M som i Matilda!

M-kudden är klar! Jag är mycket nöjd med den kan jag säga, för vilket pill det var att sno ihop den. Så här fin blev den i alla fall.




I natt sov Matilda mellan 20,30 - 05,30 i sin egen säng, sen kom hon över och fick mat från de sprickfärdiga matbehållarna och därefter sov hon vidare till ca 8,30. Då hade jag hunnit äta, skickat iväg de stora ungarna till skolan och städat. Efter förmiddagslurken och lite lek var Matilda trött igen och däckade på sitt lektäcke (som synes i tidigare inlägg), efter en kvart bar jag in henne i sin säng och tösabiten sov och sov och sov. Jag lyckades duscha, fixa naglar och sy det berömda M:et innan hon bestämde sig för att vakna igen. Helt otroligt! Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

I eftermiddags satte jag henne i bärselen och gick ut en sväng, men fick snabbt byta till vagnen eftersom jag kom på att det var läge att rensa ogräs och utföra minröjning efter hunden på gräsmattan. Vad gjorde Matilda då? Jo sov såklart!

I helgen ska det byggas rum igen. Alltså det är så klart inte jag som ska utföra detta arbete, utan det är M och lille far som ska bygga rum:)

Nu ska vi bara slappa resten av kvällen, äta lite gott, ta ett litet glas vin och titta på tv. "Så ska det låta" börjar ju idag igen, så här ska det minsann låtas ;)


Trött tös


Jeansutmaning

Kusin Milo tycker att alla ska få på sig jeans och vara coola:) Nu har vi inga jeans som passar här men söt bustjej i jeansklänning kanske funkar lika bra:)


Barnens Hus-besök

Vaknade kvart över sju i morse men inte av Matilda utan av övriga familjen. Lyckades att masa mig ur bingen och fixa till mig, äta frukost och dammsuga innan lilla fröken behagade slå upp de blå. Halv nio kallade hon! Otroligt. Jaja tro nu inte att hon sovit hela natten själv, givetvis kom hon över vid två i natt så det var i min säng hon trynade i morse.

Storebror har varit hemma från skolan hela veckan med en envis hosta och stannade hemma även idag så jag passade på att fånga stor och liten på bild idag. De är så fina:)


Efter att alla förmiddagsbestyr och matningar var avklarade var det dags att knata till bussen eftersom vi bestämt med Amir, Edvin och Tyra (med mammor) att vi skulle besöka Barnens Hus (Babyproffsen för er som inte vet var Barnens Hus ligger!) och att vi skulle utgå från Amir som inte har så långt dit. Dagen till ära klädde vi på Matilda IDA T-overallen (inte Ei Sikke Lei som jag hävdade i gårdagens inlägg) Hon blev jättefin i den. Tack snälla moster Mie för att jag får låna den! /Matilda


Innan vi gick till Barnens hus laddade vi upp med liten fruktstund... och lussekatt... hos A & A Gott! Småttingarna såg till att förse sig med boppemjölk med så det kurrade inte i kistan på någon när vi knatade iväg. Jag hade ju en del att införskaffa som jag ansåg att vi behöver till Matilda. Förvisso inte just idag, men det gäller att passa på. Jag är ju inte där så ofta. Vi köpte babyinsats till Tripp Trapp-stolen (så nu får jag väl ta tag i fixandet av den) täcke och kudde till spjälsängen, fast kudden ligger i vagnen för tillfället och täcket har vi på golvet. Vi använder ju inte spjälsängen än eftersom hennes rum OCH sängen måste fixas först (ytterligare att sätta fart med m.a.o.) Sen slank det ju givetvis ner lite leksaker med. Att bara vara praktisk är ju inget kul så vi köpte badankor (som hon inte har behållning av riktigt än, jag vet) och en söt apa från Fisher Price som vi ska ha i vagnen sen när hon sitter lite mer. Intressant och rolig var den i alla fall, hon lekte med den när hon satt i sin stol ikväll.
  

Jag har inte pysslat med M-kudden ikväll så jag kan tyvärr inte rapportera om några framsteg ;)


Kusinträff på Center Syd

Vaknade vid sju i morse efter att ha haft en bra natt där madam inte kom över förrän halv fyra. Mamsens rygg uppskattar verkligen att få ha bingen för sig själv;) men mamsen i sig tycker det är sååå mysigt när snuttan kommer över. Love my little princess! Nåväl, efter en god natts sömn var man på g för lite shopping och fika med syster yster, men innan vi ens hann i väg så lyckades jag banne mig med konststycket att dammsuga två gånger! Hur i hela h-vete kan det bli så skitigt??? Nåväl halv ett träffade vi Mie och Milo på Center Syd i alla fall. Första butiken som besöktes var bokhandeln och det slank ner fyra böcker till stumpan, Pippi Piggelin, Aj, sa Tigris, Snölyktor & Smultronstrån och Gissa hur mycket jag tycker om dig. Jag vet, hon är liite liten för dem än, men de var så söta:) Därefter besöktes PoP och BR innan det var dags för maaaat i form av wraps (min med tonfisk) och en latte. Matilda provsatt en barnstol med idag, men hon var så trött så det blev inte långvarigt. Lyckades i alla fall fånga kusinerna Bubbelblås på bild!


