I love my man!

Det blir jordgubbar till champagnen...


Picknick och valborgsfirande


Picknick på gräsmattan, perfekt!


Åh, vilket väder vi haft idag igen! Som solen gassat, så härligt förutom att delar av min kropp fått aningens mycket ljus kastat över sig... Stramar lite lätt i ansiktet och på armarna nu. Vi hade i alla fall supermysigt på vår lilla hemmapicknick idag. Kall kyckling med tomat- och mozzarellasallad och lite bubbelvatten till det. Perfekt start på valborgsmässoafton dessutom att få mysa med sina flicks. M, den stackaren, kom hem mitt i alltihop eftersom han slutade ett, eller två...  Inte lätt att hamna i en skock (förvisso väldigt liten sådan, men ändå) höns som kacklar!

Matilda har varit en riktig mysfia idag som inte velat sova utan sin mamma så det slutade med en lur i bingen för mamma, pappa och Matilda i eftermiddags. Det är lycka det, att få ligga nära sin lilla mysa och snusa mitt på dagen.

Vi kommer att fortsätta att ta det lugnt ikväll. Eftersom det råder eldningsförbud så kan vi ju inte åka och titta på någon brasa och vi har inga stora barn hemma, så då behöver vi inte åka ner på tivolit heller... Däremot ska vi fira in våren och att vi är så lyckliga tillsammans med en flaska champagne (oh yes, the real stuff) Känns som ganska okej det med faktiskt :)

Hoppas ni får en trevlig valborgsmäss allihop!

Ho ho! Kusin Milo!



Tävla hos Tant Ulrika!


Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 300kr från Skattkammaren hos Tant Ulrika

Tidig morgon

Allting är ju relativt, men jag tyckte det var tidigt när Matilda började kvittra klockan sex i morse. Tjugo minuter senare var det bara att masa sig upp. Ja ja, i och med det har jag hunnit köra en rengöring i dismaskinen och fixa lunchen till dagens dejt med flicksen. Nu sitter vi och tittar på Barnkanalen en liten stund, det verkar nämligen som om lilla snutt börjar bli lite småtrött igen.

Härligt väder idag med! Solen strålar från en klarblå himmel redan. Me like. Kommer att bli en bra dag idag. Att M slutar klockan ett idag gör ju inte heller dagen sämre.

Kram på er allihop!

Härliga säng!



Slänger in en bild på vårt härliga sovrum. Älskar verkligen detta rummet och sängen är såå skön. Ikväll ska det bli extra gott att gå och lägga sig, eftersom sängkläderna är nytvättade och har hängt ute på tork i solen idag. UNDERBART!

Snart kommer dock vaggan att försvinna härifrån. En månad till, sen tror jag tösen är för stor för den.

Åh, vad vi haft det bra idag!


Min lilla koltrast som kvittrat så vackert för mig hela dagen

Vilken mysig hemmadag vi haft idag jag och lilla Matildan. Vi började ju dock dagen med bvc-träff. Ja det var ju tanken i alla fall, men när vi kom dit efter några små stressmoment (typ Matilda blev bajsnödig precis när vi skulle gå...) blev det inget eftersom vi bara var två stycken och syster Peter var sjuk... Jaha, tack för den då! Ovanpå allt hade jag glömt att ta med napp till Matilda så hon var måttligt road när vi gick hem igen. Hon lyckades dock somna en runda ändå.

Efter att jag och Matilda ätit lunch tog vi ut en filt på gräset och låg där och busade. Lilla goa tösen sprattlade runt och pratade en massa. Nu har hon även börjat få tag på sina fötter så det praktiserades flitigt. Vi har ju haft otroligt varmt idag så tösabiten fick faktiskt vara ute barfota och barärmad. Efter en stunds mys var det dags att ta en lur så då fick hon hoppa upp och lägga sig i vagnen och som hon sov! Hela eftermiddagen så jag hann klippa gräs, rensa ogräs i trädgårdslandet och möblera om i jordgubbsplantorna! När det var klart satte jag mig i solen med kaffe och en bok (som jag läst tusen gånger men det passar ju bra om man rätt vad det är måste lägga den ifrån sig). Så jag är väldigt nöjd med eftermiddagen.

När pappsen kom hem for vi (äntligen) ut till Plantagen så att jag fick handlat mina lagerhäggsplantor som nu står på varsin sida om trappan. Extra bra var ju att de hade specialpris på dem för tillfället! Vi tog och köpte två vinbärsplantor med och 10 margeritor så det har planterats för glatta livet här ikväll!

Vi fick även besök av världens bästaste lillasyster ikväll som ska designa inbjudningarna till bröllopet. Oj, vilken inspiration hon måste ha fått av oss! Vi har ju inget "tema" eller någon speciell färg som ska rama in bröllopet, så nu får hon knåpa ihop något och så får vi utgå från det och säga vad vi tycker och inte tycker. Vem sa att vi var lätta att ha att göra med? Inte vi ;) Flåt Annikan...


Världens sötaste lilla fot i det fria!


Nu har jag nog lite att läsa i kapp. Har gjort mitt bästa för att hänga med under amningsstunderna men jag misstänker att här är en del igen eftersom alla är så produktiva bloggare :)

Bvc-träff...

...på dagens agenda och sen ska vi vara ute i det fina vädret hela dagen.


Hmmm

Jag var ju tvungen att testa lite Photoshop till och vips gick det bättre när jag upptäckte att man kunde använda sig av färgkoder för att få rätt färg på bakgrunden till bilderna, så den passar färgen i bloggen. Tjohoooo! Det är inte mycket som ska till för att man ska bli glad. Nu borde jag dock gå och knyta mig. Det är ju en dag imorgon med som det heter ;)

My Precious!


Lära sig nya grejer + jag= kaos

Jäkla skiiit! Fattade ingenting av det här med lager och tjohejsan i Photoshop! Gah! Hatar när jag inte lyckas på en gång. Jag vet, jag vet att man kan behöva ha tålamod ibland, men jag har inte alls tillräckligt av den varan *muttrar*

Knåpade ihop en söt bild av Matildan men jag vet faktiskt inte hur jag gjorde... *suck* Lika bra att strunta i det för ikväll och prova igen en annan dag.

När vi satt och käkade idag så såg jag förresten Susan med son springa förbi. Fast jag var ju inte helt hundra och att då rusa ut ur restaurangen hade ju kunnat bli aningens pinsamt... hihi! S: vi får helt enkelt se till att träffas en dag och inte missa varandra så här ;)

Mitt allra första Photoshop-projekt! Tur att man i alla fall har bra råvara att arbeta med;)


Mätt och glad!

Sambon gjorde en "sallad" på tonfisk, ägg, majs och varm spenat till middag här. Sablar vad nice det var! Nu står magen än en gång i fyra hörn. Uj uj uj. Har ni några fina GI-recept förresten får ni gärna skicka dem till mig :)

Oh, vill ni höra något bra? M kom på att vi har Photoshop här hemma (förvisso inte den senaste, men det gör inget så här till att börja med ju) så nu kan jag önska mig något annat i födelsedagspresent *jippi* Kan ni gissa vad jag ska roa mig med resten av kvällen;) Leta upp, installera och mecka med Photoshop och givetvis titta in och läsa hos er.

Tisdag...


Dagens Matilda: Body och strumpbyxor PoP, kjol Nova Star och Nikeskor!

Ja det blev ju en lunchdejt med A & A i staden idag. Mysigt och gott (jag gillar Åhléns veggiebuffé skarpt), var ett tag sedan vi sågs ju! Jag lyckades även med bedriften att köpa present till M, men eftersom han läser i min blogg tänker jag inte skriva vad;)

När vi hade käkat klart bestämde vi oss i alla fall för att släpa oss uppför backen och försöka skrämma ut J & E en liten runda. Vi lyckades, både med att komma uppför backen och att få ut J & E för lite skitsnack ;) Satte oss på bänkarna i området och njöt av solen medans lill-A fick mat. Dejten fick dock ett hastigt slut då tiden sprungit iväg så pass att M slutade jobba och kom för att plocka upp mig och lilla M. Flicksen, det är så härligt att träffa er, jag är alltid på så bra humör efter en dejt med er! Längtar till torsdag!

I posten idag kom Nova Star-kjolen som jag ropat in på Tradera till ett betydligt bättre pris än i butik och hon blev ju så tuff i den! Min lilla söta!


Ändrade planer

Blir bara halv hemmadag! Lunch på programmet med A & A. Åhléns veggiebuffé, se upp för här kommer vi! Tänker banne mig passa på att handla present till M samtidigt. Vad jag nu ska handla... *suck*

Tisdag och hemmamys

Det är vad dagen bjuder på idag. Skönt att bara gå och lulla lite. Om solen behagar titta fram idag ska jag sätta mig och läsa och sola näsan lite. Ja, om det passar lilla damen förstås, hihi.

I natt sov hon till halv fem, kom över och åt och sen sov hon vidare till halv åtta så jag hann äta frukost och dricka kaffe i lugn och ro:) Sånt tycker vi om, får gärna bli en rutin!

Nu ska jag kika in hos er och se om det händer något roligt hos er idag!


Måndagslista

Antar Jennyn:s utmaning om att göra en måndagslista

Idag måndag är jag glad för att:
 
1) Jag hade fel! (Angående vad går jag inte in på här)
2) Det är vår nu!
3) Jag är mammaledig och hemma med världens sötaste lilla tös.
4) Jag har en underbar familj.
5) Jag har träffat två av mina mysiga mammakompisar idag.
6) Min sambo varje dag talar om att han älskar mig!


Filmtajm:)



Jodå, nog gillar vi hoppgungan alltid!

Dagen som gick


Ge mig mat innan jag käkar upp haklappen!


Veckans lunch= Potatis,morot och broccolipuré
Serveras med vatten och AD-droppar och katrinplommon till efterrätt


Mums fillibabba!


Jag vet, jag vet, jag skulle inte... Men kunde inte låta bli dessa ju!
Sista paret och nedsatt pris!


På babycafé med en kavaljer på varje sida!


Ja det var ju också en dag att välja för att gå på babycafé... Det var nämligen ingen vanlig sångstund idag utan babygudstjänst... Så vi har fått oss en dos helighet igen! Hur som helst hade vi trevligt. Det är ju alltid kul att träffa flicksen med bebisar :) På vägen dit passade ju jag och Matilda på att ta en vända på stan i jakten på presenter. Vi hade halv framgång, dvs vi fick köpt present till Fill (kan inte skriva vad eftersom man aldrig vet vem som tjuvläser) men inte till Micke. Jag har inte den blekaste aning om vad jag ska köpa till honom heller. Förslag mottages tacksamt!

