Mysfredag

Idag har vi inte gjort många knop inte! En snabb omgång med dammsugare och mopp i morse när Tjorven sov frukost. Det är ett måste att städa här varje dag kan jag meddela er som undrar om jag har städmani, jaja det har jag kanske liiite, men vi har även en hund och en drös med stora ungar som tillsammans skitar ner något kopiöst ,så jag hade inte stått ut annars. 

På lunchen kom min lillasyster hit med smörrebröd från Holger Danske nr 27 alias Luxus-Rejer var banne mig inte fel! Alltid lika trevligt att luncha med syster yster och chittchatta lite:) Tack så mycket!

Eftermiddagen har spenderats på sofflocket med Tjorvas på magen och slutna ögon. Det var såååå skönt. Sen blev det lite bus och lek på golvet med.

Ikväll ska vi käka Kinamat, syckling med kasuvnötteeeeelll o liiiis mmmmm gott gott, och titta på Let´s dance förmodar jag (eller jag kanske har sån tur att jag får se På spåret istället?)

Hade förresten assistans i bloggandet här idag!


Jaha, vad ska man säga?

Var hos bvc idag och hade stora förhoppningar om tösens vikt innan vi kom dit. Ack så fel jag hade, hon har gått upp 30 gram på tio dagar :( Doktorn tyckte dock inte att vi behövde oroa oss än då hon ligger i övre spektrat i kurvorna, men ändå... Hon måste ju börja gå upp i vikt snart så vi inte behöver ge ersättning. Jag vill ju verkligen amma utan att behöva ge tillägg. Är rädd att om jag börjar ge tillägg så kommer amningen att gå åt skogen som det gjort med de andra två. Usch... För övrigt var allt bra i alla fall. Doktorn tyckte att hon var ovanligt med och fokuserad för sin ålder och allt annat kändes och såg bra ut så det känns ju positivt. Fattar bara inte varför hon inte ökar i sin vikt. Jag som ammar så ofta hon vill och hur länge hon vill. Hon är i och för sig väldigt sprallig med vilket doktorn menade också kan vara en anledning tillsammans med att hon inte tagit upp näring när jag ätit "vanliga" mjölkprodukter. Nu kör vi HELT laktosfritt och har gjort så i en vecka. Jag fortsätter att hoppas att det ska vara bättre nästa gång.

Ikväll kom mor och far och min mormor hit på fika. Mycket trevligt, fast Matilda sov igenom i princip hela besöket så inte fick gammelmormor sett så mycket av tösen! Till sist väckte jag henne då det började bli pyjamas och matdags ändå och fy för i bänken vad ilsken hon blev! Hehe, kul att höra någon enstaka gång att hon också kan illvråla! Annars är hon så nöjd bara hon får vara hos sin mamma!


Nu längtar vi efter våren!

Idag har jag och Matilda varit i stan med min syster och hennes lille plutt som numera är 6 månader och således stora pojken i jämförelse med min lilla skrutta!

Vi hade en riktigt mysdag (tack syster, det är så kul när vi träffas) med en massa snicksnack och vi hann beta av de viktigaste butikerna :) Jag köpte en superfin fleecejacka, mössa och tossor till Matilda. Det är ju inte riktigt alltid det känns nödvändigt att bunka på hela overallen eftersom det blir ganska varmt nere i vagnen med fårfäll och filt och vindskydd. Sen lär ju våren dyka upp i sinom tid den med och jag längtar! Hittade även ett par jättesöta röda manchesterbyxor med på PoP som matchar hennes fjärilsbody alldeles utmärkt.

Efter allt shoppande så sög det i tarmen både på mödrar och barn så då fick vi ta en lunch inne på Espresso House. Jag är väldigt svag för deras kyckling och bacon smörgås. Mums!
På bussen hem hade jag sällskap med Fille när han åkte hem från skolan vilket var mycket trevligt. Han är allt bra go min store lille påg :D

Nu har jag en vision om att jag ska sno ihop en liten halsduk av något slag till damen som matchar resten av outfiten. Hmmm, får rota i Cajsas garderob efter någon för liten rosa tröja typ att slakta och sy om *hihi* Så här fin blev hon i alla fall i sin Molo-fleece och Geggamojjamössa :) (Kan tillägga att jag är helt såld på Molos kläder)



Lean, mean milking machine...