Efter fikan gick vi ett litet varv till, givetvis inom Lush för att köpa bubbelbitar, sen åkte vi hem en sväng till M & M eftersom jag där fanns ett par hängslejeans till Matilda. Vi fick även låna en jättefin overall från Ei sikke lei, lila med igelkottar på så vi kan variera oss från Tummen lite! Det slank minsann ner lite kaffe och en bit äppelkaka med... Oj då... När vi skulle åka hem var det däremot nära att Matilda stannade kvar, eftersom hon fastnade i mosters famn när mamma klädde på sig!


Hemma provade vi jeansen, men de är lite väl stora trots att de är i stl 62... Här tillsammans med mammas gamla t-shirt

   


Sova på dagen är fortfarande inget vidare om det inte är i mammas famn så där är damen parkerad just nu... Tur att hon somnar snällt på kvällarna i alla fall (peppar peppar) Har fått hem en hög foto idag så ikväll ska jag sätta mig och skriva tackkort för dopet. Om jag hinner ska jag börja joxa lite med M-kudden med i kväll. Vi får la se vad som hinns med innan det är tid att stänga tittorna!

Vår på g?

Tala om väderväxlingar. Fin vinter med en massa snö ena dagen och nästa dag poff ingen snö alls men soligt och varmt. Är det vår på g tro? Å andra sidan så mars brukar ju kännetecknas av väderväxlingar till höger och vänster så det är väl som det ska vara. Tog i alla fall en långpromenad idag i det fina vädret. Så varmt och skönt och jag fick hämtat mina tyger. Två flugor i en smäll alltså. Nu är frågan bara vad ska jag göra med mina tyger. Jag kan ju inte sy gardiner till Matilda av allt detta... Lite mysiga kuddar till hennes rum med kanske? Ska försöka ge mig på att göra en M-kudde. Blir den bra kanske jag fortsätter med A,T,I,L,D,A :) Såg att man gjort barnens namn i kuddar på något inredningsprogram för ett tag sedan.


Hela eftermiddagen har jag haft en dam som INTE ska sova. Söt är hon, men ack vad mamsen blir trött i ryggen av detta skumpandet och bärandet. Inte ens mammas säng dög ju att sova i! Hoppas därför att tösabiten sover gott i natt!


Imorgon blir det Center Syd med syster yster och lille Milo. Jag tycker det är så kul att vi är mammalediga samtidigt. F & C har ju inte haft jämngamla kusiner så därför känns det extrakul att Milo och Matilda är födda samma år.   


Måste också...

1. Vad heter du? Cecilia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Cool
3. Flicknamn: Cajsa
4. Pojknamn: Charles
5. Yrke: Coach!?
6. Färg: Cerise
7. Klädesplagg: hmm... C... ? eh cröja, cyxa, ceans, clus, ckjorta, clänning... nä kommer inte på något! JO! CYKELBYXA!!!! *asg*
8. Mat: Cevapcici
9. Sak i badrummet: Creamy Candy Bath (bubbelbit från Lush!)
10. Plats/stad: Chelsea
11. En orsak att vara sen: CD-spelaren började brinna...
12. Något man skriker: COOLT! (eller man gjorde iaf)
13. Film: Cape Fear
14. Något man dricker: Caipirinha! Gott gott!
15. Band: Candlemass
16. Djur: Citronfjäril
17. Gatunamn:  Coyetsgatan
18. Bil: Chevrolet
19. Sång: Can I Play With Madness
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Cykling med tandemcykel:)

Shit det var inte lätt! Jäkla bokstav :D

Detta var min plan...


...att slappa lite med en god bok och fika när snuttan sov. Det var dock inte Matildas plan utan hon vaknade igen så vi hamnade på golvet som vanligt när det är tid för förmiddagskaffe:)


Skitfestival

Det är ju inte ens lönt att försöka häckla eländet. Blä vad kass! Nu kör vi igång en dvd istället, Narnia: Prins Caspian.

Vinterlek

Vaknade 07.20 i morse av att en liten piggelin brevid mig låg och snackade (nej, det var inte Micke!) Bara att masa sig ur bingen och se glad ut med andra ord. En timme senare var både Micke och Emil också uppe och pulkadejt hade bestämts med Suss och ungarna. Mysigt att komma ut i snön på promenad tyckte jag och Matilda sov så gott så (hon var nämligen väldigt nöjd när hon jagat upp mig och knoppade in vid niotiden igen när hon fått mat) Far och son hade givetvis snöbollskrig och det ven kring öronen på mig med emellanåt trots att jag hade barnvagnen. De skulle nog behöva träna på att sikta lite, för vissa snöbollar var där banne mig ingen adress på!