Efter caféandet kom pappsen och plockade upp oss vilket uppskattades! Buss i all ära, men det är betydligt behagligare att bli hämtad och slippa bussbyten.

Nu har vi precis ätit kycklingfilé med pesto på och tomat/mozzarella-sallad. Supergott! Resten av kvällen kommer troligtvis att spenderas avslappnad i soffan. För tillfälllet har jag en sovande Matilda i famnen så jag ska ta och snusa lite på henne nu.  

Efter en del traggande


Somnade lilla jag i denna position!

Ny dag, nya tag!

Gomorron alla bloggisar! Det blev inte mycket action här igårkväll inte. Efter att vi haft en helmysig dag tyckte min mage att den hade fått i sig något olämpligt och började dinga sig (syster, you know that feeling). Hatar det!

Idag ska vi på babycafé med Tristan och Edvin (och deras mams med såklart). Det ska bli mysigt. Jag tänker även passa på att ta en sväng ner om staden innan, när jag ändå är ute på bussturné. Jag har lite födelsedagspresenter att fixa nämligen, då sambo och son fyller år på lördag.


Bild från förra veckans träff med Tristan.
Sötnosar!

Härlig eftermiddag

Det har vi haft! Det har ju varit ännu skönare ute idag eftersom det inte har blåst så mycket.

Söndag=babysim (som alla vet vid detta laget;) )och idag utvecklade vi långdyket (när man skickar bebisen från den ena till den andra föräldern under vattnet) till att istället för att ta upp henne när hon kommer så skulle man ta emot henne med armen så hon kunde "simma vidare" uppe vid ytan. Gick lysande. Matilda tycker det är så kul att simma och dyka och bara sprattlar på hela tiden. Lilla fisken :) Extrakul var det såklart att storasyster var med och plaskade.

Efter babysimmet körde vi ut till
Tomatens hus och åt lunch. Det är ett litet smultronställe mitt ute i ingenstans ungefär;) Deras tomatpaj är grym! Den bara smälter i munnen. Me like... Det slank även ner en bärpaj med vanlijvisp till kaffet. Åh så gott det var! Matilda sov när vi kom dit men vaknade efter en stund. Var det någon som sa att bebisar sover jättemycket när de badat? Inte denna i alla fall! Lilla fjompan! Givetvis lyckades hon charma omgivande besökare där med. Det var flera stycken (pensionärer) som kom fram och sa saker i stil med "Oh vad söt" , "Vilket förnöjsamt litet barn" och "Är hon till salu" ... Stolt mamma? Jajamänsan!


Charmtrollet med sin PoP-tröja ur MyT-kollektionen och fina solhatten.

Nu ska jag nog vila med skrutt en stund här, så hon sover lite! Annars kommer det att vara mindre roligt i Ugglehuset om någon timme... Tittar in hos er senare ikväll:)


Sunday, sunny sunday!

Gomorron vänner, det var dåligt på bloggfronten här igår, så jag ska se om jag kan bättra mig idag ;)

Vi hade en riktig myskväll  igår. Satt på uterummet och spelade TP (jag vann!), drack en god drink och pratade en massa. Vi fick till och med strukturerat upp vad vi måste se till att ta tag i omgående gällande bröllopet. Det är inte så värst länge kvar ju!

Idag är det nästsista gången på babysimmet, sen är det "sommaruppehåll" så då får vi se till att komma iväg och bada själva. Det är ju såååå kul tycker pluttan:)

Nehej, om man skulle ta tag i lite tvätt som behöver hängas ut.

Passar på

...att slänga in ett snabbt inlägg nu när sambon är och handlar.

Lördagen har gått i flygande fläng! Vi fick besök redan vid tiotiden i förmiddags då min moster kom och skulle hämta grejer hon beställt av mig. Klantfia här hade dock tagit hem fel sort av ansiktscremen så det slutade med en bodylotion istället utöver ansiktsrengöringen:)  Ja ja, sånt som händer. Vi fick ju druckit kaffe och ätit vetebröd och snackat en massa skit ändå! Det är alltid så mysigt när min moster kommer. Matilda passade på att busa lite med henne också.


Klappa, klappa kaka...

Efter att moster åkt dök M upp och skulle hämta Files bandyklubba. Mer kaffe och skitsnack i någon timme. Jisses vad mycket kaffe det blev där under några timmar mellan tio och två! Hela dagsransonen på en gång så jag kände mig nästan som en hög duracellkanin ett tag!

Är nöjd med mig själv idag på "arbetsfronten", fick nämligen sålt lite grejer till både K och M. De köpte båda två "herrkollektionen" med rakkräm, after shave och deo. Kul när de vill prova! Sen köpte K lite blandat till flickvännen med. En bra "arbetsdag" här med andra ord!

Resten av eftermiddagen har dock spenderats väldigt avslappnat. Jag har bara gått och väntat på att Matilda skulle vakna så att vi kunde hitta på något, men tösabiten sov och sov och sov... och sov lite till. Så till sist vankade jag bara runt som en äggsjuk höna härhemma. Var ju inget kul att joxa i trädgården idag eftersom det blåste så mycket (fast tvätten torkade snabbt!)

Ikväll ska det grillas karré i Ugglehuset. Gott gott!
Hoppas alla ni andra också haft en bra lördag!

Daddy´s back


Vi har gjort oss fina och ska hämta pappa!


Äntligen lite pappagos igen!


 

 



Nu är allt i sin ordning igen. Pappa är hemma! Vi hämtade honom vid elvatiden och sen dess har lyckan varit total i Ugglehuset. Det härliga vädret vi har gör ju inte saken sämre heller. När vi hade hämtat M tog vi ut Matildas hoppgunga och satte oss på altanen och drack kaffe. Lilla M var som vanligt glad som en speleman när hon fick studsa lite. Nu ska vi köra och handla lite fredagsgott och  hämta cykelkärran, sen är det myyys för hela slanten. Åh det bara bubblar i mig av lycka! Hoppas att ni också har en bra fredag.
KRAAAAAM på er alla mina vänner.


Äntligen fredag!

Gomorron alla mina vänner! Idag är det fredag och M kommer hem, solen skiner och jag har världens mysigaste lilla Tjorvas här i min famn. Kan man vara något annat än lycklig då? Nej!

Det verkar som om vi håller på att skaffa nya "rutiner" här på nätterna. Vakna vid tre och boppa och sen vid fem igen istället för bara klockan fem... Men, som sagt de här "rutinerna" är ju snabbt föränderliga och lilla M har ju aldrig varit speciellt besvärlig på nätterna så jag klagar inte :)

Nu ska jag kika in hos er en sväng innan det är dags att göra sig lite vacker för sin mans hemkomst :)

Sista natten

Imorgon kommer mitt hjärta hem till mig igen så det är sista natten som jag sover själv. Jag är otroligt stolt över mig själv som har hanterat det bra mycket bättre denna gång än tidigare, men fy vad det ändå varit jobbigt. Möjligt att det finns folk som tycker att jag är tramsig, men jag är i full rätt till det baserat på tidigare händelser i livet och min sambo har full förståelse för varför jag mår som jag gör och gör sitt bästa för att hjälpa mig. (Love you honey)

Det var trevligt att bli bjuden på middag idag i alla fall. Ugnspannkaka med fläsk och lilla ölen till det. Mycket gott! Sen var det såklart kul att få snacka lite skit med :) Cajsa blev hämtad av sin pappa en runda så det bidde bara jag och Matilda som traskade hem sen. Väl hemma passade jag på att röja och städa upp ordentligt inför morgondagen när Matilda somnat och nu har jag precis smällt i mig en tallrik glass... Inte riktigt bra... Men jag har gått mycket idag så vi får hoppas det väger upp det hela!

Har ropat in en ny Nova Star-kjol till Matilda på Tradera idag till ett betydligt vettigare pris än i butik. Sånt får mig att känna mig lite nöjd. Sen har jag även slängt  ut en hög auktioner med. Hoppas att de går bra så att vi får in lite pengar nu när "Matildabudgeten" är övertrasserad... hihi! Måste ringa Babyland imorgon förresten och höra hur det går med den stackars cykelkärran. Vill ha hem den NU!


Titta! Nu kan jag leka med mina saker också!
Länge leve min Stokke Play Tray, eftersom mammas och pappas matbord är så högt!

So far...

Har vi rensat rabatter, myst, lekt, sovit, studerat blommorna i gräsmattan, varit på promenad, hämtat paket och varit på apoteket.

Vädret är helt fantastiskt idag och för första gången i år hade jag ingen jacka på mig när vi var ute och gick. Matilda tyckte nog också att det blev varmt, för helt plötsligt stack fötterna upp ur åkpåsen (hade inte knäppt den) och sen låg hon och viftade med dem resten av promenaden. Typiskt nog hade jag ingen kamera med för det såg riktigt roligt ut! 

Det var i alla fall bra att vi tog en hemmadag för Matilda sov i tre timmar mitt på dagen! Från 10-13, otroligt. Jag vilade också en liten stund, men såklart började det att krypa i kroppen och vips så hade rabatterna fått sig en omgång igen!

Har tur och slipper att laga mat idag. Mickes syster ringde så vi ska gå ner där om en stund och käka. Lyyysande :)


Så här glad är man när man nannat (för)middag i tre timmar!


Noggranna studier av Bellis Perennis...

Hemmadag

Vi skulle åkt på picknick idag med våra myskompisar men eftersom vissa (moi) tydligen aldrig lär sig att det inte går att boka upp flera dagar på rad, fick vi avboka istället. Behöver en hemmadag känner jag där vi kan såsa omkring, vila när det behövs och fnula lite i trädgården. Ska ta och gå igenom Matildas kläder och slänga ut lite på Tradera med tror jag.

Jäkla onge! Hon somnade vid tutten här, men när jag lade henne i sängen skulle hon inte nanna! Så nu studsar hon i sin hoppgunga igen, glad som en speleman och mamma gäspar. Mellan fyra och sex i morse har det varit ett ganska frekvent boppande nämligen så jag är inte den piggaste! Hoppas Matilda vill sova om en liten stund så mamma också får nanna en sväng ;)

Shopomanen

Nej, jag har inte shoppat mer, men jag skulle så gärna vilja :) Har suttit och kollat på skor på Tradera till Matilda och jag hittade ett par röda Converse! Hur sött hade inte det varit på mammas lilla skrutta. Auktionen går ut imorgon så jag ska kolla då vad den är uppe i om det kan vara intressant att lägga ett bud.