Det är jag det! I natt har det boppats i ett kör från det att jag gick och la mig tills- tja vi håller fortfarande på! Ja ja, det är inte hela världen. Jag har ju varit relativt förskonad från "bieffekter of the motherhood" hittills, så det är bara att boppa på och se glad ut!

Kvällsuppdatering:
Ja, vi har fortsatt i samma anda med en massa mys och boppning. Vi lyckades som tur var att komma ut en runda så att jag kom till posten och fick skickat ett par av plaggen jag sålt på Tradera. Nu har det ätits som tusan precis innan snuttan gick och la sig så förhoppningsvis får jag några timmar själv i sängen i natt. Ryggen behöver det oavsett hur mysigt det är att ligga och snusa på tösabiten.

Idag har jag suttit och lusläst på nätet om hundar och klåda. Vår odåga fnattar sig nämligen sönder och samman, vilket jag blir vansinnig på, men jag läste att det kan vara idé att prova låg-protein foder så det har beställts och kommer om någon dag. Hoppas att det hjälper så man inte behöver lägga en halv förmögenhet hos veterinären... Försäkringen täcker ju inte hudproblem hos Shar-Pei... 

Sur och vrång!

Blev något småtjurig ikväll när jag förlorade en Tradera-auktion på en Molo fleeceoverall som jag ville ha till snuttan. Visst det går ju att få tag på en ny med, men det blir kanske lite svårt att motivera... 2 fleeceoveraller till liten fjolla... Inte helt nödvändigt! Hon har ju sin Tummen-overall. Ska dock försöka få tag på en fin fleecejacka till henne istället. Har suttit och letat hela kvällen nu men antingen är de för dyra eller i fel storlek. Många svordommar som uttalats i tysthet kan jag meddela.

Sen har jag förkylningsblåsor i hela käften och anade en liiiten antydan till ont i halsen innan. Nej! Jag har inte tid eller lust att bli sjuk!

Har städat som vanligt i eftermiddags vilket inte alls var kul idag. Jäkla Sisyfos-arbete är det, så fort man är klar kan man börja om igen känns det som!

Det är dock inte enbart eländigt. Vi var ju och badade i middags med lilla stumpan och det är helt otroligt vad hon är lycklig i vattnet. Idag verkade det som om hon kunnat tänka sig att fortsätta bada hur länge som helst, hon kom igång ordentligt på slutet och låg och flinade åt oss. Lilla, lilla söt.
Jag har även fått sålt lite bebiskläder på Tradera idag, så 400 spänn har trillat in i kassan! Kaching!!! Har fler auktioner ute som jag hoppas att jag ska få iväg med.

Nu ska jag snart hoppa i säng och gosa med min lilla snutta.  I morgon är det en ny dag som förhoppningsvis innebär bra humör här!


Ibland lyckas jag...

...verkligen ställa till det och nu sitter jag här med uselt mammasamvete igen. Hela dagen har gått hur bra som helst. Emma har varit hemma eftersom hon hade feber igår och vi har fixat och donat och gjort i ordning dator-/läshörnan under trappan. Nöjda med oss själva knatar vi ner till faster S för lite skitsnack och fika vid halv fyra-tiden och knatar hem vid fem. Jag tänker såklart inte alls på att Fille ska spela hockey och Emil ska på disco så maten skulle behöva vara klar klockan fem senast! Resultat: De fick trycka i sig mackor och min stackars sambo flänga runt som en tokdåre med bilen som vanligt! Inte första gången scenariot ser ut så här och förmodligen inte sista heller. Gah! Blir så trött.

Matilda har haft ett par halvoroliga dagar nu. Undrar om det är en tillväxtperiod på g eller det bara är almänt missnöje när man inte får vara hos sin mamma.  Så nu släpper vi bloggandet för ikväll och ger mammakärlek till lilltjejen.