I pulkabacken var det en massa folk så det gällde att styra ordentligt. Vi konstaterade att det är ju väldigt gulligt att mor- och farföräldrar vill åka pulka med barnbarnen och ta kort på dem, men hur smidigt är det att stå mitt i smeten när man gör det? Jag föredrog själv att hålla mig lite vid sidan av och använda zoomfunktionen på kameran!


Efter pulkaåkandet tog jag och Suss en snabbfika medans Micke fick pallra sig hem för att hämta Emma som varit på övernattningskalas. När vi kom hem väckte jag Matilda (som sovit hela tiden) för nu var det minsann matdags och mina tuttar gjorde lite ont! Mormor och morfar kom i samma veva och lämnade tillbaka Cajsa och då fick vi fika igen (mycket fika idag) Sen fick jag lite hjälp att röja i köket med innan de körde hem. Micke blev beordrad ner i källaren idag för att påbörja projekt "Cajsas rum" Min plan är att det ska vara klart innan hon fyller år om lite mer än 1 månad för sen vill jag börja på Tjorvens rum!

Tjorvas är förresten vinterfin idag i sin mammas gamla tröja! Som sagt jag botaniserade hos päronen förra helgen;)


Melodifestival på schemat ikväll. Inte så mycket för musikens skull som för principens! Sen är det ju alltid kul att häckla det som häcklas kan;)

Kafferep och promenad

Jaha då var det fredag igen. Det är ju värst vad tiden springer iväg! Dagen inleddes med tvätt och städning och sablar i havet vad det städades! Köksluckorna fick sig en rejäl omgång här idag och det har dammats och fejats och torkats både det ena och andra. Till sist efter att golven var tvättade avnjöts en kopp kaffe, på golvet... Liten Tjorv tyckte inte alls att det var kul att ligga själv och sprattla utan skulle sitta upp. Tösabit då, du är inte så stor än ju! Vi hade i alla fall kafferep på golvet och Matildas djur var också med på kalaset ;)
 

Snäckan skrattar mer och mer nu om dagarna och det är så gott att höra. Det blir så varmt i hjärtat på mamsen när det här pärlande bebisskrattet lockas fram. Vad jag älskar dig unge!

Efter att vi var klara härhemma gav vi oss ut i snön på liten promenix. Det var riktigt skönt och kändes inte alls kallt. Tycker det är mysigt nu när snön ligger, det blir så ljust och en behaglig dämpning av alla ljud. När det börjar smälta och slaska sen är det ju dock inte lika kul längre... 

Släppte minsann lilla vovven lös på promenaden och hon stack inte från mig. Imponerande! Skönt för henne att få röra sig fritt, men gissa om jag hade benkoll runt om mig hela tiden när hon sprang och lekte. Hade det kommit någon annan liten vovsing hade det gällt att få tag på eländet omgående! Det gäller således att välja sina ställen där man släpper henne, ett öppet fält med sikt åt alla håll och kanter! När vi kom hem passade jag på att borsta henne innan vi gick in. Hon fäller ju som jag vet inte vad och jag tycker det är så urrk! Fattar inte att det är päls kvar på henne!

I kväll blir det laxburgare till middag. Gott! Längtar... Har jag tur kanske jag får se finalen i På spåret med i kväll. Inga stora töser hemma som tjatar om Let´s dance ;)

Lunch, shopping och fika...

Såja, nu har vi börjat att bättra på lilla garderoben igen. Efter en heldag i stan med lunch, shopping och fika känner man sig mycket nöjd. Det är underbara mammavänner jag har fått! Tack flickor för en superdag :) Det är grymt kul att umgås med er! Plus att det är oerhört söta och rara barn vi har med som finner sig i våra tokerier på detta sätt... Tur att de inte kan skvallra om vad vi pratar om, eller hur;)

Jag är ju inte helt klar med min förnyelse av garderoben, jag skulle vilja ha ett par koftor (hittade inga koftor överhuvudtaget idag) och några tunikor med. Ja, och sen dimper det ju säkert ner mer efterhand men för att få ihop en hyfsad garderob som funkar i de flesta lägen, är det ovanstående jag vill ha. Idag köpte jag ett par baggyjeans, en jeanskjol, ett par leggings, en turkos(?) tunn långärmad tröja och en blus. Mycket nöjd med dagens inköp.

Just det, jag fick vatten på min kvarn idag angående skidåkningens vara och icke vara. (Jag vill ju inte åka skidor, men det finns ju en del som gillar det och därför försöker övertala mig... Ha! Eller hur???) Filles pappa vurpade med skidor igår och kvaddade ett ledband i knäet. Såja, här ska inte åkas skidor. Vintersemester? Fine. Skidor? NOT!!!


Så här ska det ju vara!