Sen var det ju det där med jeans... skulle gärna vilja ha ett par i stl 68 till henne, men inte med en massa brodyr på och inte likadana PoP-jeans som hon har...  Letar, letar... Besvärlig? Jaaaa! Men sån är jag. Eller man kanske ska skippa "långjeans" och satsa på capri-jeans? Ni ser vilka problem jag har va?

Skämt åsido, men jag måste ju fokusera på något annat än att det är jobbigt att M är iväg.

Nähä, nu lockar sängen lite. "Ciiiilia kooooom till mig"

Sötaste lilla Matildan


Bild stulen från Milo och Mies krypin :)

Hoppelihopp


Jag har fått en hoppgunga. Fin va!

Eftermiddagen har spenderats i sällskap med Mie och Milo, eftersom vi skulle hämta den hett efterlängtade hoppgungan;) Först fikade vi lite hemma hos dem (nej, inga kakor) och sen körde vi till Funky Babys gårdsbutik.
Det var en mysig liten butik med en massa fina kläder såklart. Jag hade bestämt mig för att en body med körsbär på skulle få följa med oss hem, men väl där bidde det inte så. Den kändes svår i färgen nämligen, mer tomatröd än röd så att säga. Däremot fick en kort bodysuit med matchande strumpor från Katvig följa med oss hem (jag tröstshoppar, saknar min sambo).

Snäckan kommer att bli fin i denna i sommar


Hoppas att de ringer från Babyland snart förresten. Vill ha vår cykelkärra nu ju, när det är fint väder. Och ja, jag har överskridit "Matildabudgeten" BIG TIME denna månad. Flåt honey, men det blev så många stora grejer på en gång ju...


Mysmorgon



Sitter i soffan och myser med min lilla stumpa. Skönt att bara ta det lugnt så här på morgonkvisten. Matilda har för tillfället ett mycket meningsfullt samtal med sina fötter:) Sötnosen. Själv sitter jag i telefonkö till BM. *suck*

Det ser ut att bli ännu en dag med sol. Härligt! Precis vad vi vill ha så att vi kan vara ute och pyssla lite. Men först ska vi till Mie och Milo och hämta hoppgungan.

Ni har väl inte missat att lägga till mig på Bloglovin förresten? I så fall, klicka på pluset, jag vill allt ha lite fler prenumeranter till min blogg;)
Follow Ciliah

Två dagar avklarade

...och tre kvar innan mitt hjärta kommer hem igen. Fällde en tår här innan idag, blev lite mycket med allt som ska hinnas med. Matildas rutiner krockar nämligen med en del grejer Micke brukar ta hand om och då blev ju jag stressad över att jag inte hinner med allt. Sen saknar jag honom så mycket med ju och lägg därtill min separationsångest så snyftas det rejält. Men, det går ändå bra härhemma tycker jag jämfört med för ett halvår sedan.

Imorgon blir det minsann en tur till syster igen. Känns som ett bra projekt, sen ska det ju bli väldigt spännande att se vad Matilda tycker om hoppgungan vi köpt:)

Nu är det snart nattidags här.


Det var mig en seg en!


Förbannade rot då!


Men nu är den väck! Med gemensamma krafter och totalt tre timmars slitande fick jag och Fille upp fanskapet till sist. Därmed tar vi nog en paus i trädgårdsarbetet imorgon! Känner av lite i ryggen och vi behöver ju inte fördärva oss på kuppen här.


Borta :)


Material till majbål bortskänkes!


Ojdå!

Valet stod mellan att köra till Plantagen och vila med Matilda. Jag valde att vila med Matilda! Vaknade nyss och konstaterade att jag sovit som en liten gris i två timmar. Hoppla! Det var med andra ord rätt val jag gjorde ;) Nu ska vi strax äta middag, spagetti och köttfärssås är beställt, sen ska jag (nog) ta mig i kragen och gå ut och dra upp rötterna til den andra busken med så att det blir gjort i alla fall.


Fryser!


Hur kommer det sig att man alltid väljer fel plats på uteserveringar nu på våren? Hamnade såklart i skugga och blåst när vi satt och käkade. Brrr! Men trevligt hade vi :) Tristan och Matilda avancerade nästan från att hålla hand till att pussas. Sötisar :)

Shoppade lite kläder till Matilda (såklart) en bok och en extra-Snusan (snuttekaninen) idag. Bestämde mig för att INTE handla till migsjälv denna månad.
 
Kapp-Ahl och Polarn o pyret


Kissboken:)

Planen för dagen

Jaaaa! Solen tittar fram idag med. Såg lite väl molnigt ut när vi vaknade. Hemskt vad man blivit bortskämd med det fina vädret:) Idag står shopping- och fikadejt med Sophie och Tristan på programmet. Mysigt! Jag behöver lite fler kortärmade bodies till lilla damen märkte jag i morse. De flesta är i 62 nämligen och det är preciiis att de går att få på henne.Sen är det mer trädgårdsarbete och ett besök på Plantagen igen, som gäller.

Sonen är hemma från skolan idag då han mådde dåligt och kändes småfebrig, så nu tittar han och Matilda på Barnkanalen och jag ska passa på att göra vid mig.

Till pappa



Imse Vimse spindel klättra upp för trån
Saknade sin pappa som sa hej på telefon.
Längtar tills på fredag när han kommer hem.
Då ska Imse Vimse bli så glad igen...

*Pustar ut*


Puss på dig pappa!

Kväll igen, tack och lov känns det som idag. Det är lite hektiskt att parera Matildas vanor med syskonens aktiviteter när man är själv. Tur att E & E är hos sin mamma i alla fall annars hade jag aldrig fått ihop det här!

Idag var jag och Matilda på Plantagen och investerade i lite plantor. Tog henne i bärselen så jag kunde fylla kundvagnen :) Det blev en gräsklippare (handjagare såklart) ett litet träd vid namn Svartplommon (ska köpa ett par till senare i veckan) tre stycken krypoxbär, två buddlejor (en vit och en rosa) och ett"sexpack" murgröna. Totalt 1300:-! Hon måste ha missat att slå in något känns det som...

Vid två var det dags att hämta Fille och fara till allergiläkaren. Vi har tydligen varit hyfsat frekventa besökare hos doktorn så nu har han frikort till mitten av juni. Man kan ju dock hoppas att vi slipper nyttja det! Resultatet av pricktestet var ingalunda positivt för F:s del. Han tål fortfarande inte jordnötter, ärtor och bönor. Stackaren.

När vi sen kom hem tog jag tag i trädgårdsrenoveringen och började plantera och fixa. Buddlejorna och Svartplommonträdet hamnade på baksidan och resterande växter står i sina plastkrukor på framsidan. Har nämligen en del att ta bort på framsidan först. Vi hade två stora buskar på varsin sida dörren tidigare... Jag tyckte inte de var speciellt fina, så nu har vi inte dem längre! Började med att såga ner dem och sen lyckades jag och Fille med gemensamma krafter få upp roten till den ena. Den andra fortsätter vi med imorgon eftersom vi inte hann mer idag.

Matilda beundrar det nya trädet


 


No more bushes by the door!!!
Resterna av den ena syns i nedre högra hörnet...


Just det, lilla söt har fått sin potta idag och hon sitter så fint på den! Här sitter storebror och läser för henne medans vi tappar upp badvatten.


Pappas tös- Gillar att läsa på toaletten ;)


Ja, det var väl vår dag i stora drag. Imorgon har vi en dejt i stan med Sophie och Tristan. Shopping och fika, NICE! Sen är det ju möjligt att det blir en sväng ut om Plantagen igen för att handla ett par plantor till...

Nu ska jag läsa era bloggar och slappa. Jag har lovat sonen att han ska få titta på nåt program på MTV här uppe eftersom han inte har den kanalen nere hos sig... Jiiiiippiiiiii *not* men eftersom han varit så rara idag och hjälpt mig en massa så är han väl värd det.

Honey- Jag saknar dig!


Skitsnack och lycka!

Dagens höjdpunkt hittills är att Matilda har bajjat själv, utan assistans från mamma, idag. Ett rejält lass kom det i blöjan och det var inte det här stenhårda längre utan betydligt mjukare, så det verkar ju som om allt smör/rapsolja i maten plus katrinplommonpurén till allt, börjar göra nytta. Kanske inte så intressant för alla andra att läsa om detta, men jag är så glad!

Nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe. Jag har städat och kört igång lite tvätt och min älskade lilla tös sover sin förmiddagslur. Mitt hjärta ringde precis och det gör mig så lycklig att få prata med honom. Barnen kom iväg i tid till skolan utan en massa tjat och gnat i morse. En allmänt bra vardag alltså där jag går och pysslar lite och myser med min lilla. En sån som gör att jag mår bra och är lycklig. Jag gillar ju vardagslivet här hemma i vårt lilla hus, jag blir inte lycklig av en massa fester och resor och sånt. Det är här hemma med familjen utan en massa tillgjordhet och krussiduller som jag mår bäst. Sen kan en resa eller en trevlig fest förgylla tillvaron då och då, men det är inget jag längtar efter i den bemärkelsen.
Vad gör er lyckliga?


Jahapp...

Då har min sambo åkt iväg på sin utbildning... Skönt att jag inte deppat ihop totalt denna gång. Kan det var lilla Matilda kanske som hjälper till lite i det avseendet? Tror det faktiskt. Skönt! Det är nämligen rätt jobbigt när den här ångesten kryper sig på en varje gång Micke ska iväg på något som innebär sova borta. Det är ju jobbigt för honom med när jag bara gråter och gråter veckan innan han ska åka och fram till han kommer hem. Men! Vi jobbar på det.

Idag är planen att åka iväg till en plantskola och handla lite växter. Rabatterna på framsidan behöver en helrenovering och sen vill jag ha ett par bärbuskar till trädgårdslandet med. Fille har lovat att hjälpa mig lite. Mammas goa påg! I eftermiddag ska vi till allergidoktorn och se hur det är med hans baljväxtallergi (ni vet jordnötter, ärtor och bönor och sånt) Hoppas att han har blivit bättre. Visste ni att det finns ärtmjöl i röda korvar? Det visste inte jag förrän Fille fick en reaktion efter att ha ätit en i ett köpcentrum... Så nu vågar jag knappt låta honom äta korv om de inte kan tala om vad de innehåller!

Matilda har även i natt sovit i sin vagga fram till fem imorse, kom över och fick amma, somnade och sov till strax efter sju. Det verkar vara en rutin för tillfället. Nu vet vi ju att rutiner när det gällar bebisar ändras titt som tätt så därför njuter vi så länge det varar! Just nu ligger hon och busar i sitt älskade babygym, hon har börjat att sparka på figurerna den senaste veckan så det flaxar bra i det!