Tjing tjing! 

Lika som bär! del 2



Morfar 9 år



Filip 8 år



Hihi! Det är grymt kul att jämföra fotografier på olika familjemedlemmar med varandra :) Filip är onekligen lik sin morfar här.


Lika som bär?

Ja, nästan i alla fall. Jag var tvungen att rota fram en bild på Fille och jämföra med Matilda och mycket riktigt, hon är lik storebror! Se själva:)



Tänk att den understa lille drullen blir 13 år i år! Ofattbart vad tiden går, gissa om jag passar på att njuta av Matilda för rätt vad det är så är hon också stor!

Bebisfika

Idag har vi varit iväg och fikat hos Linda, en av mammorna från FL. Det var så kul att träffas igen nu när alla fått sina små troll. Åtta stycken var vi idag så det var ju inte alla, men det kommer fler gånger. Linda bjöd på riktigt smarrig fika med en massa gott så det var tur att vi promenerade! Man kan ju konstatera att det är ena söta ungar vi fått allihop och de fann sig i att packas ihop på lille Hugos filt för fotografering! Otroligt att de var på bra humör samtidigt :)





Jag passade på att ta ett foto av min lilla prinsessa idag när hon låg på mage och hade lyfta-huvudet-träning. Hon är ju såååå söt (och jag är vansinnigt opartisk med...)



Nu ligger hon på min mage och sover efter alla intryck som tröttat ut henne och jag passar på att bara mysa!



Lugnt och skönt...

...har vi haft det idag. Bara varit hemma och tagit det lugnt. Sov länge i morse gjorde vi med, jag vaknade vid nio och Matilda en halvtimme senare. Då sken solen och man blev riktigt inspirerad till att gå ut idag.

I förmiddags låg vi och lekte på golvet och tittade i mjukisboken som vi köpte igår. Det var jättemysigt. Sen var stumpan trött igen så hon knoppade in och sov banne mig tre timmar. Jag låg och läste lite sidan om henne när hon somnade men sen studsade jag så klart upp och städade istället! Oförbätterlig...
Till sist lyckades vi i alla fall komma ut på promenad idag, men då hade det fina vädret ersatts av lite dis. Hur som helst så var det skönt ändå och Matilda låg vaken och kikade hela tiden, vilket innebar att när vi kom hem igen så fick det boppas lite igen och sen somnade hon som en stock!

I kväll passade jag på att bada med stumpan när det var dags för kvällsbadet. När hon badar med mig kan hon ju röra sig friare än om hon ligger i sin "hållare" eller badar i handfatet, så det tycker hon är hur mysigt som helst.

I morgon är det dags för mammafika! Ska bli kul att träffas med bebisarna nu :)

Fotografering och shopping :)

Det är vad denna dag har bestått av. Shopping är väl iofs inte helt ovanligt, blev till exempel förledd häromdagen när jag var inne på min systers blogg och hamnade på Elva små trolls sida... och jodå, mycket riktigt, det blev nätshopping igen... En röd och rosa randig body från Katvig och en orange och röd randig heldräkt från Molo (detta var på rea) och ytterligare en body från Molo med fjärilstryck och röd-vitrandiga ärmar, som jag inte kunde stå emot.

Idag ägnade vi oss dock åt fysisk shopping, man får ju passa på när man har bil! Vi fick nämligen tid till foto vid halv ett så då passade vi på att köra ut på Babyland en runda. Vi kom ut med en stor kass därifrån innehållande 3 amningslinne, 2 pyjamasar i nästa storlek, vinteroverall till nästa vinter, spegel till bilstolen (så att man kan se henne när man kör själv), en speldosa att hänga i bilstolen, självlysande nappar (det är ju ett meck att hitta de små sakerna mitt i natten!) och en ceriserosa mjukis pekbok.
 

