funderingar med mera!


Idag provade vi att sitta riktigt i vagnen. Det gick bra en liten stund, men lilla damen blir så trött när man åker vagn så efter fem-tio minuter vill hon ligga ner och sen somnar hon. Vi passade på att ta en promenad bortom City Gross där vi inhandlade specerierna till kvällens måltid, när Matida sov. Tanken var att vi skulle ha lamm, men de hade inga fina bitar idag så det fick bli oxfilé. Inte lätt när man är ute i sista minuten att få det man vill ha! Sen tyckte ju Matilda inte alls att det var sovtajm när vi gick i affären, utan hon var mest tjurig så det fick bli en snabbtuttning på en bänk utanför kassorna innan vi promenerade hem! Fjolla då!

Funderar på om man kan göra egen havregröt till henne. Det finns ju havregröt från 4 månader men där är laktos i och den laktosfria gröten från 4 månader är gjord på rismjöl... Då borde det väl gå bra att göra egen gröt? Bara man maler grynen ordentligt och skippar saltet, lägger man sen till lite katrinplommonpuré och bröstmjölk till det borde det bli en hit! Jag helammar ju dessutom fortfarande, gröten är bara utfyllnad inför natten, inte att vi bytat ut ett mål, så näringsmässigt får hon ändå i sig det hon ska. Någon som har någon tanke om detta kanske? Om ni undrar varför jag funderar på detta så är det på grund av att hon verkar bli så himla hård i lilla magen av den laktosfria gröten. Stackaren, hade det väldigt jobbigt innan idag och när proppen väl lossnat kom där mängder av bajbaj. (Lite skitsnack nu jag vet) Samtidigt är gröten bra eftersom den mättar så gott till natten... Ack ja. Många funderingar...

Just nu är vi lite sega här i ugglehuset, Matilda sover i vagnen, pappsen har intagit bingen och jag sitter här i soffan med datorn i knäet och slösurfar. Jag ville inte gå och lägga mig och vila när hon står ute i vagnen och sover, men jag ska nog gå och sätta mig i en solstol en stund. Inte fel att blunda med lilla ögat samtidigt som man får färg på näsan.


Kommentarer
Postat av: elin

Jättefin blogg! :)

Nu är det så att även jag ska ha en frågestund, så nu får du gärna gå in på min blogg och söka upp inlägget Frågestund och kommentera lite frågor så svarar jag på dom ikväll! :)



http://smetchningbeetch.blogg.se

http://smetchningbeetch.blogg.se

http://smetchningbeetch.blogg.se

2009-04-11 @ 15:43:40
URL: http://smetchningbeetch.blogg.se/
Postat av: malin

Tjenamos!Jo har det toppen i sole. Jag tycker det låter som en bra grör ide. Jag körde havregrynen med mixerstaven, det fungerade utmärkt. Katrinplommon o bröstmjölk till, bättre kan det väl inte bli!



Soliga kramar från Roslagen.:)

2009-04-11 @ 17:59:42
URL: http://wahlshalsobar.blogg.se/
Postat av: Susan

Go morron. Klart att du kan fixa egen havgregrynsgröt till snäckan. Kommer säkert till att bli en hit=)



Kramar

2009-04-12 @ 06:45:15
URL: http://eliottsmamma.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag fick reeptbok från bvc och så här är receptet till havregrynsgröt till våra små (4-6 mån)

½ dl havregryn

1 dl vatten



Står inget om att du måste mala havregrynen. För att stimulera järnupptaget när man ger egen havregrynsgröt så kan man ha på kiwimos eller bärmos (jordgubbsmos) på gröten.

2009-04-12 @ 16:12:38
URL: http://krabba.blogg.se/
Postat av: Monia med Adéle

Samma söta jacka som Adéle ser jag. Tjuvkikar lite då och då i din blogg. Hoppas allt är bra. Kram kram

2009-04-14 @ 23:34:18
URL: http://www.finest.se/moniaplosjo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0