Ska ni hitta på något kul idag?

Från mage till lilltjej!


Paddan har landat!

Det var ju värst vad tiden bara springer ifrån en! Nu har ju hela söndagen gått och paddan har landat i soffan framför Wipeout. Me like! Totalt intelligensbefriad underhållning, vad mer kan man begära en söndagkväll?

Jag och Matilda fick ju som sagt gå och simma själva idag eftersom det krockade med annat. Uj vad bökigt när man skulle fixa med allt själv. Även om det är jag som har henne i omklädningsrummet annars också, så var där ett antal moment som blev lite besvärliga utan pappsen. Vi redade dock ut det och mysigt var det att bada som alltid. Som tur är har man ju snälla badkompisar med så vi slapp använda en begagnad blöja efteråt... Eftersom det var tre veckor sedan jag packade väskan och inte kollade den innan vi gick hemifrån sprang jag ifrån just blöja. Reaktionen när jag kom på det blev såklart "Skiiiiit också!!!!"

När vi simmat klart var det dags för en rask promenad hem och väl hemma var jag ABSOLUT vrålhungrig! Bad först och promenad på det... uj uj stackars lilla magen! Hemma serverades det fiskbullar till lunch :S Gillar vi inte konsistensen på, men i dåvarande läge åt jag vad som helst. Sen var det bara att slänga sig i bilen och fara iväg på Cajsas gympauppvisning. Det var alla trupperna från minstingarna till elittrupperna som visade upp sig. Så jäkla kul att titta på, blir alltid superimponerad av hur de fjongar iväg. Det var kul att se hur Cajsa utvecklats med. Min lilla tjoffsa är ju inte den smidigaste men kullerbyttorna och trampett gick bra.

Matilda har småtuttat hela eftermiddagen då det blev lite mycket med gympauppvisning efter att man simmat och när vi kom hem gick både hon och jag och lade oss. Det är så skönt att lägga sig en stund med lillstumpan på eftermiddagen.

Nu ska jag fokusera på att föra över låtar till sonens mobil och kika in hos er andra.

Hoppas ni haft det bra idag!

Söndag i ugglehuset

Ack, vad det kan vara kul att sitta här och mecka! Jag har med andra ord inte gjort något vettigt hittills idag, utan bara suttit här och småpysslat nu när Matilda sover förmiddag. Snart är det dock dags för babysim och sen ska vi på gympauppvisning med Cajsan. Idag får jag och Matilda tyvärr simma själv eftersom Micke ska bedriva taxiservice, för givetvis krockade samlingstiden på gympan med babysimmet.

Resten av dagen går ut på att mysa så mycket som möjligt med Micke eftersom imorgon åker han iväg på beredskapspolisutbildning och är borta till på fredag. Det känns ju lite jobbigt att han ska åka iväg, men det är ändå lättare denna gång än vad det har varit tidigare (separationsångest=biverkning av att bli änka).

Bloggmeck

Var tvungen att trixa lite till. Man kan ju göra så mycket kul med sin blogg och när man väl börjat är det ack så lätt att fastna. Nu ska jag dock gå och lägga mig.

Tjing tjing

Idag...

...blir det inget djupsinnigt babbel från min sida! Inte idag heller det vill säga...

Har haft en bra lördag tycker jag. Vädret har ju varit hur underbart som helst! Jag passade dock på att städa här inne i förmiddags när Matilda sov och alla andra var ute. Vi kan ju inte låta huset förfalla bara för att det är fint väder.  Micke har varit vid båten i princip hela dagen och de stora barnen är ju ute på sina eskapader, så jag och Matilda fick roa oss själva. Det blev en liten promenad där vi passade på att prova en gunga på lekplatsen, oj vad stor den var till lilla fjollan, och sen slank vi inom faster där det bjöds på en kopp kaffe och kanelbulle. Gott, men aj, jag skulle ju inte!

Nåja, promenaden gick vidare hemåt och Matilda hade somnat, ända tills jag trampade i ett jävla (ursäkta) tuggummi!!! För helsicke, se till att hålla de förbannade tuggummina i truten, alternativt kasta dem i en soptunna men spotta inte ut dem på marken!!! Jag blev ju ilsken som en bålgeting och då vaknade såklart skruttan av mina ramsor. Detta innebar ju att jag inte fick gjort så mycket i trädgården, mer än ryckt ett par maskrosor i trädgårdslandet. Däremot fick jag myst med Matilda på gräsmattan istället :)  Sen blev det även en tupplur i sängen med Matilda... Mysigt och väldigt skönt.

Nu ska vi strax käka hemgjord pizza och dricka ett glas rödvin! Smaskens! Imorgon börjar vårt nyttiga liv...


Sweetie!


Gomorron!!!

Måste bara berätta... Sicken unge jag har! Hon har sovit heeeela natten, från åttatiden igår till kvart över sju idag! Det är ju helt otroligt, vilken lyxkänsla. Nu ska vi mysa i soffan ett tag, sen får vi se vad denna dag bär med sig för aktiviteter. Solen strålar i alla fall idag igen.


Härliga fredag!

Oj, här har hela långa dagen gått utan att man hunnit blogga loss. För jäkligt ju ;)

Efter att Matilda sovit sin lilla förmiddagslur körde och hälsade på min syster och hennes lille goe påg. Milo är ju 4,5 månad äldre än Matilda och oj vad hon var imponerad av honom! Stora starka killen som kan en massa kul! Hon kunde knappt slita blicken från honom (när de var vakna) När barnen sov middag kacklade vi loss rejält. Diskuterade flertalet världsproblem... Bland annat vilken färg man ska ha på Bobby Caren när det är dags för den, gåstol eller inte, hoppgunga eller inte och givetvis KLÄDER! Vi är ju barnklädestokiga båda två och har ju våra favoritmärken, så det kan avhandlas hur mycket som helst. Efter ett antal timmar kom jag på att det var dags att bege sig hemåt, men då kom ju systersonens (inte Milos då utan storebrors) sambo och dotter intrillandes och då fick vi stanna en liiiten stund till ju.

 
En till dig och en till mig...


Wow vad han kan....


Tjejsnack!

När vi kom hem satte jag igång att göra puréer av diverse sorter; potatis/palsternacka/morot, potatis/morot/broccoli, päron och aprikos, så nu har vi gott om smakisar i frysen igen. Gjorde havregröt med rapsolja, jordgubbe och katrinplommonpuré ikväll till henne men hon fick bara äta litegrann med tanke på magen. Hoppas att den rättar till sig här nu!

Eftersom barnen kom idag blev det tacos till middag (fredagstandard känns det som) Gott! Men ack så meckigt att äta med en trött tjorv i famnen... Resten av kvällen har vi tittat på Så ska det låta (så klart! en favorit här hos mig ju...) kört armbrytning (!) och jag är starkare än Fille (och resten av ungarna) fortfarande (pust) men aj, vad jag fick däng mot Micke. Det var riktigt roligt. Nu är det allmän zappning på tv:n som gäller tills det är tid för sängen. Hoppas att jag får sova lite själv i natt... Det är mysigt att ha snuttan hos sig, men ryggen håller ju på att gå av på MITTEN!

Imorgon får jag se till att vara duktig och gå en lång promenad minsann, det har suttits för mycket på den stackars häcken idag!

Premiär!

Nu på morgonen premiärprovade vi att kissa på toaletten. Eftersom hon alltid kissar när jag tar av henne blöjan på morgonen tänkte jag passa på att försöka hinna få över henne på toaletten (eller en potta sen när en sådan inhandlats) Detta är absolut inte tänkt som "potträning" och det kommer inte att vara ett tvång utan mer en rolig grej, men kan jag spara ett par blöjor är jag ju bara glad.


Hej! Detta var ju kul!

Matildas nya kompis!

Var och hämtade ett paket på posten idag och vad fanns i det? Jo en Rubens Cosmos docka till Matilda. Den slank visst med i beställningen av bordet till Stokke-stolen. Som det kan gå! Tyvärr så kom inte det förbenade bordet i samma paket så det väntar vi fortfarande på...


Jippi! Jag har fått en ny mjuk kompis att leka med!

Ja just det...

Jag blev ju utmanad att visa min morgonfejja! Not nice at all, men här kommer den då... (Fan att folk inte GLÖMMER!!!)


Tja... om nån annan vill och vågar så är det bara att anta utmaningen!

Tävling!



"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 400kr från CALIMERO hos Tant Ulrika, var med HÄR du oxå!"

Yes... I´ve done some shopping!


Stackars uttråkade jag fick beviljat att köra till Babyproffsen och köpa cykelkärra. Tyvärr hade de den inte hemma, så vi får vänta med att  prova den till nästa vecka! Men oj, vad det ska cyklas sen. Jippi!!!

Bvc och lite gnäll

Sisådär ja, då hade vi avverkat bvc-träffen. Idag avhandlades amning och bäckenbottenträning efter babymassagen och stackars syster Peter tycker att vi är jättetråkiga eftersom vi inte är helhispiga över en massa saker hihi.
Jag pratade även med honom om Matildas mage, hon är ju superhård och kan inte bajja själv så att säga, så vi ska backa i smakisarna litegrann. Sen var det helt ok med egen havregröt med istället för Sinlacen. Ska bara försöka få den liiiite slätare så kanske den uppskattas mer.

Tyvärr blev vår eftermiddagsdejt inställd eftersom S blivit dålig. (Krya på dig gumman och en massa kramar till er.)
Så nu sitter jag här och vet inte vad jag ska hitta på. Micke är fortfarande hemma med sin hosta men är matt och trött så honom kan man ju inte hitta på något med! Det var ju inte speciellt kul att traska runt idag heller eftersom det blåser rejält ute. Jag gillar inte blåst!

Mycket gnäll på en gång detta, nästa inlägg blir bättre ;)

TYPISKT!

Nähä, de kommer inte och tittar på X. Så fort det verkar vara den perfekta ägaren så är det något annat som ställer till det. När jag ringde och skulle bestämma en tid så bad hon så hemskt mycket om ursäkt och var nästan på väg att börja gråta (stackars människa) Så vi letar vidare med ljus och lykta...

Oh, what a night!

Vilken fin upptäckt jag gjorde när jag skulle lägga mig igår... När jag tittade till Matilda och kollade var hon hade nappen, konstaterade jag att ungen låg och trynade i en spya! Urrk! Det var inte den lilla spyan heller utan hela kudden var full. Jippi... Det var bara att ta upp Tjorvas och bada henne och slänga kaninen, sängkläderna och kudden i tvätten. Lika go och glad för det var Matilda, så inte bekom det henne något. Skruttunge! När vi fixat klart allt fick Matilda en liten slurk och sen sov hon gott igen. Hela natten! Fattar ingenting. Jag vaknade halv sju och då sov hon fortfarande, så jag hann gå upp och göra vid mig och sortera lite tvätt (hittade inga jeans) innan hon vaknade. Otroligt!