Fotograferingen gick jättebra och Matilda var ett riktigt charmtroll som flinade och gurglade en massa :) Längtar tills vi får hem bilderna, jag är super nyfiken på hur de blev!När vi kom hem tog vi en promenad med vagnen och lilla vovven och sen dess har stumpan sovit gott så mamma har hunnit både städa och blogga :D. Nu kan hon dock få vakna vilken sekund som helst för det börjar spänna i tuttarna!

Trött liten Tjorv efter shopping och fotografering!


Mysig söndag

Söndagar innebär ju numera babysim för oss och då vi har väldigt nära dit tog vi och promenerade idag. Väl framme så hoppade vi allihop i badet idag och det var sååå varmt och skönt. Matilda var piggare idag så hon riktigt mös hela tiden och vi gjorde två dyk med henne. När vi sen hade badat klart gav jag henne en liten slurk innan vi skulle klä henne och då konstaterade vi att jag glömt packa ner blöjor! Hur dum får man vara??? Som tur var finns det snälla människor, så vi fick en blöja av en 9-månadersbebis... Något större än de vi är vana vid men det funkade kanon :D
I fortsättningen ska jag således vara noga med att kolla vad jag packat ner. Efter simningen sov Matilda som en stock hela eftermiddagen i vagnen så halv fem fick vi ta in och väcka henne.

När Matilda sov passade jag på att lägga ut alla kläder som blivit för små till henne på Tradera. Behöver få in lite pengar då jag vann en auktion på en jättefin dopklänning till henne och jag la lite mer på den än vad jag och M kom överens om... ooops! (Fy mig...) Men jag har lovat att jag ska lägga ut den igen efter dopet så vi får tillbaka en del av pengarna i alla fall.

Ikväll har mormor och morfar varit här och ätit middag. M släppte loss i köket och det bjöds på fläskfilé fylld med parmaskinka och västerbottenost (rekommenderas varmt att ni provar), färskpotatis, sås och sallad. Eftersom det är söndag slog vi till med lite efterrätt med, vaniljglass med bär. Mycket gott.

Helg!!!

Ja gott folk, nu är det helg igen och jag sitter här och myser och tittar på körslaget (Heja Hanna Hedlund och Robert Wells). Matilda har skuttat i säng efter att ha provat en ny amningsposition... Hon skulle absolut inte ligga ner i famnen utan sitta upprätt i mitt knä med magen mot min mage. Jaja, alla sätt är bra utom de dåliga :)

Igår höll vi verkligen igång hela dagen. Vi började med en tur till stan då en julklapp skulle bytas och mamma var lite shoppingsugen. Eftersom jag tänkt fota Matilda för tidningen på tisdag så tyckte jag att något nytt sött klädesplagg var på sin plats. När vi yrat runt i ett par timmar tyckte jag att det var dags för lite kaffe och lilla Tjorven behövde ju ha lite mat innan vi skulle åka hem. Vart går man då? Jo till farmor såklart, som bor i stan. Vi kom således inte hem förrän vid tre-tiden... Sen tyckte vi att ett besök hos faster var på sin plats och väl där blev det middag med S & F och ytterligare ett par. Vi hade supertrevligt (som alltid) och gick hem vid tio på kvällen. Matilda var hur söt och go som alltid och sov mesta av tiden.

Idag åkte vi och hälsade på mormor och morfar en runda. De har varit sjuka (framför allt morfar) så vi har inte setts på några veckor så det var verkligen på tiden! Snackade lite strunt och drack kaffe och hade det allmänt trevligt. Lite bröllop fick givetvis också avhandlas. Kyrka är bokad och klänning är vald, måste bara gå ner lite i vikt och göra en del sömnadsmodifikationer... Också tusen saker till som man ska fixa då... Ska bara fixa dopet först, sen ska vi ta tag i bröllopet på allvar! Men vi måste nog se till att fixa lokal till festen omgående så inte allt blir uppbokat... Hmmm... Ja ni kan ju själv tänka er hur det snurrar här, amningshjärna, dop och bröllopsplanering...