I söndags botaniserade jag lite hemma hos mina föräldrar och fick, bland annat, med mig min gamla barnstol hem. Den är en mycket finurlig historia som funkar som stol och gunga. Problemet var bara att jag inte fick rätt på den, så finurlig är den. Nu har i alla fall mina föräldrar varit här och vips, så fick vi rätt på den. De visste ju hur man skulle göra med den och nu kan Matilda sitta med vid bordet när vi äter :) Lysande!


Är den inte häftig? Annorlunda om inget annat;) Matilda var mycket nöjd när hon satt i den medan vi fikade.


Garderobsrensning klar!

 
Före och efter röjningen... och då har jeans en egen garderob som också har rensats!



Så här kul tyckte Tjorvas att det var!

Jag är rätt nöjd nu i alla fall med mitt superberg av kläder som ska väck (typ UFF nästa) och det ska bli så skönt att fylla på med lite nytt som passar. I morgon har vi därför en shoppingdejt med Angelica, Jessica och Sofie, det ska bli trevligt! Givetvis lär något ätbart också slinka ner... Vi är ju ammande, hungriga mammor!

Världens underbaraste man

Efter att jag gnällt här igår lyckades jag öppna näbben också och tala om för min älskling hur det känns just nu. Jag har ju lite svårt att tala om var skon klämmer emellanåt...Givetvis satt jag och stortjöt med (Labil? Ja, lite lätt) och min underbara karl bara tröstar mig. Han till och med frågar om det hjälper om han tar ledigt ett par dagar när han kommit hem från kick-offen. Hur kan jag haft sån tur att jag fått tag på en så snäller man? Släpper honom aldrig!

PUSS PÅ DIG Hjärtat!

Måste gnälla nu!

Tid att använda bloggen för att ösa ur mig galla och ja, jag vet att det finns de som har de värre, om någon nu skulle tycka att jag är patetisk i mitt gnäll. Så då börjar vi.

Jag är såååå trött på hur jag ser ut. Blek som ett spöke, degmage och en lugg som är på utväxt. Ovanpå detta så består min garderob till 99,9 % av urtvättade kläder, kläder som är pre-graviditet dvs för små och kläder som införskaffades under graviditeten och alltså är för stora. Jag ser således ut som årets fågelskrämma i Beetlejuice´s trädgård. I morgon ska jag i alla fall ta tag i garderoben och rensa ur den rejält. Sen ska jag göra en lista med vad jag behöver i klädväg.

Jag är såååå trött på hundeländet som dekorerar hemmet i päls för tillfället. Tilltalar mig inte ett dugg.

Sen måste jag även få meddela att jag tycker att det här fenomenet Kick-off är absolut tvärvidrigt eftersom det uppenbarligen måste ligga över helger (torsdag-söndag)! Konferens ingår i dessa kick-offer... En halv fredag... Hallå, hur mycket hinner vi umgås i veckorna? Då tar ju jobbet mesta av tiden. Helgerna är ju de bästa som finns när vi kan hitta på saker tillsammans eller bara mysa. Men, men, jag och Matilda får mysa själv den helgen.

BLÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!

Klappa kaka...

... är jättekul, har vi upptäckt. Matilda skrattar så härligt när jag ramsar och leker med hennes händer. Händer är absoluta favoriter för tillfället. Man kan göra så mycket med dem ju och allt som oftast hamnar de i munnen. Goda? JAAAA :)



Idag var det tid för bvc-besök. 5790 vägde damen idag vilket är en ökning med 150 gr sen sist så det känns bra. På längden hade det inte hänt något och hattmåttet var också detsamma som sist, men det tycker mamma bara är bra, för vi har så mycket fina kläder i 62 som vi vill använda nu :)

Efter bvc åkte vi ner till stan och köpte lite andra saker istället för de doppresenterna Tjorven fick dubbelt av.
Det blev en sparbössa, en speldosa i form av en mjukismus och två böcker Mina mjuka vänner ; Djurungar och Min egen barnkammarbok.

Visst är lilla musen söt :)


Speldosan blev absolut en hit, den sitter vi just nu och myser med. Cajsa var också med på lilla utflykten idag och fick en korsordsbok (vissa saker protesterar mamma absolut inte emot, som böcker :)). Det slank även ner en bok till mamma av Amos Oz, Rim på liv och död. Matilda sov gott i vagnen, så vi passade på att ta en fika på Espresso House med innan vi tog bussen hem igen.

Eftersom vi köpte böcker så fick vi ha lite sagostund. Vad tror ni? Är det en liten bokmal som sin mor?



En massa trevligt umgänge

Idag har Matilda umgåtts med diverse djur härhemma... Ja, leksaksdjur alltså. De är ganska roliga att titta på de där djurkäglorna och de är ju så lätta att placera så hon ser dem. Tack kusin Victor för att vi fick dem.