Idag ska vi på bvc-träff och sen ska vi träffa Sophie och Tristan i stan en svämg. Mysigt. Det ska även komma ett par från Gislaved och titta på lilla X. De har tydligen haft en varghybrid (som stått 6 år i hundgård innan de fick honom) tidigare så då är ju X a piece of cake att ta hand om! De har en rejäl tomt med, 3500 kvm inhägnat är ju perfekt!

Vad händer hos er idag?

Bakom mina solglasögon!


Visst blev jag cool :)

Kunde inte motstå dessa när vi var på Babyland! Fick även köpt insektsnät till vagnen vilket kan behövas nu när alla de här otäckingarna som flyger runt börjar dyka upp.  Det blev dessutom två paket nappar och en Lundmyr-body... Ooops! Någon som är förvånad ;)

Eftermiddagen har spenderats i Angelicas glödheta lägenhet! Tala om att man svettas på det stället... Luftkonditionering snälla! Fast vårt hus är lika eländigt nu när det blir varmt ute... urrk vad jobbigt det är! Så lite luftkonditionering här med hade inte skadat! Nåväl, det var ju hur trevligt som helst, som vanligt och goda muffins fick vi. Angelica- Du är så duktig på att baka! Livsfarligt juuuu!

Middagsdags här! Kycklingklubba med pasta och tomatsås, mmmm!

Onsdagförmiddag!

Uj vad tiden springer här! Vi gick upp vid sju, men än har inte mycket blivit gjort härhemma. Den senaste timmen har jag suttit i morgonrocken och läst bloggar (och om någon nu undrar om jag inte tar hand om mitt barn, så jo, det gör jag! Jag ammar och läser samtidigt, för jag är kvinna och kan göra två saker samtidigt ;) ) Perfekt start på dagen! Matilda sover förmiddagsluren nu, så jag ska passa på att fixa till mig, hänga ut tvätt och allmänt småplock innan hon vaknar.

Pappsen är hemma och rosslar och har sig idag med. Själv går jag och tjurar lite över att mina luftrör inte är så roliga, men jag är pigg i alla fall. Visst får man vara lite tjurig över sånt! Det positiva med att pappsen är hemma är att bilen också är hemma vilket betyder att vi behöver inte åka buss idag när vi ska till A & A på fika! Jippiiii! Ska även passa på att göra ett litet besök på Babyland eller Babyproffsen för nappinköp. De hade inga Bambino Mam i silikon när jag var på City Gross sist och det är de enda som lilla fröken tycker om.


Dessa ska jag beställa sen någon gång när de finns med silikon!
För tillfället går de bara att få i latex. Vill vi inte ha!

AWARD!


Jag har fått en award av Eliott och Stellas mamma. Tack kära du, vad jag blev glad!

Jag ger den vidare till:
Mamma Russin
Edvins mamma

Wahlshalsobar
Emma o skrutten
Lilla groddens weblogg
Mie och Milo

Gulliga er!

Tackar varmt för alla kommentarer jag fått idag om förhoppning att jag inte ska bli sjuk. Det värmer allt :) och eftersom man blir glad, känner man sig genast piggare med!

I och med att jag började blogga och sedan efterhand hittat andra bloggar jag gillar att läsa så känns det som om jag fått en massa ny vänner överallt i vårt avlånga land. Ja, jag ser er som mina vänner efter allt man läser om era barn och er vardag och alla fina kommentarer jag får av er. Det är fantastiskt vad man kan ha glädje av internet.

Och jo, vi kom ut idag! I eftermiddags var vi ute på promenad med en bvc-kompis och därefter blev det kaffe på hennes altan i solen. Skönt? Ooooh ja, med tanke på värmen vi haft idag så var det helt underbart.
Lilla fjollan här har däremot tyckt att sova är ju väldigt onödigt så nu har jag en trött odräglig unge brevid mig som jag älskar över allt annat :) Tramsbyttan! Ska försöka få henne till att ta en lur här nu...

Jo men tack då!

Här var man söt och "vammade" igår och vad är tacken? Karlskrället delade med sig av sina baciller, så nu känner jag mig också halvdan... Gah! Nåja, det är inte så farligt. Var mest trögt i morse, nu känns det som om kroppen kommit igång igen.

Vad ska man hitta på idag då?

Klappar mig själv på axeln lite

Jaaa, då var påsken slut. Tillbaka till vardagen med skolor och jobb, för de som inte är mammalediga då;) Själv har man varit duktig som vanligt och passar på att berömma mig själv :) Ibland får man ju göra det!

Fick låna S & F:s gräsklippare idag då vår är kaputt och vi inte köpt någon ny än. Gräset blev klippt i alla fall, med Matilda i bärselen på magen! (Länge leve min Manduca-sele.) Så nu ska här köpas handjagare, nu när jag bevisat att det går alldeles ypperligt att klippa med en sådan! Jag har velat ha en hela tiden men Micke envisas med att det är bättre och lättare med motorklippare. Nej, det är det inte, för de ska tankas och startas, med en handis är det bara att studsa ut och sätta igång! Me like!

Annars har det inte gjorts så mycket här idag. Har VAM:at lite (vård av sjuk man hihi) ;) Micke kom nämligen aldrig iväg till båten för han kände sig hängig och risig och fick gå och lägga sig istället. För att muntra upp honom lite fixade jag middagen idag (händer inte ofta!) Jag gjorde biffar med västerbottenost i, honungsrostade rotfruktstavar och en sallad med soltorkade tomater i. Mycket gott kan jag säga!

Vi provade havregröt idag med och det gick bättre idag då jag tog rätt dela gryn och vatten... Jag tog alldeles för mycket gryn igår. I min glada förvirring fick jag nämligen för mig att 4 msk= ½ dl... nej det är det inte! 2 msk = ½ dl... Konstigt att gröten blev trög? Eh nope... Stackars barn. Idag gick det i alla fall som sagt lättare!


Havregröt med jordgubbsmos... Mmmm!
Lilla jag kan själv förresten ;) Eller gör ett tappert försök i alla fall!


Lite kul

Fick detta på mailen, men gitter inte maila runt den utan lägger det här istället och "utmanar" er som läser att svara på frågorna:)

1.     När gick du upp idag? 07.30  
2.     Diamanter eller pärlor? Diamanter  
3.     Senaste filmen du såg? Hmmm... Harry Potter?
4.     Favorit tv-program? Familjen Annorlunda var ju kul, annars gillar jag inredningsprogram av olika slag. CSI brukar jag också se
5.     Vad åt du till frukost? Ett glas yoghurt och kaffe...  
6.     Vad är ditt/dina andranamn? Anja  
7.     Din favoritmat? Rökt lax med färsk pasta och stuvad spenat mmmmm  
8.     Vilken mat gillar du inte? Blod och inälvsmat URRK! 
9.     Vilken är din favorit cd för tillfället? Blir mycket Spotify för tillfället...   
10.   Vilken bil kör du? Volvo XC90.  
11.    Vilken är din favoritmacka? Räkmackan hos Heaven 23 (Gothia) 
12.   Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Falskhet  
13.   Vilka är dina favoritkläder? Jeans   
14.   Om du fick åka vart du ville var skulle det bli då? Hmmm, vet inte, trivs så bra hemma!  
15.   Favoritklädmärke? Har nog inget favoritmärke faktiskt. Skulle vara Molo i barnkläder :)  
16.   Var vill du dra dig tillbaka? Ingen aning!  
17.   Favorit tid på dygnet? Det är rätt skönt på kvällarna när alla barn gått och lagt sig och lugnet infinner sig, samtidigt som förmiddagar med Matilda är så supermysiga. Fast varje tid på dygnet har något som jag gillar!  
18.   Var e du född? Hbg  
19.   Vilken är din favorit sport att titta på? Sport? Kan man äta det? Skidskytte och friidrott är iofs rätt kul att se och hockey eftersom sonen spelar det.  
20.   Vem tror du inte sänder detta tillbaka? ...  
21.   Vem tror du skickar tillbaks först? ...  
22.   Coca Cola eller Pepsi? Varken eller! *ryser*  
23.   Fotboll eller ishockey? Hockey då såklart! 
24.   Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Måste svara som min lillasyster här... Inget av det! Släktdrag månne?  
25.   Pedikyr eller manikyr? Manikyr  
26.   Några spännande nyheter att berätta för oss? Nej, det tror jag inte. 
27.   Vad ville du bli när du var liten? Laboratorieassistent...  
28.   Bästa barndomsminne? Att jag fick vara hos mormor och morfar på landet när mamma och pappa jobbade  
29.   Varit i Afrika? Nope  
30.   Någonsin rullat in någon i toapapper? Möjligt att det har hänt vid något tillfälle ja...  
31.   Varit med om en bilolycka? Japp  
32.   Favorit dag i veckan? Fredag  
33.   Favoritblomma? Älskar liljekonvalj 
34.   Favorit snabbmatsrestaurang? Snabbmatsrestaurang och favorit kändes inte som en bra kombination, men om jag måste välja så blir det väl Max då. 
35.   Äger du en cykel? KLART!  
36.   Vem fick du senaste mailet ifrån? Blogg.se :) 
37.   I vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Jag får inte lov att ha kreditkort! Men Spirit hade ju varit trevligt ;)
38.   Läggdax? Runt tio-elva  
39.  Vems svar är du mest nyfiken på? ...  
40.   Senaste personen du delade middag med? Min mysiga sambo såklart!  
41.   Vad sysslar du med just nu? Ja... sitter fortfarande i soffan och ugglar :)  
42.   Favorit färg? Om jag bara ska välja en så blir det röd... eller grön... eller svart... vit... Nej, kan nog inte välja...  
43.   Hur många tatueringar? 3  
44.   Hur många sänder du detta mailet till? Ingen eftersom jag lägger det i bloggen!

God förmiddag

Sitter just nu och latar mig i tv-soffan. Rätt skönt det med så här en måndagförmiddag. Har läst lite bloggar och tittar på Nyhetsmorgon. Skulle vara någon barnpyssolog eller vad det nu var som ska prata om spädbarn och aktiviteter nu efter nyheterna så det tänker jag se. Sen är det dags att ge sig ut i soliga fina vädret! Klippa gräset står på schemat idag, sen får vi se vad vi (=jag och Matilda) mer ska hitta på.