Nu vill jag ha glass! (Man ska inte banta när man ammar! hihi)

Tillbaka i vardagen

Så har skolorna kommit igång ordentligt och barnens aktiviteter likaså, vilket gör att dagarna bara rasar iväg. Jag och Matilda har det i alla fall hur bra som helst om dagarna när vi går här hemma och småpysslar med än det ena än det andra. Vi har kommit in i hyfsat bra rutiner med, så vi ligger inte enbart på soffan utan kommer ut på våra promenader och ibland lite andra aktiviteter. Jaja, vi städar och tvättar med...
 
Vi har haft ett par oroliga dagar här nu, där lilla Tjorvis inte vill vila själv på dagarna utan behöver mycket mammakärlek. Men det är inget som inte sjalen fixar! Så nu sitter vi här och myser.

Vi hade besök av prästen som ska döpa Matilda igår och hon var superrar. Jag skulle gärna vilja att det är hon som viger mig och Micke med, så det blir kanske Raus kyrka vi gifter oss i :) Mycket att planera på alla håll och kanter med dop och bröllop *pust* Men roligt är det!

Babysimspremiär

Idag var det dags för premiären på babysim med Matilda. Hur gick det då? Jodå, efter lite meck blev det bra till sist. Tjorven tyckte nämligen inte att hon skulle sova i förmiddags, så när det var dags att hoppa i vattnet var damen rejält trött och började givetvis att illvråla. Det var med andra ord bara att plocka upp tösabiten och ge henne lite boppe och en powernap. Efter 5-10 minuter var hon fit för fight igen och fick hoppa ner till pappa i vattnet. Då gick det betydligt bättre, hon fick simmat på mage och rygg och var med när de sjöng. Sen plockade vi upp henne igen för att inte riskera att hon skulle bli ledsen igen. Man ska gå upp när man är glad. 
Nu ska vi i alla fall försöka få till lite bra rutiner här på söndagsförmiddagarna och förhoppningsvis går det lite smidigare i fortsättningen. Hon tycker ju om vatten och att bada, så när hon var glad var det hur mysigt som helst.

 

Bara mys

Det är vad dagen bestått av i princip. Matilda har velat ha väldigt mycket mammakärlek idag och sov bara i halvtimmar om hon inte fick vara hos mig. Men på de halvtimmarna hann jag i alla fall att städa och få undan lite tvätt så i eftermiddags har fröken fått ockupera min kropp helt och hållet.

Jag har passat på att läsa Parasiten av Fredrik Ljung när jag ändå var stationerad på soffan. Inte riktigt klar med den utan har ca 100 sidor kvar, men omdömet är helt klart positivt. Han skriver verkligen rakt på sak utan en massa förskönande beskrivningar och inget förfinande av språket, men ändå är det ett väldigt ordrikt språk och den har ett bra flyt. Den handlar om hans liv som jet-set:are inom finansvärlden med missbruk och pengaproblem som eskalerar. Helt klart en bok som rekommenderas.

Ikväll plockade vi fram sjalen en runda igen och nu passade den absolut bättre. Matilda satt och tittade runt så piggt som en liten jordekorre:)



Shop shop :)

Japp, idag har vi varit på liten shoppingturné. Jag kan ju inte ge upp min hobby helt och hållet. Det bidde underkläder, linnen, tröja och jeans till mig, två tröjor till sambon och två pyjamasar till snuttan. Det som var dyrast var absolut amningsbehåarna. De är ju aldrig på rea... Orättvist! Mina jeans anser jag dock vara ett fynd, 300:-! Mycket nöjd.

Natten till idag var lite småjobbig, snuttan bökade rundor som ett litet tryffelsvin oavsett om hon låg i sin vagga eller mellan mamma och pappa. Så det hela slutade med att hon låg på mig och då sov hon lite lugnare. På grund av det fick vi sova vidare på soffan efter frukosten för jag visste inte vad som var upp och ner på mig själv!
Tösabiten har mycket bubbel i sin lilla mage med, både på dagar och nätter, så vi köpte Sempers magdroppar idag och hoppas att de ska hjälpa.