Vi körde lite mammalunch här hemma idag, det fanns ju en del pastasallad och tilbehör kvar sedan dopet. Tur att man har så fina mammavänner som kommer och hjälper till att äta undan :D Synd att inte fler kunde komma bara! Det var Jessica och Edvin, Sofie och Tyra, Linda och Hugo som besökte oss idag och det åts (på alla håll och kanter), bytades blöjor och snarkades. Ja, de små snarkade, inte vi även om man blir lite trött efter maten! Vi fick dock åtgärda vår trötthet med lite kaffe (utan kaka!) istället
Som alltid när vi träffas blir det en massa snicksnack. Helt otroligt att det finns så mycket att babbla om. Vänskap var ett hett ämne idag. Vi konstaterade att det är skönt att vi hittat varandra i vår lilla tråd:D Ni som inte var med idag var givetvis saknade ;)




Att det ska vara så svårt att samla alla ungar på en bild! Hihi! Här är det lille Edvin som passar på att ta en liten lur i mamsens famn.

Hann med att gå en sväng till Mickes syster med idag, hon var lite sällskapssjuk då hon varit hemma med Victor som har ögoninflammation. Vi hade sån tur att vi fick middag med utöver kaffet, laxburgare som var så supergoda, så såna ska vi ha till middag på fredag. Givetvis blev det en hel del skitsnack där med. Det finns ju en hel del som behöver avhandlas titt som tätt.

Fick iväg auktioner på Tradera idag för totalt 158 kronor, vilket var 90 kronor över utropspris. Alldeles lysande eftersom Matildas Ubang-dress damp ner i brevlådan idag! Ser framemot att ta på henne den imorgon. Tror att hon kommer att bli så söt i den och hoppas att hon upptäcker gubbarna på knäna.

Imorgon är det bvc-dags igen. Tänker även åka ner till stan och byta lite doppresenter. 3 fotoalbum känns som 2 för många. Sen köpte syster det ena födelsedagståget med, så där är lite pengar till att köpa någon grej för till Matilda. Inte kläder bara... Det känns som om att vi har tillräckligt av den varan ett tag nu!


Vårt hjärtegryn är döpt!


Nu är vår älskade prinsessa döpt. Allting har flutit på och vår dag blev så lyckad som vi hade önskat. Dopceremonin gick utan problem och Matilda var så fin i sin dopklänning.
De stora barnen sjöng Gud som haver till
Blinka lilla stjärna-melodi och där var en hel del ögon som blev lite blanka. De var så duktiga och den stolthet jag kände går inte att beskriva. Efter kyrkan bjöd vi på italiensk buffé och supersmarrig moussetårta i hemmet och det verkade som att gästerna var mycket nöjda. Snuttan fick även en massa fina presenter som vi ser framemot att installera/placera på hennes rum sen.




Hoppas att alla andra också haft en lyckad alla hjärtans dag, för min kunde inte varit bättre :)
KRAM!!!


Följande har hänt...

Fika hos Angelica och Amir idag.  Vi träffade, utöver värdarna, Jessica och Edvin, Linda och Hugo, Helen och Felix, Monia och Adéle. Mycket trevligt som alltid :) Angelica hade bakat Banoffkaka (som alla såklart vet vad det är:) ) och kladdkaka med dumle i. Till det serverades vispgrädde. Mmmmm. Livsfarligt gott! De här fikaträffarna vi sysslar med är knappast bra för figuren...

Det var roligt att vi hade lite vakna barn som umgicks idag... Ja, tjejerna det vill säga. Grabbsen sov mest! Pojkar, så raggar man inga tjejer;)


Matilda och Adele utbytte däremot lite meningsfullt gurgel och tjejfniss...



Efteråt var man såå trött, så det var tur att pappsen kom och hämtade oss:)



Förresten moster Mie, vad tycker du om min KikKid-overall som mamsen ropade in på Tradera;)

Jag har fått lite info om vad som hände i söndags på den numera berömda "tjejträffen" Det hade tydligen blivit högljudda tongångar om vad som var rätt och fel och det verkar till viss del som om "the x" har uttryckt ett eventuellt "obehag" av att ha med mig. X:et var dock inte heller på träffen, utan hon hade "glömt" det... Kära A hade dock spontant uttryckt "vad fan är detta för jävla kärringfasoner" eller något i den stilen. TACK!
Det hade varit väldigt intressant att veta exakt vad folk sa, men I ville inte nämna några namn ang vem som sa vad. Det är i alla fall ingen som "har något emot" mig... Hmm, trevligt, men jag känner ändå ingen större lust att umgås med dem i flock mer. Att umgås i par känns däremot helt ok, med vissa. Ska bli intressant att se hur folk beter sig på dopet på lördag. Fortsättning följer alltså!


Misstänker att mitt laktosintag varit alldeles för högt idag för sablar vilken magknip jag har haft ikväll. Nästintill bott på hemlighuset. Lite meckigt när det skulle ammas samtidigt :S Stackars min lilla snutta!