Lilla snutt vilar förmiddag på sitt rum för tillfället och Micke ska hjälpa sin syster att hämta en lekstuga, därefter ska han ner och fixa vidare med båten. Mysigt att umgås när det är långhelg... ;) Nädå, ingen fara, vi har hunnit att umgås med!


Kväll igen

Vilken härlig dag det har varit! Varmt och skönt, tvätten har hängt ute, trädgårdslandet har rensats från ogräs, en massa löv har räfsats upp, jag har fått färg i ansiktet och ja, allmänt underbart helt enkelt. Skruttan har varit oförskämt go som alltid. Som hon snackar och pysslar nu, det är så roligt att se hur hon utvecklas och växer, samtidigt som det är lite sorgligt att det går så fort.

I eftermiddags kom ett par hit och tittade på Xena. Ett mycket positivt möte tycker jag och eventuellt kommer de att ta hem X på prov redan i veckan som kommer. Det känns ju lite vemodigt, men samtidigt känner jag att det är det bästa för Xena att få flytta till någon som har tid och ork att fokusera helt och hållet på henne. Lilla vovven får inte den uppmärksamhet och stimulans hon förtjänar här.

Provade havregröt till Matilda här ikväll. Det var ingen hit så här till att börja med, så vi kör med Sinlac ett tag till. Tror att den blev för trög trots att jag tryckte i en massa bröstmjölk med. Får prova igen om några dagar eller så :)

Nähä, nu ska jag beställa ett brickbord till Matildas matstol. Har ju äntligen hittat ett på nätet efter en massa letande.
Hoppas att ni också haft en bra dag idag!

Tuppluren i solen


Mmmm vad detta var mysigt!


...och nappen med! Kan knappt bli bättre.


Man blir trött av att se andra jobba så jag sover en runda istället!

Skrattade gott åt min lilla fjolla när jag såg att hon somnat! Det hade jag inte riktigt väntat mig. Snabbt gick det med från vaket till sovande tillstånd.
Nej, hon frös inte, jag hade koll på att hon var lagom varm hela tiden och jag satte för så det inte blåste på henne.


Blogging in the sunshine

Jodå, sitter ut och skriver detta inlägg samtidigt som jag käkar lite lunch. Har tagit ut datorn för att den ska spela lite musik för mig nämligen när jag joxar i trädgården. Går här och lullar och småfixar och har det supermysigt. Tänk, för ett år sedan mådde jag spyilla hela tiden och pallade inte göra ett skvatt i trädgården. Nu har jag hur mycket energi som helst! Otroligt som graviditeten påverkade mig. Först med illamående och trötthet och därefter foglossning och trötthet... Jag var ta mig tusan trött hela graviditeten! Har nog aldrig sovit så mycket som då.

Lillstumpan har hållt sin mamma sällskap i trädgårdsarbetet litegrann, men när jag lade henne på trädäcket för att hon skulle kunna ligga och titta när jag räfsade löv så somnade hon! Så nu ligger hon där och trynar. Lilla fjollan. Bilder kommer senare. Nu är maten slut och jag ska återgå till arbetet!


Ytterligare en solig dag!

Åh! Tänk en ny härlig dag framför sig. Solen skiner och jag är på bra humör! Lovely! Vet inte vad vi ska hitta på idag. Har ingenting inplanerat och eftersom det är påsk är det lov även på babysimmet. Kanske börja lite i trädgården? Eller kanske bara glida runt och mysa? M ska till båten och fixa en massa, den är ju till salu så det är bra om den ser ordentlig ut när folk kommer och tittar!

Nu somnade lilla M här i famnen, bäst jag går och lägger henne så jag får gjort lite!

Bis später...


Mätt!

Min mage står i fyra hörn känns det som. Vi "firade" påskafton hos Micke syster med knytis. Vi började med silltårta som var såååå god så att man tog två gånger... bara det hade ju räckt som måltid... Sen serverades grillad oxfilé med puré tricolore (puré i tre olika färger, gjorda på morot, broccoli och potatis/palsternacka )och en grönpepparsås. Grymt gott även det och givetvis slank det ner mer än vad som behövdes för mättnaden! Till efterrätt blev det ostkaka med sylt och grädde... I rest my case! Jag har fått i mig energi för en hel vecka nu ju! Synd att det inte märks rent mättnadsmässigt i en vecka bara. Nu måste jag vara duktig och äta nyttigt och röra mig bra annars kommer det att bli väldigt svårt att komma i brudklänningen i september! Ikväll tänker jag däremot inte vara duktig utan jag kommer att sitta här som en övergödd padda en stund till och därefter är det el bingo som får härbärgera min lekamen.
Ny dag och nya tag imorgon!

Grötiga funderingar med mera!


Idag provade vi att sitta riktigt i vagnen. Det gick bra en liten stund, men lilla damen blir så trött när man åker vagn så efter fem-tio minuter vill hon ligga ner och sen somnar hon. Vi passade på att ta en promenad bortom City Gross där vi inhandlade specerierna till kvällens måltid, när Matida sov. Tanken var att vi skulle ha lamm, men de hade inga fina bitar idag så det fick bli oxfilé. Inte lätt när man är ute i sista minuten att få det man vill ha! Sen tyckte ju Matilda inte alls att det var sovtajm när vi gick i affären, utan hon var mest tjurig så det fick bli en snabbtuttning på en bänk utanför kassorna innan vi promenerade hem! Fjolla då!

Funderar på om man kan göra egen havregröt till henne. Det finns ju havregröt från 4 månader men där är laktos i och den laktosfria gröten från 4 månader är gjord på rismjöl... Då borde det väl gå bra att göra egen gröt? Bara man maler grynen ordentligt och skippar saltet, lägger man sen till lite katrinplommonpuré och bröstmjölk till det borde det bli en hit! Jag helammar ju dessutom fortfarande, gröten är bara utfyllnad inför natten, inte att vi bytat ut ett mål, så näringsmässigt får hon ändå i sig det hon ska. Någon som har någon tanke om detta kanske? Om ni undrar varför jag funderar på detta så är det på grund av att hon verkar bli så himla hård i lilla magen av den laktosfria gröten. Stackaren, hade det väldigt jobbigt innan idag och när proppen väl lossnat kom där mängder av bajbaj. (Lite skitsnack nu jag vet) Samtidigt är gröten bra eftersom den mättar så gott till natten... Ack ja. Många funderingar...

Just nu är vi lite sega här i ugglehuset, Matilda sover i vagnen, pappsen har intagit bingen och jag sitter här i soffan med datorn i knäet och slösurfar. Jag ville inte gå och lägga mig och vila när hon står ute i vagnen och sover, men jag ska nog gå och sätta mig i en solstol en stund. Inte fel att blunda med lilla ögat samtidigt som man får färg på näsan.


Vår förmiddag


Lite mammamys efter förmiddagsluren


Dagens outfit: Molo-klänning, Ubang-tights och PoP-strumpor.

 
Smakisdags: Potatis och palsternacka gick hem det med hos lilla söt!

Ja, så har det sett ut i ugglehuset nu på förmiddagen. Jag hann dammsuga och tvätta golv när snäckan sov, så nu kan hon sprattla runt på golvet igen. Det är ju himla praktiskt nu när hon kan ligga och leka lite direkt på golvet och inte bara ligga som en skalbagge på rygg på en filt! Strax dags att pallra sig ut i solen!


In the middle of the night...

Verkar det som att Matilda skapat sig en ny rutin, nämligen att göra numero dos... Why oh why, undrar mamma! Hon har aldrig bajsat på natten innan så vi har inte behövt gå upp och byta, men det får vi göra nu. ONGE!!! Nåja, efter blöjbyte fick hon tutta och somna om hos mig och sen vaknade hon vid sju-tiden. Hon var så söt och låg och babblade en massa och pillade på sin kanin så vi låg minsann kvar i sängen till åtta! Mysigt värre.

Solen strålar här idag igen så vi får ut och se hur långt våren kommit idag. Tycker det är så härligt att se hur det förändras från dag till dag i princip.

Skickar lite solstrålar till er alla som läser här :)
Nu ska jag titta på "solstrålen" Bengt Frithiofsson!

Fantastic five!


Här är de ju! Alla våra fina ungar på en och samma bild...
LOVE THEM!!!

Lilla söt spelar maraccas



Bjuder här på en film när Matilda leker på sitt rum för första gången :) Tänk så kul man kan ha med en maraccas!

En härlig lååångfredag!

VI har haft en riktigt bra dag. Jag fick förvisso masa mig upp ur bingen okristligt tidigt. Halv sju = okristligt tidigt i min mammalediga värld, där vi brukar sova till halvåtta iaf och varje minut är guld värd! Men det kan man ju leva med. Matilda var på bus och lekhumör och då går det ju inte att ligga kvar när hon snackar och busar en massa. Plus att vi behövde byta lilla blöjan som där var både det ena och andra i. Väl uppe röjde jag köket efter gårdagen då vi hade mina föräldrar och min lillasyster med familj på middag. (Jodå, jag hann med Blåkulla ändå ;) ) Trevligt som alltid och ungarna spelade bandy (Ovanligt? Neeee!).

När jag sen satt och åt frukost kom jag på att jag behövde lite backar till Matildas garderob vilket resulterade i ett IKEA-besök 09,45... Jag var först i affären kan jag meddela. Butiken öppnar ju inte förrän tio, men eftersom restaurangen öppnar halv så kunde jag gå in, plocka på mig det jag skulle ha, betala när de öppnade och köra hem när alla andra kom dit! LYSANDE! Mycket nöjd med det scenariot kan jag meddela.

Även idag har det spelats bandy i gatan här... Micke och grannpappan mot barnen. Jäklar vad kul de hade! Frågan är dock vem som hade roligast, papporna eller ungarna;) Resultat? Papporna vann!

 
 


Efter att barnen åkt till sina andra föräldrar (utom C, hon åker imorgon) var min plan att jag skulle måla lister... Den planen ändrades dock radikalt eftersom jag blev så jäkla trött. Så när Matilda sov middag i sin vagn, sov jag i solen och Micke målade listerna. Underbara man!

Ikväll ska vi bara slappa, äta kyckling och potatisgratäng och eventuellt ta en runda ABBA-singstar. Lagom avancerat en fredag!