Vi har en ny hobby här i huset förresten, Wii Fit... E fick det som premie för sina sålda jultidningar och det är riktigt kul. Den mäter BMI och vikt på en och sen finns det en massa aktiviteter att utföra för att man ska träna upp sig och gå ner i vikt om så behövs. Den kollar även var man har tyngdpunkten i sin kropp och tipsar en om hållning och så. Riktigt smart grej och kul är det. Så lite Wii Fit, lite promenader och lite mammagympa så ska vi väl kunna bli lite slanka och fina tills det är tid att gifta sig. Jaja, jag får kanske sluta med mina glassorgier på kvällarna med... Men inte idag, det finns ju glass kvar i frysen!

Åter till vardagen

Idag var det dags, vardagen tog vid och pappa började jobba. I en månad har vi gått här i vår lilla kokong mamma, pappa pch Tjorven, men nu är det slut på det. Någon måste ju tjäna pengar!

Vi har tagit det ganska lugnt idag i alla fall. Först blev det lite tvättpyssel och städning på förmiddagen. Jag hann även scrappa lite med, till Matildas "Första år album" (funderar dock på om jag ska önska mig den här i doppresent ändå... Tyckte att den var så fin när jag tittade i den). Sen blev det en promenad i det fina vädret (dock med tjocka mössan på) och mys på soffan på eftermiddagen.



Middagstips, pyssel och bad

Dagens middag bestod av kålpudding med honung och vitlök  serverat med bulgur och lingon. Grymt gott kan jag meddela och jag rekommenderar verkligen att ni testar att byta ut löken i kålpuddingen mot vitlök någon gång.

Ikväll har jag och Matilda pysslat... Det vill säga Matilda fick ställa sina små söta fötter till förfogande för mamma ville göra fotavtryck. Ett lila och ett grönt gjorde vi, handavtryck var inte att tänka på för när jag försökte färga händerna kramade Tjorven om stämpeldynan... Vi nöjer oss därmed med att ha fått avtryck av fossingarna.
Så här fina blev de:


Med infärgade fötter och lite kräk i hår och på hals var det sen dags för det obligatoriska kvällsbadet i handfatet. Det är en liten fisk vi har fått, hon älskar att bada och vi har verkligen ett perfekt handfat för bebisbad!


Bvc och besök av kusin Milo

Idag var det dags för nytt besök hos bvc. Dagens mått är 5300 gram och 60 cm lång, damen växer bra med andra ord :) Hon behöver dock inte växa för fort, vi vill gärna hinna använda kläderna mer än en gång och jag vill inte att det ska gå för fort. Vill ha min lilla bebis länge. Det är stor skillnad på när jag fick F och nu, så tillvida att då såg man fram emot nästa steg i utvecklingen hela tiden och var superuppmärksam på om han lärt sig något nytt. Nu vill jag bara vara i nuet och njuta, det går ju så fort ändå när de växer så jag behöver ju inte stressa på med att leta tecken på om hon är "tidig" och har lärt sig det ena eller andra.

På eftermiddagen kom kusin Milo med sin mamma och pappa och hälsade på. Mycket trevligt att dricka kaffe och äta semla i kombination med småprat. Efter de vuxnas fikastund fick M & M (!) sin beskärda del i form av boppe i soffan och systrarna babblade på i full nittio som vanligt!  


Viss skillnad i storlek på de små liven... Milo är 5½ månad och betydligt större och stadigare. Det händer mycket på kort tid kan man säga.

1 månad!

Tänk att vår lilla Tjorv är 1 månad idag! Har vi nånsin haft en tillvaro utan henne? Det känns inte så nu när hon är hos oss och fyller våra liv med lycka och sån oerhörd kärlek. Det är dock lite ångestframkallande att tiden går så fort. Jag skulle vilja bromsa upp den litegrann i alla fall. Måste hinna njuta rejält av min lilla snutta innan hon också blir stor och inte heller har tid med sin mamma och pappa.