Ha! Det är ju super att Internationella Brottningsförbundet fått sig en liten knäpp på näsan angående OS-matchen och nu ska ändra reglerna. Jag tyckte det var bra gjort av Ara Abrahamian att markera som han gjorde och nu har det uppenbart lönat sig.

Förresten ibland får jag bara vatten på min kvarn gällande amerikaner, men det kanske kan vara så istället att evolutionen missat Amerikat...

Jaha det var mycket om lite, eller lite om mycket , eller bara förvirrat, eller... Tid att gå att lägga sig!!!


Fina kläder och fika (igen!)

Vilka fina kläder det låg i postlådan idag när vi kom hem från stan! Både Kik Kid-klänningen och overallen hade kommit. Superfina! Mycket finare i färgerna än de var på fotona. Vi hade även fått våra dregelhaklapp/scarfarna som även de var fina. Lite stora kanske, men funkar.

Jag har kommit på att jag vill ha en mugghållare till vagnen. Ingen Stroller Holder, gillar inte att de är vita, utan det lutar mer åt en sån här:


Dagens stadsbesök var mycket trevligt. Alltid kul att umgås med A & J! Tristan med mamma kunde tyvärr inte följa med idag. Det blev lite springa i affärer och mycket fika:) Kan inte förstå detta fenomen... Jag ville ha tag på lite fina Alla Hjärtans dag-prylar till dopet, men det enda jag fick tag på var ballonger och godis... Efter vår minimala shopping var vi (såklart) hungriga och sugna på semlor, så vi begav oss till Åhléns. Ett tag var våra små bebisar också väldigt pigga och vakna och fick sitta i knäet. Tyvärr blev det inget foto på det, men när vi var nyanlända på Åhléns café såg det ut så
här i möblerandet av barnvagnar... Man vill ju inte ställa vagnarna flera meter bort när skatterna ligger och sussar.


Matilda har inte alls varit intresserad av att sova utan sin mamma idag heller, vilket innebär att hon varit vaken största delen av dagen. Nu verkar det dock som att hon kommit till ro och somnat i sin vagga och förhoppningsvis sussar hon sött ett bra tag till så min rygg får lite vila.

Imorgon är en ny dag och en ny fika:) och till alla er som undrar om jag inte har ett dop att fixa inför, så är det så att nej, jag har inget jag kan göra direkt imorgon. Alltså tänker jag mammafika i lugn och ro :D

Jag fick en idé!

Får sådana ibland. Det är inte alltid de är bra och ibland innebär de mycket arbete, men denna kändes ju riktigt vettig. Tänk om olyckan skulle vara framme, då hade det ju varit bra att veta hur man ska göra. Tänker framförallt nu med barnen. Jag har aldrig gått någon Röda Kors-utbildning men känner att det hade ju varit bra så nu är min plan att samla ihop folk som är intresserade och köra igång en sådan. Därför har jag mailat Röda Korset idag för att få veta hur många man ska/bör vara och vad det skulle kosta att starta upp en kurs i Första Hjälpen-Barn. Det var väl ändå en ganska bra idé?

Jag har en riktig liten kelfis här idag, som hon gosar in sig vid halsen och pillar i håret på mig. Mysigt!

I eftermiddag är det dejt som gäller. Vi ska träffa Amir, Edvin och Tristan med mammor i stan. Nice :)

Hmm, lite lik sin mamma kanske...


Snygga byxor jag har :)



Slappedag

Idag har vi inte gjort många knop. Mest myst, pratat med trevliga människor på msn och shoppat på Tradera:) Ropade in en rosa KikKid-overall för 77 kronor. Mycket nöjd kan jag meddela. En hallonröd Ubang-dress är också på väg in i hemmet. Ja, hon har mycket kläder men de går banne mig åt härhemma! Vi har även pengar som är på väg in från auktioner vi sålt/håller på att sälja. Jag finansierar med andra ord mitt traderande, till viss del, på Tradera!

I posten idag kom sängkläder till Matilda som hon ska ha i spjälsängen när det är dags för den. Tills dess har vi det som lektäcke på golvet och så här nöjd blev man med det:


Jag ska villigt erkänna att min syster inspirerar mig en del i mina inköp;) Milo har ju också Molntäcke fast grönt... Hoppas att detta är ok syster! Hade det inte varit för dig hade jag nog inte upptäckt alla de här fina klädmärkena heller!

Ikväll är det tid för föräldramöte i Filles klass.

Goa, goa unge!

Vilken mysig unge jag har! Hon är ju bara så lätt att ha att göra med och världens lilla charmtroll. Sedan en vecka tillbaka (ungefär) har hon hittat sina händer och tuggar på dem i tid och otid. De verkar vara himla goda!


Men kalikåmasken smakar inte dumt den heller...


Visst är jag söt?


Inte konstigt att mammahjärtat smälter!

Tack!

Tack för alla tröstande ord jag fått. Det värmer att veta att jag faktiskt har vänner.