Matildas rum

 

 

Så här blev det och ja, jag gillar rött! Är supernöjd med min lilla snuttas rum.
Väggarna är vitmålade med självhäftande väggdekorationer.
Jag har plockat bort garderobsdörrarna och satte draperi istället, för dörrarna satt inte jättebra...
Docksängen och dockvagnen fick jag när jag var runt året. Passar in alldeles utmärkt här ju ;) 
Spjälsängen är IKEA:s ovala som jag lyckades hitta på Tradera. (Var inte helt lätt att få tag på en oval säng när man inte hade lust att lägga en förmögenhet på Stokkes... Så gissa om jag blev glad när jag vann den auktionen.)
Matilda har premiärsovit i spjälsängen i förmiddags och det gick jättebra ända tills mamma började stöka runt och välte ner grejer på rummet... Smart drag att försöka "piffa" när tösabiten sov!

Oj då som det kan gå!

Hittade denna bilden i den lokala blaskan. En häxa som det inte gick så bra för eller vad säger ni? Ge fan i påsksnapsen när ni ska ut med kvasten helt enkelt!


Skärtorsdag!

Hinner dåligt med att blogga här!
Flyger till Blåkulla idag, återkommer imorgon;)

Påskpussar på alla!

Fullspäckad onsdag!


Har jag berättat att min mamma gillar Molo?


Vilken dag jag har haft idag. Har haft fullt upp och inte hunnit sitta här överhuvudtaget (och då avböjde jag ändå en fika)! Det har i sin tur genererat en massa nya blogginlägg att läsa, men de får vi nog ta senare ikväll. En del kvar att pyssla med i lilla hemmet:)

Vi började dagen med en promenad tillsammans med V och L till bvc där det var dags för föräldraträff. Idag lärde vi oss att massera magen, men de andra bebisarna sov så det var bara Matilda som blev masserad. J försökte massera storebror, men han ville inte ligga still och mysa (2 år...) Efter att det masserats och pratats om barnsjukdomar plockade vi fram fikan. Knytis är bra! Fika är ju även lika med en massa babbel i de flesta fall och det blev inte annorlunda i detta sällskapet heller! Mycket trevligt så vi bestämde att vi kör samma princip nästa vecka.

När vi kom hem fick jag köra ut knoll och tott eftersom en satt klistrad framför tv:n och en framför datorn. Fille hade dragit till en kompis och Emma har inte sovit hemma i natt så huset blev tomt och eftersom Matilda sov gott i vagnen satte jag igång att måla (igen). Så nu är snart Matildas rum också klart. JIPPI, men gissa om jag är trött på att måla nu...  Bilder kommer när det är klart :) Förhoppningsvis under morgondagen då!


Tävling!



Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
ett valfritt plagg värde upp till 300 kr från Gangstar!
 Var med och tävla HÄR du med!

Solen har tittat fram!

Ett par dagar till sedan är jag övertygad om att det exploderar i grönt utomhus! Jag och Matilda tog en promenad innan och det finns miljontals med knoppar nu och de ser ut att vara sprickfärdiga allihop. Så underbart!

Gick ner om brunnsparken idag och eftersom jag var törstig och vattenflaskan var tom, tog jag lite vatten från järnkällan. Borde kanske göra det lite då och då med tanke på att mitt blodvärde inte är det mest lysande och jag glömmer ta järntabletter... Det var så kallt och riktigt gott även om det smakade ganska mycket järn. Lite häftigt med att samla vatten direkt från ravinväggen. Konstaterade att några puckon hade klottrat på paviljongen. Varför? Jag tycker att fin grafitti på en tråkig vägg i en tunnel eller något i den stilen kan vara helt ok, men meningslöst klotter på fina gamla byggnader???? Total idioti!!! Blir så arg på sådant. Det och idioter som slänger en massa skräp i naturen. FY! Hur svårt kan det vara att ta med sig sitt skräp hem eller till närmsta papperskorg?

Vidare på vår lilla promenad så fick jag syn på en
forsärla som flög runt och kvittrade vid bäcken. Så klart hade man ingen kamera med sig! Det bor allt en liten fågelskådare i mig... Tycker det är kul att titta på fåglar! Finns så många fina. Extra roligt är det om man får syn på någon ovanlig liten pippi.

Planen när vi kom hem var ju att sitta i solen och jaga fram lite fler fräknar, men icke! Så fort jag kör in vagnen på tomten försvinner solen och det börjar blåsa... Så typiskt! Det var hur varmt som helst när vi var ute och gick men i Ugglehuset är det tråkväder... Blä. Fick slipa det jag hade spacklat istället, så nu ska det snart målas här!


Måste säga att gungan är en hit!
Dagens outfit: KikKid body (som inte syns), jeans från PoP,
Hood-tröja från Green Cotton, mössa från PoP och
tossorna är köpta hos Lilla Helsingborg, men jag kommer
inte ihåg märket...

Okej då

Jag hittade en tång och har fått väck all skit från väggarna nu och spacklat igen hålen... Vet att jag tjurar i onödan men that´s life. *mutter, mutter* Ska nog sola näsan lite nu när solen är framme och innan lilla M vaknar.

HUNGRIG FÖRRESTEN... Fika i solen blir bra...

Och där vaknade Matilda...

Åskmoln

Humöret är inte på topp i Ugglehuset idag. Jag hatar när jag påbörjar saker och sen inte kan fortsätta för att det fattas grejer. I detta fall har jag kört fast på grund av att jag inte hittar någon hovtång i detta huset! Två förbaskade pluppar till en spegelvägg går inte att få av för de är sönderskruvade i skruven, så jag behöver alltså en tång till dem, men en sådan är inte intresserad av att bli hittad tydligen. Så nu sitter jag här med ett stort åskmoln över huvudet. Jag vill bli klar här någon gång!!! Här är bara röra överallt just nu. Hatar det!!!

Prinsessan sov från 20,30 igårkväll till 05.20 i morse! Jag tror helt klart att gröten bidrar till detta. Nu vilar hon igen. Lilla älsklingen.

Vår på badrummet

Måste bara slänga in en bild på mitt lilla badrum som också blivit lite "vårigt" med nya handdukar och matta.
Grönt är skönt, eller hur syster ;)


Jag är så glad över mitt badrum, tycker det blev så fint när jag och min lille far gjorde vid det i höstas. (Det var blått innan med vita skåp, allt från 80-talet) Vit målarfärg, trall på golvet och skåp från IKEA. KLART!
Grispallen i hörnet är en absolut favorit. Den hittade vi på Bauhaus bland en massa reagrejer.

Lite mer måndag


Nya fina haklappen vi köpte idag. Röd med vita prickar som så mycket annat till Matilda...


Ska bli spännande att se om hon sover lika bra inatt som igår. Det verkar som om gröten gör att hon håller sig lite längre innan hon vill ha mat på natten och jag kan ju inte påstå att jag klagar över någon egen sovtimme till om nätterna. Lilla skruttan. Pappsen har målat taket på hennes blivande rum ikväll så får vi se om jag har tid, lust och ork att ta tag i väggarna imorgon eller jag får för mig att hitta på något helt annat! Det beror kanske lite på väder och humör :) Jag har vissa monstertendenser denna vecka... *suck*

Mitt lilla hjärta var allt bra trött ikväll, hon har ju inte sovit några längre stunder på dagen idag, så under grötandet var hon lite lätt ilsk här. Damen har humör emellanåt och jag kunde inte låta bli att skratta åt henne när hon illvråla, kastade sig över skeden, åt och sen illvrålade igen. Stollan, men när man fick bada en stund blev det bra och när pyjamasen kom på var hon lilla mys igen.




Trött liten söt




Shoppingrundan avklarad!

Sådär ja, nu är mina stora fina töser nyekiperade. Vi hittade en massa snygga kläder på HM så i princip allt handlades där. Sen blev det en runda på Stadium där de fick vars ett par skor och Cajsa fick en jacka och sen blev det ett par jeans till Emma på Kapp-Ahl med. Mystöserna! Älskar att handla till dem! Matilda fick 2 plastade haklappar så nu kan det kladdas loss i maten :D Lillsnäckan var minsann vaken när vi gick i stan idag så hon fick sitta lite på armen och kolla läget. Lilla nyfiken i en strut!

Måste säga att personalen på Stadium är super! Jag vågar inte ta vagnen ner i rulltrappan när Matilda ligger i den, så en i personalen tog vagnen också hade jag Matilda på armen (det finns hiss, men dörren ut till den är låst och hon hade inte nycklarna på sig). Sånt gillar vi!

När vi kom hem hittade vi grabbarna på uterummet körandes bilbana! Det var inte igår den var framme minsann så jag har lovat att den kan få vara framme ett tag i alla fall. Nu har de studsat ut på gatan för att spela bandy allihop (utom Cajsa) så nu har lugnet infunnit sig här inne och jag ska vila lilla örat och mysa med snuttan liten stund! Rätt skönt och välbehövligt att göra det med :)

Påsklov


Påsklovet har börjat och jag har alla våra stora ungar hemma! Full rulle fram till fredag, sen åker de till sina andra föräldrar.

Underbart väder idag igen. Idag är det shopping med de stora flickorna som gäller, ska bli mysigt :) De behöver också lite nya vårkläder ju. Matilda ska få haklappar i galon eller något i den stilen, för tyghaklappar känns inte så funktionella när man äter mat och gröt... Blir väldigt tvättande av dem!

Bloggmeck!

Var tvungen att ändra lite i designen igen :) Vad tycker ni? Blev det bra eller är det för klyddigt och jobbigt att läsa?

Matildas dag i bilder


Morotspurén gick hem


Hej masken, smakar du också morot kanske?


Nya fina badbyxorna!


Simma med pappsen är ju så härligt




Leka lite i babygymmet måste man också hinna!
Dagens outfit består av tröja och byxor från Bombi Bitt.

Farmor mår bra!

Tack för all omtanke. Farmor mår bra, det var en ytlig propp hon hade fått i foten, som de löste upp med medicin typ (begriper mig inte på det där helt och hållet) också fick hon skäll för att hon inte använder sina stödstrumpor. Men det ska hon börja göra ordentligt nu :)

Håller på att olja trädäcket nu, men oljan tog slut så nu sitter jag och väntar på att få mer olja... Såååå typiskt!

Söndag igen!

Söndag och babysim på programmet. Därefter blir det ceasarsallad till lunch hos S & F. Gott!
Vi håller tummarna för att det går bra för lilla farmor idag. Hon är på akuten för en trolig propp i foten. Usch.

Igår blev Matilda 4 månader. Lilla trollungen. Hon har ju inte ökat så mycket i vikt sen hon föddes, men vilken skillnad där är på henne då och nu!


Helt ny: 5030 gr, 54 cm lång, 39 cm i hattmått


4 månader: 6180 gr, 64 cm, 42 cm i hattmått

Lilla Tjorvas!