Idag har vi lyckats ta oss ut på promenad trots att damen inte alls är på bra humör. Hon somnade en stund i vagnen när vi gick men så fort vi kom hem och vagnen stannade så vaknade hon och var tvärsur tills hon fick boppe. Lilla fjollan tycker inte att det behöver gå tre - fyra timmar mellan boppandet idag så vi får väl helt enkelt finna oss i att ha henne hängande vid bröstet en massa. Det gör ju för all del inget, är så mysigt att få ha henne nära.

Eftersom jag ändå är förvisad till stillasittande/liggande tittar jag just nu på Weird Creatures med Nick Baker på Animal Planet. Vilka mysko varelser det finns! Såg precis ett avsnitt om canduri(?)fisken. En riktigt obehaglig firre som lever i Amazonas vatten och letar sig upp i diverse öppningar, i de nedre regionerna, om den känner doft av urin eller blod... Hu! Ingen varelse jag vill stifta närmre bekantskap med inte!

Dopinbjudningarna blev klara igår och kommer att skickas iväg snarast :) Det möblerades även om i det här hemmet igår då den stora tv:n kom upp (tack J för att du hjälpte till att bära!) Så det rör på sig härhemma. Målet är att innan Tjorven är fyra månader ska rummen vara klara för då behöver vi nog ha in spjälsängen till henne och den får inte plats i sovrummet!

Blä...

... vilket tråkigt väder! Blött och blåsigt. Längtar till imorgon när det skulle bli kallt igen så man slipper det här slasket. Det blir nog ingen promenad idag med andra ord. Bara uttråkad för tillfället. Egentligen borde jag passa på att göra klart dopinbjudningarna nu när snuttan sover, men jag kommer inte på hur jag vill att framsidan ska se ut *suck* Kommer ingenstans med det heller alltså...

Lyckades fånga ett leende på bild idag.

Nu är glada julen slut, slut, slut...

Julegranen kastas ut, ut, ut! I alla fall här... Har aldrig stått ut med att ha en massa julpynt uppe långt in i januari utan det brukar åka ut någon av de första dagarna på nya året och så skedde alltså idag. Det känns helt plötsligt så luftigt igen. Jag älskar julen, men när den är slut så är den.

Dagen bjöd på underbart väder så efter att ha varit effektiva i förmiddags med städning och julutrensning, gick vi ut på långpromenad medan mormor och C var på Väla. En och en halv timme var vi ute och promenixade (vi fick till och med handlat mat under promenaden) och Tjorven sov så gott i vagnen hela tiden. Det är en makalös unge till att kunna sova... När vi kom hem så kom shopparna precis tillbaka de med, så då fikade vi lite innan det var dags för mormor att köra hem och ta hand om moffe igen, som är lite krasslig för tillfället. Sen kom K och hämtade C och nu har vi en lugn helg framför oss med bara lilla Tjorven.

Damen trynade gott på soffan ikväll så att hon hoppade nästan över en matning.

Mamma och pappa fick i alla fall äta middag i lugn och ro, rökt lax med pasta och stuvad spenat... Det är sååååå gott och jag är helt beroende av det nu efter att inte fått äta rökt lax under nio månader!

2009

Nytt år och nya spännande projekt med familjen! 

Gårdagen firade vi härhemma med barnen, en kompis till dem och F:s pappa som hade jour och därför även han fick hålla sig nykter och städad. Vi hade hur som helst trevligt ändå med Guitar Hero och godis och ungarna spelade bandy och sköt raketer. Matilda sov igenom allt smällande  och vaknade lagom till mamma gick och la sig så då var det bara att komma över och mysa och äta:) Jag tycker det är helt underbart att ha henne hos mig i sängen.

Det första projektet att ta tag i härhemma är Cajsas nya rum i källaren. Vi har köpt färg och M har rivit ner en vägg som vi ska sätta gips på istället för träskivorna som satt där. Sen ska det ju byggas en helt ny vägg med som ska kombineras med bokhyllor på utsidan av rummet så att säga. Lite pyssel med andra ord! Själv ska jag ta tag i dopinbjudningarna omgående så de kommer iväg. Tror det får bli del av kvällens aktiviteter, i alla fall skriva ut från datorn.

RSS 2.0