Måste berätta om en rolig grej som hände igårkväll. Filips pappa var här och åt middag och helt plötsligt så var ju samtalsämnet inne på intelligens och ungarna satt och tjabbade om vem som är smartast. Helt plötsligt brister Emil ut "Jag vet vem som är smartast i familjen! Det är Cecilia!" :D Gissa vem som blev glad då. Söta unge!

Snart ska jag och Matilda köra ut till min mormor och hämta lite porslin och bestick till dopet på lördag. På köpet får jag lite fika med kaffe och pannkakor :D Tycker om min mormor!


12 år igen eller?

Fy vad jag blev ledsen idag. Det är möjligt att jag överreagerar men ändå.

För att ta det hela från början så var jag i höstas på en dammiddag med fruarna till Mickes vänner (de är ju en klick som hållt ihop sen urminnes tider). Detta var mycket trevligt och när kvällen började lida mot sitt slut började man prata om nästa träff och man sa bland annat saker i stil med "Oh, då har du väl bebisen med dig". Det bestämdes ett datum (dagens) och e-mailadresser (även min) samlades in för att det skulle komma mer om tid och så när det närmade sig.

Efter detta har jag inte hört ett skvatt, ingen har sagt något när man träffats och inga mail har kommit, så i torsdags frågade jag I när jag klippte mig om hon visste något. Vilket hon då sa att hon inte gjorde. Idag ringde hon dock och berättade att hon varit tvungen att ljuga för mig i torsdags om att hon inte visste för hon var tvungen att kolla med värdinnan vad som hade hänt. Det skulle visst vara träff idag MEN att det bara var "kärntruppen" som träffades. Förra träffen hos I när jag var bjuden så var jag bara en "extragäst som värdinnan har rätt att bjuda," men det hade inte I förstått då och ingen talat om för mig.

Hade man bara sagt något från början hade det varit ok ju, men att få mig att tro att jag var "med i sällskapet" och sen totalt ignorera mig känns ju sådär jävla kul. I kände sig superdum för hon trodde att jag visste om allt och blev superställd när jag frågade henne i torsdags och gissa om jag känner mig så jävla dum för att jag trodde att jag också räknades. Känslorna som vällde upp var exakt de samma som när man var 12 och inte blev bjuden på party. Så jag är inte så glad idag. :´( Usch!!!

Det är så jobbigt för sånt får mig att känna som om där är något fel på mig och att ingen vill vara min vän. Så här har det fan varit sen jag var liten. Jag tror jag får vara med och sen, svooosch realitycheck, nä det fick jag inte.

Ärtkrig, shopping och dop

Oj, oj, oj, vilken dag. Vi kom på igår att inte någon av ungarna har finkläder och vi skulle på dop idag och ha eget dop nästa helg. Vad gör man då? Jo vi bestämde oss för att gå upp tidigt idag och komma ner på stan så vi kunde ekipera la familia. Sagt och gjort, jag och Micke pallrade oss i säng i rimlig tid, sa till barnen att var nu inte uppe för länge. Men... Kvart i tre i natt när jag vaknade för att ge Matilda mat hör jag världens jäkla liv nerifrån källaren. Då hade ungjäklarna ÄRTKRIG! Gaaaahhh!!! Tala om att jag blev vansinnig. Tur för barnen att Micke gick ner och sa till...

Vi kom i alla fall iväg och fick köpt finkläder till oss alla. Micke och Emil passade även på att uppdatera sina garderober i övrigt med. Allt flöt på så bra ända tills vi kom hem. Vi köpte mat på McD på hemvägen men när vi kom hem visade det sig att de inte packat ner Emma och Cajsas nuggets *suck* ovanligt? Nej. Sen när Cajsa packade upp kläder så hade de inte tagit bort en sån färgatrapp på en av koftorna så Micke fick flänga ner till stan igen och fixa det. Micke putsade Cajsas skor och fick skokräm på skjortan...Till sist var alla trots allt duschade och finklädda så vi kom iväg på lilla Tildas dop och då kunde vi slappna av!

Nu ska vi bara mysa i soffan resten av kvällen och spana in årets första melodifestivalsbidrag. Alltid lika kul! Jag har även en traderaauktion som jag ska hålla ett öga på den närmsta timmen:) Har ropat in ett set med body och byxa från Molo tidigare idag för 50:- Nu är det ett set från IdaT som jag också vill ha.

Stegrapport: Kom upp i 10887 steg igår. Idag har jag ingen aning för stegräknaren håller också helg:)

Mammafika och bvc!

Idag har Sophie och Tristan och Jessica och Edvin varit här på mamma-/babyfika. Mycket trevligt och dagen till ära hade jag gjort egna laktosfria semlor. De blev godare än jag förväntat mig så det kan man ju göra fler gånger.
Så klart så missade jag att fota idag, men söta är de små gossarna! Tristan har världens kalufs som verkligen står rakt upp!