Ceasarsallad

Shit, vilken god ceasarsallad vi fick på kalaset ikväll! Helt underbar och det fanns massor av den, så imorgon efter babysimmet ska vi knata iväg och käka ceasarsallad till lunch! Lyx ;)

Blir lika förundrad varje gång vi är iväg med lilla tjorvas över hur lätthanterlig hon är i alla lägen! Hon somnade i sin vagn när det var "sovtid" utan några som helst problem och vi kunde umgås med de andra och äta i lugn och ro. Bara hon får pyjamas och sin "snusan" är allt frid och fröjd och gonatt! Vad har vi gjort för att förtjäna en så lätthanterlig liten snutta? Bara go och glad alltid i princip! Älskade lilla unge!

Mindre bra idag- Mina caprijeans passar inte mig!!!! Skiiiiiit!!! Jag måste ta tag i mig själv och komma i lite bättre form. Jag vet att jag inte ska "klaga på min vikt", men det hjälper ju inte mig när inte mina kläder passar. Eller hur? Jag har -i förhållande till mig själv (vilket är det enda som räknas)- fem kilo jag behöver bli av med i alla fall och sambon är också less på sig själv (eftersom han blev lite sympatigravid) så vi får ju ta och skärpa oss helt enkelt.

Underbara lördag!

Vilket härligt väder det är idag! Vi har varit ute hela dagen och det är så varmt och skönt. I förmiddags satt jag i morgonrock och drack kaffe när jag skulle få Matilda till att vila ute i vagnen. Helt underbart! Passade på att klippa ner våra yviga klängrosor och räfsa lite löv idag och Micke är duktig och fixar med grejer till båten. Det är ju rätt bra om den är fräsch om vi ska lyckas sälja den!


En annan sak som är härlig med våren är att barnen kan vara ute och leka en massa. Just nu har vi en hel hög ungar på studsmattan som turas om att göra kullerbyttor och volter. Vad sägs om detta? (Och ja, jag blir lite lätt nervös när de håller på!) Det är min bonus på första bilden och hennes kompis på andra. De andra sitter mest och tittar på. (Förståndigt!)
 


Liten bild på söt med idag kanske? Vi har tagit bort mjukliften från vagnen nu och har bara åkpåsen i sittdelen. Stora tösen! (eller nja, inte riktigt men ändå!)


Dagens sportnytt: Fille är på hockeycup i Kungälv denna helg och kommer hem imorgon. Hittills har det väl inte gått så lysande, tre förluster och en vinst. Efter denna helg är hockeyn sluuuuut för säsongen! JAAAA! Viiila!
Missförstå mig inte nu, jag tycker det är skitkul att han spelar hockey och är duktig, men i slutet av säsongen är man trött på eländet som förälder, eftersom det är så intensivt.

Nu är det snart dags att snygga till sig lite. Kalas ikväll igen ju!

Vår!!!


Titta vad jag hittade när vi gick hem idag. Violer! Och gissa om de luktar en massa (det var därför jag upptäckte dem). Så underbart gott och de växer bara 50 meter från vår tomt så jag ska springa och lukta på dem ofta innan de vissnar :)

Idag var det föräldragrupp med bvc för första gången. Vi var fyra mammor med bebisar i varierande ålder, där den yngste är fem veckor och Matilda som är äldst med sina fyra månader. Den ena mamman bor bara ett stenkast härifrån så äntligen har jag en promenadkompis som bor nära! Det kanske kan hjälpa mig att hålla mig undan staden lite med... Idag fick jag i alla fall fara ner till stan för att köpa lite present till Emma-tösen eftersom hon kom hem idag. Vad händer då? Jodå, vi gick ju inom
Lilla Helsingborg så klart... och därifrån slank det ner lite smått och gott bland annat ett par Bellioskor :)


Söta små fötter i söta små skor!

När vi var i stan passade vi även på att luncha med pappsen en runda. Olssons skafferis uteservering fick husera oss en stund. Matilda hon sov som en liten gris och vi åt gott. Därefter shoppade vi vidare en stund. Påskris och gula tulpaner inhandlades idag, eftersom barnens påsklov börjar så tyckte jag att vi kunde tjuvstarta lite med påsken. De är ju inte hos oss nästa helg. I blomsteraffären hamnade jag minsann bakom Tommy Nilsson som shoppade lite blommor han med. Vad lång han är! Tänker man ju inte på när man ser honom på tv.


Påskpyntat lite

Kalasdax ikväll för töserna som fyllt år :)

Var i hela fridens namn...

...tar alla strumpor vägen? Det är ju sjukt! Flera av Matildas små söta strumpor är försvunna och givetvis inte de vanliga tråkiga vita, utan de som är lite söta (och då lite dyrare än hm...) Typiskt, typiskt, typiskt och så förbaskat irriterande!!!!!!!!!


Strumpor? Vem behöver strumpor?

Grötprovning


Mmmm...


Mer!


HALLÅ!!! Strunta i kameran och ge mig gröt!


Där är den ju...


Vadå slut?! Jag vill ha mer!!!!!!!!!!


Vi testade lite gröt ikväll och även det var populärt kan jag meddela. Hon blev helt vansinnig när den tog slut och hon inte fick mer. Stackars barn! För att få damen på bra humör sen fick jag tjoa och tjimma (hjälpte inte) bära rundor (hjälpte inte heller) läsa lite böcker (det hjälpte en stund!) och när vi sen tog av alla de tråkiga kläderna blev livet bra igen så att vi kunde fixa i tvätten.

 


I eftermiddags var vi i stan med A & A och S & Ty. Det var så kul att träffa dem igen! Var ju några veckor sedan vi sågs nu. Fanns en del att avhandla och givetvis fick vi oss en del asgarv som vanligt :) Tack för idag tjejer!

När vi kom hem väntade dessa i posten på Matilda. Hur söta som helst ju!


Imorgon står det föräldraträff på bvc, en runda till stan (igen, lite till att fixa) och kalas för tjejerna på programmet så det blir en hektisk dag känns det som. Därför ska jag bara slappa nu. Micke är på after-work och Matilda har slocknat (i sin vagga idag) Läsa en och annan blogg lär det ju bli ;)

Utmanad! (Igen?)

Jag har blivit utmanad av Mamma Russin!

Utmaningen består av att man ska svara på nedanstående frågor, sen utmana ytterligare 4 stycken och även tala om för dom att dom är utmanade.

Fråga 1. Vilken mat äter du oftast?
Det blir mycket "enkel" och relativt snabblagad mat här typ pasta med köttfärssås, falukorv i ugn och dylikt. Vardagsmat så att säga!

Fråga 2. När du är på kalas,är du den som sitter kvar eller den som hjälper till att duka av?
Det beror på vem man är på kalas hos! Fast just nu sitter jag oftast kvar eftersom jag i regel har ett litet troll i famnen :)

Fråga 3. Var sitter du helst när du bloggar?
I mitt sköna nersuttna hörn i soffan.

Fråga 4. Köper du ofta trisslotter?
Nope, i princip aldrig.

Fråga 5. I vilken stad eller land har du haft din semester?
Förra året semestrade vi med barn utanför Sunny Beach i Bulgarien och utan barn i Florens i Italien. 
 
Fråga 6. Vilken tv-kanal tittar du helst på?
Jag tittar övervägande på tv4 för tillfället tror jag.

Jag utmanar: Emma o Skrutten, Milo och Mies krypin, Lillagroddens weblog, Fru Begovic

Vilket underbart väder!

Det är så härligt att vakna till strålande sol, jag blir så mycket piggare och gladare då. Energifylld som en liten apelsin har jag lyckats röja kök, dammsuga, montera gunga och varit ute och gungat med Matilda hittills idag! Perfekt början på dagen och man kan ju inte bli annat än glad av denna bild!

Gunga



Lilla söt sitter gärna i sin innegunga så pappa har varit och köpt en utegunga idag (inspirerad av Emma o skrutten). Vi får väl se om vi kan få den på plats och inviga den imorgon! Mysigt att gunga ute nu när det brjar bli fint väder men de gungorna som finns på lekplatser är ju inte riktigt gjorda för så små som Matildan. Då är det ju skönt att man har trädgård som man kan gunga i.

Vad har annars hänt här idag? Jaaa, det har ju fiffats en del på Cajsas rum såklart. Mysiga unge, vad glad hon blev över rummet! Sen dök ju solen upp och lyste på mina enormt tjusiga fönster vilket ledde till putsning av dem. Efteråt satt jag i solen och njöt av kaffe och Agatha Christie en liten stund. Så varmt och skönt att ingen jacka behövdes. Cajsa beställde tortillas till middag och efter maten satte Micke upp de sista hyllorna till henne så att vi kunde få upp lite böcker och prydnadsgrejer med.

Imorgon ska jag ta mig ut på lite promenad. Funderar skarpt på att ta mig till stan en runda eftersom jag vill ha lite nya handdukar, kanske en matchande badrumsmatta också kan få följa med hem... Nu ska jag i alla fall snart krypa ner i sängen hos Matilda. Lilla hjärtat sover i min binge eftersom hon blev så förtvivlad när hon skulle sova, övertrött och borrmaskiner gjorde inte saken bättre heller, att jag fick natta henne i min säng. Lilla tösen då, klart du får sova hos mamma inatt!

Cajsas rum!

Här är resultatet av de senaste veckornas arbete! Damen i fråga är mycket nöjd kan jag säga :)





Mammas aprilskämt..

...är på bra humör idag :) Hon har kommit hem från skolan och sett sitt nya nästan färdiga rum och ska nu börja installera sig och allt sitt grejs. Tyvärr får vi inte rätt på antennen till hennes tv, det verkar som om där är kabelbrott någonstans på vägen. Så typiskt! Men hon kan ju titta på dvd i alla fall. Hennes hyllor har inte heller kommit upp, men hon har ju en del att fixa med ändå.

Helt plötsligt blev det även strålande solsken. Ska man ut och krafsa lite i rabatterna på framsidan månne?

Jaha...

Då finns man på Facebook... Skulle ju inte! Men jag vill ju se S bilder :) Får väl se om man hittar någon kuling där nu då, vet ju att min lillasyster finns där. Anyone else?

Godmorgon (eller nåt)

Trött är jag i alla fall. Vi höll på med Cajsas rum till halv tolv igår och då har vi ändå bara fått möblerna på plats... Så idag ska jag försöka hinna fiffa lite innan hon kommer hem från skolan, sen får hon själv sortera i och placera sina grejer (gärna rensa ut med!). Det är ju makalösa mängder ungen har! Jisses! Bilder kommer sen när det hänt lite till.

Inatt körde jag med nappinstoppningar på lilla fröken så hon har faktiskt sovit till halv fem i sin egen säng. Skönt att slippa leka boxboll :)

RSS 2.0