Efter fikan skulle Matilda vägas och vi fick promenadsällskap av Sophie och Tristan största delen av vägen. Det är ju så mycket roligare att gå när man har någon att babbla med. Nåväl, åter till vägningen, Matilda hade gått upp 150 gram denna gång och vuxit en centimeter, så nu är måtten 5640 gram och 62 cm. Hattmåttet hade ökat med en halv cm till 41,5 cm. Vi passade på att ta mammasamtalet idag med så det tog nästan en timme totalt idag! Nästa vägning blir den 17/2. Ville inte ha en tid nästa vecka för det blir nästan lite stressande det med omman ska kolla hela tiden och hon mår ju bra. Nu behöver jag inte börja ge tillägg denna gång heller :)

Stegrapport: Igår 12011, idag 8413 hittills. Nu tänker jag ta det lugnt och mysa resten av dagen.
Ikväll serveras det tacos till middag och sen lär vi ju titta på Let´s dance... Inget På spåret idag heller med andra ord. Stackars mig :D


Attans!

Det blev ingen bra dag ur stegsynpunkt... 6151 steg bara. Det får bli bättring imorgon!

Ur socialiseringssynpunkt har det däremot varit en mycket bra dag! Först skogspromenad med en tjej ur mammatråden, mycket trevligt. Sedan fika med semla hos storasyster och Milo, också mycket trevligt. Ikväll var vi hemma hos ett par kompisar och kollade en företagspresentation. Om man ska nappa och bli distributör, nja, det vet jag inte. Man får ju själv prova produkterna först i så fall. Sen känner väl inte jag mig som den säljande typen heller. Men det är ju alltid trevligt att träffas, det händer ju inte varje dag ;)

Imorgon får vi nog ta det lite lugnt på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag få fräschat upp kalufsen hos I. Mer skitsnack då alltså :) Blir perfekt med promenad dit och hem med.

Nu är jag hungrig igen... Måste rota i kylen! Som tur är har vi ingen glass hemma i alla fall :D

Ajöken

En dag med Tjorvas



Vaknar i mammas och pappas säng. Mysigt!



Uppfräschning och påklädning på ett av favoritställena, skötbordet.



Redo för en ny dags aktiviteter som kan vara allt från hemmamys till att vara ute på vift hela dagen!



Idag åkte vi till stan. Vi skulle egentligen bara köpa doppresent till Tilda, men det slank visst ner lite leksaker till mig med! Grisen är med pipljud och en sån har mamma letat efter överallt men eftersom hon inte hittat någon bestämde hon sig för att köpa en Kalikåmask som skallrar istället (den glada och sura gubben fick följa med hem i samma veva). Såklart hittade hon då grisen i nästa affär...



Promenad med lilla vovven och vagnen är inte helt lätt alla gånger men det går bättre och bättre tycker mamma. Idag skällde hon inte alls mycket, mamma alltså.



Lite bus och lek är alltid kul på eftermiddagen. Här med nya pompisen :)
Idag skrattade jag för första gången på riktigt, med ett sånt där härligt kluckande ljud ända nere i från magen som alla vuxna gillar. Mamma började nästan att gråta av lycka.



Trött tös tar en liten lur i mammas och pappas säng (den är skönast!)



Efter en lång dag tycker jag om att ta ett mysigt bad innan jag går och lägger mig. Ibland badar jag i handfatet och i bland i badkaret, lite beroende på hur trött jag är. Har jag riktig tur hoppar mamma också ner i badet och då är det absolut supermysigt!



Färdigbadad



Åter i min mysiga pyjamas. Nu är det bara en sak som fattas innan jag kan somna...



...kvällsboppningen!

Gonatt!

Ps: Mamma kom över 10000 steg idag med :)

Stegrapport

10986 steg blev det idag, i alla fall fram till nu så innan jag har kommit i säng kommer jag att vara över 11000. Det kan man väl vara nöjd med? Nu är frågan bara om man kommer att lyckas med denna bedrift varje dag. Är inte helt säker på det. Det sporrar ju dock helt klart att ha flera stycken som man "tävlar" med så förhoppningsvis ska vi fixa det de flesta dagarna!

Februari

Idag börjar vi gå med stegräknare! Målet till att börja med är att komma upp i 10000 steg om dagen. Om man sen kan kombinera det med att låta bli allt det där goda man stoppar i sig så kan man kanske bli av med något kilo. Tänker dock inte plåga mig, blir jag sugen på något gott så tänker jag bejaka det emellanåt, annars blir det ju bara jobbigt. Den enorma glassportionen klockan nio på kvällen kan ju dock vara lämplig att avstå från...

Helgen har varit lugn här, tittat på skräp-tv och ätit gott typ. Hade lite ont i halsen i lördags och igår, men det verkar ha släppt nu. På grund av min onda hals hoppade jag över att bada igår utan det fick pappa och Matilda göra själva så tittade jag på.

Nu har jag en liten dam som pockar på uppmärksamhet så... Adios

RSS 2.0